Javaslom a Starship Troopers című filmet.... Nem kéne automatikusan megadni a választó jogot....

Javaslom a Starship Troopers című filmet.<blockquote rel="12delta">... Nem kéne automatikusan megadni a választó jogot....

A filmhez képest klasszisokkal jobb a társadalmi elemzés sok mai problémát feszeget benne. El sem hittem elősször, hogy az 50-es években íródott.<blockquote rel="2ndt">"
Ez a kulcsmondat. A választójog. Őseink végig harcoltak két világháborút, hogy mindenki szavazhasson. De már felnőtt egy olyan generáció akinek ez nem sokat jelent. Neki jár és kész. És igen csúnya dolog szerintem, hogy egy alkoholista utolsó hülye szavazata annyit ér mint egy a témát percre pontosan ismerő és mérlegelő szakértőé egy népszavazásnál. Nem kéne automatikusan megadni a választó jogot. Aki szavazni akar tegyen az államért. Mit tudom én: aki szolgál egy évet a seregen, aki mentőzi 14 hónapot, aki tűzoltó 11 hónapot kell dolgoznia, hogy megkapja. Vagy lenni kell egy minimális önkéntes munkának: ha az árvízi védekezésen segédkezel az dupla napnak számít, ha szemetet szedsz a parkban az 1,2 napnak. És ha összejön a megfelelő időszak akkor szavazhatsz és választható leszel. Nem mint ma, hogy még fiatalon bekerülsz egy pártba és lehet soha nem is dolgoztál, de te osztod az észt majd arról, hogy kell élni.
De persze ez nem elég demokratikus és kirekesztő meg hasonlók.

@12delta
En 100%-ig a sulyozott szavazojog partjan vagyok, bar lenyegesen radikalisabban, mint ahogyan a legtobben gondoljak a temaban.
Azzal is egyetertek, hogy a szavazojogot ki kene erdemelni, meg az adott kerdesben meglevo intellektualis/szakmai feltetelek mellett is.
@Joker:
Sajnos komoly igazsagtartalma van annak, amit irtal. Megis, a kulcs az idonyeres lenne, ami szerintem egyszerubb, ha hosszu tavon lehet gondolkodni (nem 4 evekben) es a szakmai kerdesekben szakemberek dontenek.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..