Egy erősebb bevándorlási hullám azért itt is átrendezné a viszonyokat, most ugye jönnek az indiaiak, bangladesiek, nekik mindegy hogy Anglia vagy Németország, Belgium stb, mivel még itt is fényévekkel jobb nekik mint otthon (eleve van pl tisza víz, ami nekünk nem nagy dolog, nekik igen), illetve Németországban sem fér el mindenki, akikkel én találkozom mostanság, azok indiaiak, bangladesiek, kinaiak, a volt FÁK országok lakói, törökök, ukránok, meg a helyi kisebbségünk.
Nem megyek évtizedekre vissza, csak mondjuk 5 évet.. bangladesi, indiai, kirgiz, kazah, török, ukrán nem igazán volt, kínai igen de ők vagy 25 éve itt vannak.
Az állam hibája az, hogy ha jelentős állami támogatással támogat egy beruházást (és mellé még adókedvezménnyel is), akkor véleményem szerint az elvárható minimum az lenne hogy a dolgozók 95%-a magyar ember legyen !!
tehát ne az legyen mint pl a MOL beruházásnál Tiszaujvárosban hogy létre hozok egy török,román,ukrán (meg ki tudja még milyen) konténervárost és beletolom ezt egy Synergy nevű román alvállalkozóba,mert földmunkavégzést , építkezést, bármit el tudnak végezni a magyarok is !!
ellenben ha úgy gondolja a befektető,hogy mégis külföldiekkel építteti meg az üzemét,akkor legyen úgy .. de akkor mondjon búcsút az állami támogatásoknak,adókedvezményeknek .. el kellene jutni végre arra a szintre,hogy egy ország az ott élő emberek érdekeit képviselje, és ha már állami pénzen támogat meg valakit akkor az legyen a minimum hogy az ott dolgozók és oda beszállítók minimum 90-95%-a helyi állampolgár legyen ..és jelentsen ez most magyart,román,szlovákot,szerbet bárkit .. ez lenne a minimum követelmény amit el lehetne várni egy államtól, aminek a működését végeredményben az ott élő állampolgárok finanszíroznak ! (beleértve a politikusok fizetését is) .
szóval a muzulmánokra visszatérve .. persze hogy jelenleg nem probléma,hiszen nem jöhetnek be úgy mint Németorszgba mehettek .. és ebben azért valljuk be a jelenlegi kormányak elég jelentős szerepe van !
az ne legyen érv majd senkitől ha ezt olvassa,hogy "rémhírkeltés" meg "úgyse ide jönnének,mert mennének tovább nyugatra" ..én ezzel nem foglalkozom, engem ez nem érdekel .. de ha itt erőszakolnak meg akár egyetlen magyar nőt is, vagy itt késelnek meg bárkit, vagy rabolnak ki bárkit .. az már igen is a mi dolgunk ! szóval addig jó,amíg nem jönnek .. de meg kell nézni pl Svédországot,hogy belefulladtak a nagy liberalizmusba ! szóval mégegyszer a végére .. nem okoznak (jelenleg) gondot a muszlimok .. mert nincsenek sokan .. de ez változhat .. és igazából ha már annyi nációt említettem .. hát véleltnül sem az indiaiak,kínaiak azok akik tömegmerényleteket vagy késes ámokfutásokat követnek el .. ez valamiért mindig a muszlimok "privilégiuma" , pedig a vallásuk alapból egy normális vallás lenne ..