[BIZTPOL] Magyarország

A magyar külpolitika változásai moszkvai szemmel:
http://www.oroszvilag.hu/?t1=magyarorszag_es_a_posztszovjet_terseg&hid=5481

Azt hiszem, hogy a HTKA fóruma is abba a tragédiába esik, amibe az ország: kettészakad. Lesz egy kormánypárti-oroszbarát oldal, és egy nyugatibb szemléletű "ellenzéki" (ami ma már szinte szitokszó, sajnos) oldal. Szerintem ez a nemzet egyik legnagyobb baja, ne kezdjük el itt is. :)

Ez már hetek óta felmerült bennem.

@GrGLy Tiszteletben tartom admini mivoltod, de a belügyi feszültség keltés igen is biztonságpolitika szerintem is, de hanem akkor nem. :D

Az "aki kint masíroz az utcán, az egy tudatlan áruló!" vs. "szeretnéd, ha még a segged lyukát is megadóztatnák?" típusú parttalan viták inkább a szemét kategóriába tartoznak és csak az ehhez kapcsolódó dolgokat gyalultam ki.

Hát fene tudja GrGLy, de egy külföldről indított/szervezett a törvényes hatalmat megdönteni igyekvő megmozdulás azért szvsz csak befér a hazai Biztpol topicba.

Neked a fenti ugyanúgy.

<blockquote rel="GrGLy"><b>...a HTKA nem egy bel- és/vagy aktuálpolitikai fórum, biztonságpolitikai is csak részben...</b>
Érdekes, de a kérdéses fórumrész a "Biztonságpolitika" nevet viseli és nem a "Biztonságpolitika (részben)" vagy "Némi biztonságpolitika" címet.</blockquote>

Az oldal haditechnikával foglalkozik, ebből fakadóan a fórumban is arról kéne zömében beszélni, csak a biztpol amolyan szegények témája, mindenki hozzá tud szólni (sajnos még azok is, akiknek inkább nem kéne...)

Márpedig egy adó miatt keletkező feszültség a társadalomban biztonságpolitikai kérdés is, ha tetszik, ha nem. :P

Ez lehet, viszont a kulturált fórumozás pedig az oldal biztonságpolitikájához tartozó kérdés, amelyet én általában tömegpusztító fegyverekkel szoktam őrizni :D

Azt hiszem, hogy a HTKA fóruma is abba a tragédiába esik, amibe az ország: kettészakad. Lesz egy kormánypárti-oroszbarát oldal, és egy nyugatibb szemléletű "ellenzéki" (ami ma már szinte szitokszó, sajnos) oldal.

Ez csak részben igaz. Két csoport van:
- akik szerint a Rendszer tökéletes,
- és akik szerint nem (és ez utóbbiak száma egyre fogyatkozik "bizonyos" balesetekből kifolyólag :) )

Mert már mindannyian tudjuk, hogy...
HTKA_-_A_RENDSZER_T_K_LETES_www.kepfeltoltes.hu_.png

A magyar külpolitika változásai moszkvai szemmel:
http://www.oroszvilag.hu/?t1=magyarorszag_es_a_posztszovjet_terseg&hid=5481

Igen, ez felettébb érdekes a cikkben:

<i>"„A finnugorok nem tetszenek a budapesti kormányköröknek.” Orbán Viktor „neohorthysta Magyarországa” kulturális értelemben a turáni rokonságeszme híve. A romantikus kultúrpolitikának azonban pragmatikus háttere van. Magyarország keleti gazdasági érdekei állnak mögötte Azerbajdzsánban, Törökországban, Kazahsztánban, ahol energiahordozóforrások és fontos tranzitutak vannak."</i>

Ilyenkor jut eszembe, hogy Orbán és a Fidesz valóban oroszbarátok?

Vagy csak a török/türk országokat (mint Azerbajdzsán, Kazahsztán) akarják "elhalászni" Oroszországtól, a Nyugat/NATO részére?

Ezzel tulajdonképpen azt mondod, hogy azért a nagykövetségi ügyvivővel végeztetik el (részben) a CIA munkáját, mert egy nagykövetségi ügyvivőt mégsem lehet olyan szimplán lekapcsolni mint pár ismeretlen ügynököt? :)

Ez a követ/konzul/ügyvivő munkája, hol ki van éppen. Ezt kell csinálnia neki, tájékoztatni a saját kormányát mindenről, ami abban az országban történik és a nyilvánosság útján elérhető. A titkosszolgálatok olyan információkat gyűjtenek be, amik nem érthetőek el a nyilvánosság számára.

