<blockquote rel="asztalos"><blockquote rel="aquarell">Tekintettel arra, hogy nem àrtana integràlni a kb 700000-es cigàny lakóssàgot szerintem egy db uj integràlni való idegen kultúràjú egyénre sincsen szükség ebben az orszàgban. És ezt ki is kellene mondani.
Kollektív bűnösség elvén tekintesz a cigányságra? Alig vannak köztük olyanok, akik beilleszkedtek volna?
Talán, nekünk nem kéne feléjük diszkriminációt kifejteni. De, ezt úgy sem fogod megérteni, mert előre ítélkezel, és így hozod meg a döntésedet róluk.
Egyébként, olyan jó lenne legalább EGYSZER arról olvasni, hogy mi a frászt is ért ilyenkor az egyén az integrálásukon. Kis felsorolásra gondoltam. Persze, mindenre magyarázatot is adva.
</blockquote>
A cigànyemberek integràlasa a magyar tàrsadalomba mind a cigànysàg, mint a többsegi tàrsadalom feladata szerintem. Sajnos - szerintem- ezen a tèren nagyon lassú a haladàs és ezért mindkèt fél felelős. Ezt szerettem volna mondani. És, hogy ezert en nem szivesen làtok kulturidegen külföldieket nagyobb szàmban az orszâgban.</blockquote>
Szerintem nem mindkét fél feladata. A keveseknek, a "vendégeknek" kell beilleszkedni, megeröltetni magát, bizonyítani. Erre egy jó példa, költözz be egy sváb faluba. Meglátod, mivel tudsz oda beilleszkedni. Amíg nem látják, hogy dolgos vagy, nem is foglalkoznak veled. Ha bebizonyította, dolgos vagy, már ott vagy köztük, de majd az ott született fiad lesz teljes mértékben befogadja.
A cigányok kultúrája roppant nem érdekel. Majd, ha a 80%-uk nem munkakerülő bűnöző lesz, akkor esetleg, de addig, nem vagyok hajlandó velük foglalkozni, akár egy fillért rájuk szánni. Vannak cigány ismerőseim, akik kiemelkedtek a putriból, ezért cserébe a saját fajtársaik köpnek utánnuk és tagadják ki őket. Na, akkor integrálj.