Egy jó írás, ide rakom, érdemes elolvasni.
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag...t_magyarorszag_nem_latszik_a_kiut.662875.html
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag...t_magyarorszag_nem_latszik_a_kiut.662875.html
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Bokros Lajos és társai munkájának lassan beérik a gyümölcse.Egy jó írás, ide rakom, érdemes elolvasni.
K+F terén nem állunk rosszul. Már 10 évvel ezelőtt olyan dolgokat láttam működni, amitől bepisiltek volna a "fejlett nyugaton". Pl.: műanyagok plazmaimmerziója...mindezt napi gyártásban. A gondot az EU-s finanszirozásban látom (meg a balos szlogenben, hogy "EU-s pénz ellopható, mert azt kapjuk"); kiírnak egy K+F pályázatot, még helyel-közzel értelmeset is. Megnyeri valaki (és itt tényleg bárki nyerhet) és irdatlan nagy kamugyártás után, kihoznak egy olyan dokumentációt és terméket, ami nemhogy nem piacképes, de magával vonja azt, hogy leáll majd mindennemű kutatás az adott irányba, a pénz meg rossz zsebekben. Célszerűbbnek látnám a szorosabb állami felügyeletet és a nyert pályázatba valamilyen módon bevonni az adott területen illetékes konkurens vagy érdekelt cégeket is.Bokros Lajos és társai munkájának lassan beérik a gyümölcse.
Idővel mindig eljön a szüret ideje is.
Valakinek be kell takarítani a termést.
Meg nem értett zseninek lenni nem gazdaságos. Nem K+F, nem-nem, innováció. Nem feltalálni kell, hasznosítani.K+F terén nem állunk rosszul. Már 10 évvel ezelőtt olyan dolgokat láttam működni, amitől bepisiltek volna a "fejlett nyugaton". Pl.: műanyagok plazmaimmerziója...mindezt napi gyártásban. A gondot az EU-s finanszirozásban látom (meg a balos szlogenben, hogy "EU-s pénz ellopható, mert azt kapjuk"); kiírnak egy K+F pályázatot, még helyel-közzel értelmeset is. Megnyeri valaki (és itt tényleg bárki nyerhet) és irdatlan nagy kamugyártás után, kihoznak egy olyan dokumentációt és terméket, ami nemhogy nem piacképes, de magával vonja azt, hogy leáll majd mindennemű kutatás az adott irányba, a pénz meg rossz zsebekben. Célszerűbbnek látnám a szorosabb állami felügyeletet és a nyert pályázatba valamilyen módon bevonni az adott területen illetékes konkurens vagy érdekelt cégeket is.
b*kroslali meg nálam szitokszó
Hát én nagyon remélem, hogy üres papír marad.Ez nem jelent semmit. Amig nem töltik meg tartalommal, addig csak egy üres papír marad.
A romániai forrásokra meg nem bazíroznék, tőlük semmi nem áll távolabb, mint olyan dolgok megalkotása ami nekünk jó.
A mostani pályázatok hasznosításról is szólnak. Nem céhrendszer; egy példa: földi környezettől független élelmiszer előállítás, feldolgozás. Alapkutatáson túl van, de ahelyett, h figyelembe vennék mondjuk az éhező országok-, hadsereg-, stb igényeit az űrkutatással fűzi össze. A végén meg olyan feldolgozó technológiai van, ami irdatlan vízmennyiséget igényel.Meg nem értett zseninek lenni nem gazdaságos. Nem K+F, nem-nem, innováció. Nem feltalálni kell, hasznosítani.
Mintha valami rossz emlékű céhrendszer szerű dologra célozgatnál. Jól látom?
Nm.Hát én nagyon remélem, hogy üres papír marad.
Amúgy meg köszönöm a kimerítő válaszokat a hadügyi kérdésemre!
A mostani pályázatok hasznosításról is szólnak. Nem céhrendszer; egy példa: földi környezettől független élelmiszer előállítás, feldolgozás. Alapkutatáson túl van, de ahelyett, h figyelembe vennék mondjuk az éhező országok-, hadsereg-, stb igényeit az űrkutatással fűzi össze. A végén meg olyan feldolgozó technológiai van, ami irdatlan vízmennyiséget igényel.
Nem sajna.Erről lehetne valami közelebbit tudni?
Köszi.
Egy jó írás, ide rakom, érdemes elolvasni.
A mostani pályázatok hasznosításról is szólnak. Nem céhrendszer; egy példa: földi környezettől független élelmiszer előállítás, feldolgozás. Alapkutatáson túl van, de ahelyett, h figyelembe vennék mondjuk az éhező országok-, hadsereg-, stb igényeit az űrkutatással fűzi össze. A végén meg olyan feldolgozó technológiai van, ami irdatlan vízmennyiséget igényel.
Ezzel amit leírt csak egyet érteni lehet szerintem, mi akármilyen háborús konfliktussal csak veszítettünk, és veszíteni is fogunk a jövőben is, mivel átjáróház, felvonulási terület vagyunk itt K Európa közepén. Amit a NATO (USA) ról írt, sajnos az is igaz, pontosan arról szól mostanra ahogy Ő is látja.Töröljétek ha volt. Megrögzött NATO-ellenes és semlegességpártiként én ezzel értek egyet:
http://ahaza.blog.hu/2018/06/04/a_semlegesseg_nem_jelentene_uj_rendszervaltozast
Töröljétek ha volt. Megrögzött NATO-ellenes és semlegességpártiként én ezzel értek egyet:
http://ahaza.blog.hu/2018/06/04/a_semlegesseg_nem_jelentene_uj_rendszervaltozast
Én Micimackóval is rengeteg kérdésben egyetértek, de ettől még a mese nem válik valósággá.Töröljétek ha volt. Megrögzött NATO-ellenes és semlegességpártiként én ezzel értek egyet:
Sajnos ezzel is egyet kell, hogy értsek. A mi sorsunk mindig az, hogy milliószám pusztuljunk a nagyok játékszereként, az egyik vagy a másik oldalon. Ha jönne egy olyan vezető aki bepróbálkozna a semlegességgel az jobb esetben úgy végezné, mint Horty (a kiugrási kísérlet kapcsán), rosszabb esetben meg mint Kadhafi...Én Micimackóval is rengeteg kérdésben egyetértek, de ettől még a mese nem válik valósággá.
Fantaszta.
Tökéletesen igazad van.Jó, hát itt mindenkinek igaza van.
Ettől én még semlegegességpárti voltam, vagyok és leszek, a népszavazás előtt, alatt és azóta se láttam semmi olyat, ami ennek ellenkezőjéről győzött volna meg.
Mondjuk nem feltétlen. Kell hozzá egy komprádor, vagy hülye, hozzá nem értő vezetés is.A mi sorsunk mindig az, hogy milliószám pusztuljunk a nagyok játékszereként, az egyik vagy a másik oldalon.
Ha a nép felismerné végre hogy mi végre is lenne a semlegesség, akkor pontosan ugyanúgy ki lehetne pattanni ebből az egészből. Egy egész országot nem lehet kiírtani, csak van egy szarházi ellenzékünk ami mindig az ellentettjét csinálja még annak is ami tulajdonképpen jó volna mindenkinek.Ha jönne egy olyan vezető aki bepróbálkozna a semlegességgel az jobb esetben úgy végezné, mint Horty (a kiugrási kísérlet kapcsán), rosszabb esetben meg mint Kadhafi...