Ajánlanám akkor viszont a Washington-i magyar nagykövet figyelmébe, hogy ezentúl ki ne hagyjon egyetlen-egy amerikai kormány-ellenes tüntetést sem, kizárólag <b>munkaköri kötelességtől</b> vezéreltetve.

Merem remélni, hogy nem hagyott ki egyetlen olyat sem, aminek jelentősége volt az amerikai belpolitika szempontjából.

(Mondjuk személy szerint én speciel lexarom a 700 ft net adót. Sokkal jobban bosszant hogy a pálinkának is odavertek vagy literenként 1700ft adót...:) )

Internettel ellentétben pálinkát tudunk hozni Székelyföldről is.

<blockquote rel="desertfox">@GrGLy Tiszteletben tartom admini mivoltod, de a belügyi feszültség keltés igen is biztonságpolitika szerintem is, de hanem akkor nem. :D

Az "aki kint masíroz az utcán, az egy tudatlan áruló!" vs. "szeretnéd, ha még a segged lyukát is megadóztatnák?" típusú parttalan viták inkább a szemét kategóriába tartoznak és csak az ehhez kapcsolódó dolgokat gyalultam ki.

Hát fene tudja GrGLy, de egy külföldről indított/szervezett a törvényes hatalmat megdönteni igyekvő megmozdulás azért szvsz csak befér a hazai Biztpol topicba.

Neked a fenti ugyanúgy.

<blockquote rel="GrGLy"><b>...a HTKA nem egy bel- és/vagy aktuálpolitikai fórum, biztonságpolitikai is csak részben...</b>
Érdekes, de a kérdéses fórumrész a "Biztonságpolitika" nevet viseli és nem a "Biztonságpolitika (részben)" vagy "Némi biztonságpolitika" címet.</blockquote>

Az oldal haditechnikával foglalkozik, ebből fakadóan a fórumban is arról kéne zömében beszélni, csak a biztpol amolyan szegények témája, mindenki hozzá tud szólni (sajnos még azok is, akiknek inkább nem kéne...)

Márpedig egy adó miatt keletkező feszültség a társadalomban biztonságpolitikai kérdés is, ha tetszik, ha nem. :P

Ez lehet, viszont a kulturált fórumozás pedig az oldal biztonságpolitikájához tartozó kérdés, amelyet én általában tömegpusztító fegyverekkel szoktam őrizni :D

Azt hiszem, hogy a HTKA fóruma is abba a tragédiába esik, amibe az ország: kettészakad. Lesz egy kormánypárti-oroszbarát oldal, és egy nyugatibb szemléletű "ellenzéki" (ami ma már szinte szitokszó, sajnos) oldal.

Ez csak részben igaz. Két csoport van:
- akik szerint a Rendszer tökéletes,
- és akik szerint nem (és ez utóbbiak száma egyre fogyatkozik "bizonyos" balesetekből kifolyólag :) )

Mert már mindannyian tudjuk, hogy...
HTKA_-_A_RENDSZER_T_K_LETES_www.kepfeltoltes.hu_.png
</blockquote>

Sok HSZ törlése hiba volt, de ezután a moderátori HSZ után én inkább mellőzöm ezt az oldalt fórumostul mindenestül. Sziasztok.

<b>"Budapest nem lesz Kijev."</b>

http://ultrasliberi.hu/csurhe/

Ultras ?????????????????

és "Budapest nem lesz Kijev." ?

:D

Szuper!!! :)

Egy érdekes cikk

<b>INTERJÚ MELLÁR TAMÁSSAL</b>
"A jobboldali közgazdász ma nincs olyan viszonyban a kormánnyal, hogy tanácsot kérjenek tőle, pedig lennének ötletei. Szerinte az egészségügyhöz hozzá fognak nyúlni, a nyugdíjakról nem őszinték, az oktatásban pedig nem csináltak semmit, de ez legfeljebb 1,5 millió embert zavar."

http://vs.hu/gazdasag/osszes/ksh-7-4-szazalekra-csokkent-a-munkanelkulisegi-rata-1029#!s0

Adók lesznek is tök mindegy ki van hatalmon.
Miből fogják a segélyeket és gyerekeket etetni ?akiknek pénzelése nagy része felesleges mert semmit nem tanulnak.
Közmunka szép ! mert van munka de az államnak abból nincs bevétel csak orbitális kiadás. Így csak azokat tudják megadóztatni akinek telik is rá.
A üzemanyag ára csökken, lesz itt ha sérti az orosz gazdaságot 300 ft benzin is
A Net szolgáltatót megadóztatják max aki használja 100-200 frt kell majd többet fizetni nem kell belehalni.
Az országnak csak rosszabb lesz
Internet kiépítése sem ingyenes, Szabolcsmegyébe sok helyen nincs ups internet csak a kiépítése folyik max 1-2 év múlva lesz.

http://romasajtokozpont.hu/keves-esellyel-miskolci-romak-svajcban/

Menjenek csak! jó utat! húzzák le Svájcot is.

