<blockquote rel="emel"><blockquote rel="blitzkrieg"><blockquote rel="emel">blitzkrieg
Hol is írtam én, hogy Antant erők szállták meg Magyarországot? Egy másik hsz.-ben ugyanazt írtam, amit Te, de azt is, hogy ehhez volt némi "bólogatás" az Antant részéről, legalábbis a megszállás során én nemigen tudok olyat, hogy bármelyik megszálló erőt visszaparancsolták volna. KÉSŐBB már érvényesítették a kijelölt határokat, de előbb azért megvárták a Monarchia teljes felbomlását és Magyarország ellen fordulását és megszállását.
Nem irtad, hogy Antant erok szalltak meg, csak azt, hogy ha vedekeztunk volna a romanok ellen, akkor a teljes Antanttal talaltuk volna szembe magunkat. Erre irtam, hogy a nyugati Antant orszagok nem segitettek volna a balkani szovetsegeseiknek, ha mi megvedtuk volna az orszagot. </blockquote>
Honnan tudhatjuk ezt biztosan, vagy csak inkább ugyanolyan feltételezés, mint részemről az, hogy az Antant segítette volna a megszállást?</blockquote>
A párizsi konferencia alatt többször megfenyegették a magyar kormányokat levélben, hogy ha nem teljesítik a követeléseiket, három oldalról megy a támadás. Cseh-szlovák, román, és szerb-francia erőkkel első lépcsőben. Ez a három így együtt nagyon komoly túlerő velünk szemben. Ha esetleg ezeket lenyomja a magyar sereg, utána az antant beszállt volna, ez biztos, először hadianyaggal, utána emberrel is. De arra már kizárhatóan nem lett volna szükség, tudták ui. hogy Mo. nem bírja szuflával. Komoly elhatározás volt a Habsburg birodalom felbomlasztása, és a helyükbe kicsi csatlós, megosztható államocskák létrehozása. Így elsősorban a franciák "rendezési tervének" köszönhetjük ezt a gyönyörű Kárpát-medencei szituációt.
</blockquote>
Ne 1920-at vegyuk allandoan elo. En 1918 vegerol beszelek amikor meg Romania es Szerbia megszallt orszag volt, Csehszlovakia pedig csak almokban letezett. Na ekkor nem kellett volna lefegyverezni a magyar katonakat es hagyni, hogy a nemzetisegi katonak fegyverrel terjenek haza az olasz frontrol. 1919-ben a romanok azert tudtak betorni Erdelybe, mert a nehany ezer fos Szekely hadosztalyon kivul senki nem allta az utjukat, sot a magyar kormany utasitotta oket is a visszavonulasra. Ha nem eresztjuk szellnek a hadseregunket, akkor egy viszonylag jolfelszerelt hadsereg allt volna szemben a romanokkal, akik csak 1918 novembereben szabadultak fel a megszallasbol es kezdtek ujraalakitani a hadsereguket. A karpatok hagoit nehany 10000 fos hadsereggel siman lehetett volna tartani ellenuk. A csehek naluk is sokkal gyengebbek voltak. Egyszeruen meg kellett volna akadalyozni, hogy atszivarogjanak a Felvidekre es akkor a szlovakok sem tudnak ellenunk fordulni. A szerbek voltak egyedul erosebbek, de a Duna es a Drava jol vedheto akadaly lett volna.
A parizsi konferencian Torokorszagot is iszonyuan megcsonkitottak, de ok nem mentek bele es jol tettek, mert az Antant nehany erotlen probalkozas utan nem is tett semmit ellenuk.
Lengyelorszagnak sem sokat segitettek a szovjetek ellen, pedig ok nagyobb kaliberu szovetsegesuk volt, mint a romanok, vagy szerbek.