[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Gari

Well-Known Member
2020. szeptember 13.
536
1 530
93
Hát hogyne! A lombardiai és a szicíliai azonos nyelvet beszél, a flamand meg hollandul, a vallon franciául!
Gondold már végig mielőtt butaságokat írsz.
" lombardiai és a szicíliai azonos nyelvet beszél"
Hát persze.... :) Azért feliratozzák olaszul a szicílai nyelven beszélő filmeket...
Az más kérdés, hogy mindkettő megtanulta a toszkán nyelvjárást, így az működik közös nyelvként.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 917
113
Nem, hát gondolj bele, azért a Fidesz táborában sok az Oo.-párti szavazó. Most már sorozatosak az olyan események, mint pl. Lengyelo.-ot támogatjuk Belarusz-szal szemben, Cseho.-ot Oo.-gal szemben, Ukrajna területi egysége mellett állunk ki, aláírtuk az USA-val a katonák állomásoztatásáról a megállapodást, most már jönnek is az amerikai katonák stb. A keletes szavazók ezek után nem fognak a Fidesz-re szavazni.
Ez biztos nem lesz így. A keleties szavazók önképe szép, folyamatosan alakult ki, és értik Lengyelország és Csehország hozzáállását is. Mert ez az "Oroszország pártiság" azért nem volt egyszerű dolog ...

Valahogy úgy képzeld el, hogy aki Oroszország párti, az többnyire pont az ukrán bulika után lett az. Mert olyan kuplerájt csináltak ugyanolyanok, mint Janukovics, mintha speciális eset lett volna a pali. Pedig nem, ugyanúgy oligarcha barát politikát folytatott, de realistábban: nem feltétlenül az USAval akart jóban lenni Oroszország szomszédjaként, és látta mi fog jönni, de ugye a puccs, az puccs. Viszont a golden klotyó bemutatása után akár még röhöghetett is volna az ember, hogy az oroszokat, pontosabban egy erős szövetségesüket - mikor máskor - ismét egy olimpia alatt (ami ráadásul a sajátjuk) jól megpuccsolják, így az oroszok, akikről azt gondolták nem vagy csak lassan fognak tudni reagálni, le van tolva a gyatyájuk, mert éppen náluk zajlik az olimpia, meg különben is lassúak, mire észbe kapnak, már a Krímről is kivágták őket az okos amerikaiak. Erre ott állt ledöbbenve a világ, amikor a zöld kis emberkék - Putyin olimpia záróbeszédén még meg se száradt a saját nyála - úgy foglalták el a Krímet, hogy az ukránok azt se tudták hogy kik is azok zöldben.

Pedig előtte, pl. a grúz bulika alatt, kevésbé szimpatizált velük az ember, főleg mert közel volt az akkor kormányon lévő magyar ME kutyás látogatásához, ez még nem volt jellemző, bár már akkor is érdekesnek tartottuk a haverokkal, hogy a grúzokat vajon megint ki hülyítette be, de Szaakasvili bukása és az azóta feltárt történet azért nem gyengus. (Főleg Szaakasvili utólagos életútja és bukása.)

Mi magyarok mindig is valami igazságot keresünk mindenben, amiben nincs vagy alig van. Olyasmi ez nálunk, mint amikor a mesében a szegény ember legkisebb gyerekének drukkol a gyerek, hogy bár a testvérei szemét mód elbánnak vele, még a király is verembe dobja, a a püspök is őt szívatja, de mégis győzedelmeskedik, és nemcsak, hogy övé lesz minimum a fele királyság, még meg is dugja a király lányát (pontosabban a vége minden mesének kb. ez, csak nem mutatják). És lőn!