"OrbántakarodjPutyinkutyái" eddig terjed a szint .

Orrukig látnak mint az MSZP-sek

Szabadságról szónokólnak tüntetéskor mondván az nincs hazánkban Orbán miatt.

Hát nem tudom mit jelent akkor hogy "szabadság" mert végül is NATO EU-ban vagyunk amit úgy hívnak "szabadvilág" mégis szabadságért rinyálnak

Ha a magyar gazdaságnak nem tesz jót az embargó akkor miért is kéne a jenkikre hallgatni?
Hisz a gazdaság fontosabb mint a politika nem? ja! hogy ezzel is a szovjetek ellen érveltek
Mostmár normálisnak tekinthető.

Még mindig jobb mint a az élelmiszer megadóztatása ha arról lenne szó most éheznének az országba.

"Márpedig egy adó miatt keletkező feszültség a társadalomban biztonságpolitikai kérdés is"

Főleg ha egy olyan emberek ellen tüntetnek akik a "keleti nyitás" emlegették.
Csak úgy figyelve a ukrán és a többi felforgató tevékenységet.

Béremelés kell ? gyorsabb net? adózzatok :DDD

Azt hiszem az előbb rossz cikket linkeltem, itt a jó

http://vs.hu/gazdasag/osszes/kritikus-helyzetben-nem-szabad-hallgatni-interju-mellar-tamassal-1029#!s3

Remélem látták páran az Echo TV-n a Napi Aktuálist a volt hirszező igazgatóval..., a lényeggel:

USA kitiltások - a "szakmai hibák" tükrében és amit elmondhat:
-vagy nincs semmi bizonyiték, blöff az egész
-vagy van bizonyiték, de olyan módszerrel szerzett amit semmiképpen sem fedhetnek fel (taktiakai ill. politikai okok végett)

USA kitiltások - a miértekre:
- a "szakmai hibák" tükrében, amit elmilasztottak az amerikai tik.szolgálatok ez egy politikia szempontokból elinditott akció
- persze egyértelműen ez válasz a "keleti nyitásra" ill. a függetlenedő magyar gazdasági szándékokra (értsd. az US befolyás térvesztése végett)

Remélem látták páran az Echo TV-n a Napi Aktuálist a volt hirszező igazgatóval..., a lényeggel:

USA kitiltások - a "szakmai hibák" tükrében és amit elmondhat:
-vagy nincs semmi bizonyiték, blöff az egész
-vagy van bizonyiték, de olyan módszerrel szerzett amit semmiképpen sem fedhetnek fel (taktiakai ill. politikai okok végett)

USA kitiltások - a miértekre:
- a "szakmai hibák" tükrében, amit elmilasztottak az amerikai tik.szolgálatok ez egy politikia szempontokból elinditott akció
- persze egyértelműen ez válasz a "keleti nyitásra" ill. a függetlenedő magyar gazdasági szándékokra (értsd. az US befolyás térvesztése végett)

Földi László: Az ukrán modell létezik, nincs vége a játéknak - See more at: http://www.echotv.hu/napi-aktualis-foldi-laszlo-

http://www.echotv.hu/napi-aktualis-foldi-laszlo-az-ukran-modell-letezik-nincs-vege-a-jateknak

Hát ezek? Hova? Van valami gyakorlat megint?

Még a balrad cikkben is benne van, hogy a Bakonyba jöttek gyakorlatra. Most tényleg egy tucat Hammeren és teherautón kell pánikolni? Azt gondolod, hogy még <i>ha</i> az USA Pesti Majdant is akarna szervezni, azt pont a US Armyval tenné? Édes Istenem...

Akkor ezek mit mászkálnak az én országomban?

1: Ne haragudj, de el kell, hogy keserítselek: ez nem a te országod. Ez 9 900 000 magyar országa.

2:Annyit mászkálnak a mi országunkban, amennyit pl a Svéd vagy az Indiai Légierő mászkál egy Red Flagen. Az indiaik is biztos azért mentek az USÁ-ba, hogy jó nagy szart kavarjanak, ugye?

UI. kérdés: a béremelésnek mi köze az adózáshoz?

Azét mert felmerült a egyik politikai vitába hogy a rendőrök fizetését növelnék a NET adóval .
Mit gondolsz szerinted a WC-ből szedtem?

"Még mennyit?"

Amíg csak annyira fog jutni hogy jól lakjál minden nap, és ennyi.
Indiába is csak annyit kapnak itt is úgy lesz és haladunk is a felé.