Janukovics után egy gátlástalan marha jött, aki komolyan elhitte, hogy az EU csatlakozás majd azt jelenti, hogy az előtte EBt rendezett, gazdaságilag ennek kapcsán beindult Ukrajna, majd EU és NATO tagként szép kis dísz állam lesz, mert ő így gondolkodott:
EyH0XGRXMAIdNC1



Aztán május 2-án lemészárolták azokat a szerencsétlen oroszokat, már aki kijutott Odesszában a szakszervezeti székházból, és máris meg volt a szimpátia, már legalábbis annál, aki nem csak az atlantista mainstream médiát követte. Mellé ott volt ami a Donyec-medencében történt.

Pedig 40 év szovjet megszállás után erre azért valljuk be kevés esély volt!

De ugye Reagan óta Amerika is változott. Nem is kicsit! Még GW Bush iránt 9/11 érzett némi szimpátiát az ember, de a második iraki háborúval ezt lenullázta. És valahogy Obamáék se segítették elő azt, hogy Jóbarát mellett nekik drukkoljon az ember. Mert ugyan volt egy hatalom, aki bár 40 éven át itt volt nálunk, mégis, valahogy erőszakosan max. holmi KGBéla nevű bohócokon lett volna képest beleszólni a magyar ember életébe. Viszont Jóbarát nem volt ilyen kedves. Ő megmondta miről, mit és hogyan szabad gondolni, mert ha nem, minimum náci vagy. Kösz, de nem.

Szóval, nekem Amerikával, ha józanul politizál nincs bajom, de most nem azt teszi. Az Arab-tavasz, Líbia, Szíria, az Iszlám Állam képbe hozása, McCainék oroszellenessége annyit ártott, mintha porrá bombázták volna a világot, ami olyan, amilyen, de az emberek mindenhol csak élni akarnak.

Pedig tényleg volt 4 év ami ismét azt hozta, hogy ha vlakinek végre sikerül kib.sznia a sok nyomorultat a külügyből ... akkor talán ... valami ismét elindul. Ellenben, azon kívül, hogy Oroszországot szépen megpróbálták elszigetelni, Olimpián folyamatosan megalázni úgy, hogy közben velük semmi se történt, pedig Lance Armstrong 7 tourt is nyert doppingolva, ami nem holmi vidéki suttyó kerékpárverseny! Mellé ez a fajta LMBTQ és képmutatás, a BLM, a rengeteg hülyeség amit toltak és folyamatosan tolnak nekünk egy elég negatív képet mutat Amerikából. Szóval az USAnak holmi Jóbarátokkal, barom nagykövetekkel sikerült azt elérnie, hogy egy korábban - KKEban - etalonként kezelt nemzetre 2022ben, Ukrajna és Szíria-Líbia után csak legyintsen az ember fia, főleg az, aki amúgy mindig is mindenhol a jó együttélés híve.

Sokan kritizálják a ruszkikat, de nekem tökre nem számít honnan jön a biznisz, csak az, hogy ennek az országnak legyen belőle haszna, és főleg nem úgy, hogy a németektől a franciákon át az amerikaiakig továbbra is mindenki velük üzletel.

Ahogy a maffiának sem számít, hogy pénznek pöcs és pisa szaga van, mert a dílerek a gatyóban tartják, csak az, hogy van és bármire fel lehet használni! A legjobb osztrák barátaink közül az egyik a covid előtt a saját cégének is Oroszországból vette a fát, nem ám az osztrákot vágta ki! Környezettudatos. Ezt a lehetőséget a zöldek 2014 után a szankciókkal szépen tönkre vágtak. Most otthon van és cserébe pihen, és hegyet mászik. Néha besegít a gazdaságukban.

Az ukránokat leszarom, igazából nekem mindegy, hogy mekkorák, szerintem nekik is, főleg, hogy ahová nyaralni jártak (Krím), az már nem az övék. Sajnos, ha holnap Ukrajnából felajánlanák nekünk Kárpátalját, kb. ugyanúgy reagálna a kormány, mint Apró Antalék reagáltak Erdély ügyében Brezsnyev alatt ..., pedig azért most jobb a helyzet, és Munkács az Munkács. Viszont pár év múlva?! Talán.

Mindig az a kérdés orosz és amerikai ügyben, hogy KI indul és KI nyer, KI vezeti az országot. Ha egy Jelcinhez hasonló alkesz báb, akkor lényegtelen mi van Oroszországban ... Ahogy ugyanez igaz egy Bidenre Amerikában ...

Itt vannak nálunk Viharék és a lilák. Csápolnak Navalnijra, meg holmi kínai egyetemek ellen dumálnak, miközben leszarják Kárpátalját, hogy ott mi van, és Romániában román pártokra szavaztatnának.

Szóval, kb. annyira fogja befolyásolni az "oroszabb barátokat" kire szavazzanak '22ben, mintha Rhodézia lenne kérdés. Semennyire. Főleg, hogy a Szputnyik magyar életeket ment!
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
" lombardiai és a szicíliai azonos nyelvet beszél"
Hát persze.... :) Azért feliratozzák olaszul a szicílai nyelven beszélő filmeket...
Az más kérdés, hogy mindkettő megtanulta a toszkán nyelvjárást, így az működik közös nyelvként.
Akkor sem összemérhető a különbség a vallon-flamand, vagy angol-skót különállósághoz képest. Nem is beszélve a kulturális összetartozástudatukról.
Szerintem ebben megegyezhetünk.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 826
31 832
113
A szicíliaiak és a lombardiaiak között sokkal nagyobb a különbség, mint mondjuk a flamandok és a hollandok között.

Az EEÁ egy fantazmagória, megmutatta a járvány 1 évvel ezelőtt, hogy az unió mit ér. Most is, a közös vakcinabeszerzésből is az lett, hogy már rendelnek tagállamok külön, miután a Pfizer zsebre tette a Bizottságot minden jel szerint.
Nem arról van szó, hogy Mo. miatt fantazmagória, Mo-n még viszonylag magas is a hozzád hasonló fantaszták száma, lám kampányolnak is titeket célozva egyes pártok. Azért, mert a jelentős tagállamok sem igazán akarják. Az, hogy majd a nemzetállamok helyett olyan régiók legyenek az unió szubjektumai, mint Normandia, Katalónia, Baszkföld, Lombardia, Erdély stb. na ilyen nem lesz, nem fogják engedni. A skótokat sem fogják szerintem.
Nincsenek uniós pártok, lehet hogy te Timmermans-t tartod a képviselődnek, de kevesen vannak így EU-szerte. Az EP nagyon sokat képzel magáról, de nagyrészt bukott politikusok gyűjtőhelye. Az uniós biztosok is, nagyrészt felfelé bukott politikusok. Egyszerűen nincs olyan politikai közösség, hogy "EU". Egyszerűen ez a projekt nem működőképes, a választók akarata ellenében nyomják 20 éve az egyre nagyobb integrációt, "lopakodva". Abszolút semmi köze a demokráciának ehhez.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 917
113
A flamandok hollandok. Egy nyelvet beszélnek, közös az identitásuk. Székely - magyar, flamand - holland.
A britek nem akarták, hogy Amszterdam és Rotterdam az 1830as francia forradalom után egy kézbe kerüljön, így jött létre Belgium. Ennek ellenére a flamandoknak kb. annyi közük van Belgiumhoz, mint a vallonoknak. Semmi. De hát így alakult ... és ameddig virítják a lóvét, és helyettük a migirik dolgoznak, qurvára nem érdekli őket, hogy ők most belgák és flamandok, vagy hollandok.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 479
113
Módosítja a kormány a felsőoktatási törvénynek azt a részét, ami a CEU-t távozásra kényszerítette Budapestről – írja a Telex egy törvénymódosító javaslat alapján, amely szombaton került fel a parlament honlapjára.
Forrás: https://kuruc.info/r/2/227360/
 
  • Dühítő
Reactions: formosa1

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 479
113
Kurucot és telexet nem olvasok. Röviden miről van szó?
A Semjén Zsolt által benyújtott indítvány előadója Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, lényege pedig az, hogy korrigálja a törvényben az EU által kifogásolt elemeket. A törvénymódosítást 2017. április 4-én szavazta meg a parlament, három héttel később az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen, mivel szerintük a törvény korlátozza a szolgáltatásnyújtás és a letelepedés szabadságát. Ebben a perben döntött 2020 őszén az Európai Unió Bírósága, az ítélet szerint valóban több ponton nem felelt meg a törvény az uniós irányelveknek. Így át kellett dolgozni az érintett szakaszt, amiben az a különösen pikáns, hogy emiatt hagyta el az országot a CEU-nak a nemzetközi diplomát adó része (ma már "csak" a magyar akkreditációjú képzések vannak Budapesten). A most benyújtott módosítójavaslatban az áll, az Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívüli székhelyű felsőoktatási intézmény akkor folytathat itt oklevelet adó képzési tevékenységet, ha Magyarország és a külföldi intézmény székhelye szerinti állam kormánya által kötött nemzetközi szerződésben szerepel, és képzése a magyar felsőoktatási intézmények képzésével egyenértékű. Ilyenkor a felsőoktatási intézmény székhelye szerinti államban elismert végzettséget tanúsító oklevelek és fokozatok adhatóak, az oktató és kutató munkára, az intézmény működésére az intézmény székhelye szerinti állam előírásait kell alkalmazni. Palkovics László szerint ez "vélhetően minden további próbát kiáll majd", hiszen a régóta érvényben levő bajor jogot vették alapul mind az EGT-n kívüli, mind az azon belüli egyetemek javasolt új szabályozásánál.
Forrás: https://kuruc.info/r/2/227360/
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 917
113
A Semjén Zsolt által benyújtott indítvány előadója Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, lényege pedig az, hogy korrigálja a törvényben az EU által kifogásolt elemeket. A törvénymódosítást 2017. április 4-én szavazta meg a parlament, három héttel később az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen, mivel szerintük a törvény korlátozza a szolgáltatásnyújtás és a letelepedés szabadságát. Ebben a perben döntött 2020 őszén az Európai Unió Bírósága, az ítélet szerint valóban több ponton nem felelt meg a törvény az uniós irányelveknek. Így át kellett dolgozni az érintett szakaszt, amiben az a különösen pikáns, hogy emiatt hagyta el az országot a CEU-nak a nemzetközi diplomát adó része (ma már "csak" a magyar akkreditációjú képzések vannak Budapesten). A most benyújtott módosítójavaslatban az áll, az Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívüli székhelyű felsőoktatási intézmény akkor folytathat itt oklevelet adó képzési tevékenységet, ha Magyarország és a külföldi intézmény székhelye szerinti állam kormánya által kötött nemzetközi szerződésben szerepel, és képzése a magyar felsőoktatási intézmények képzésével egyenértékű. Ilyenkor a felsőoktatási intézmény székhelye szerinti államban elismert végzettséget tanúsító oklevelek és fokozatok adhatóak, az oktató és kutató munkára, az intézmény működésére az intézmény székhelye szerinti állam előírásait kell alkalmazni. Palkovics László szerint ez "vélhetően minden további próbát kiáll majd", hiszen a régóta érvényben levő bajor jogot vették alapul mind az EGT-n kívüli, mind az azon belüli egyetemek javasolt új szabályozásánál.
Forrás: https://kuruc.info/r/2/227360/
Az a baj, hogy az EU továbbra is egy angol fordítást követ, ahol le van fordítva a "Közép Európai Egyetem", és nem értik mi a gondunk az egésszel ...
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 917
113
Az EEÁ egy fantazmagória, megmutatta a járvány 1 évvel ezelőtt, hogy az unió mit ér. Most is, a közös vakcinabeszerzésből is az lett, hogy már rendelnek tagállamok külön, miután a Pfizer zsebre tette a Bizottságot minden jel szerint.
Nem arról van szó, hogy Mo. miatt fantazmagória, Mo-n még viszonylag magas is a hozzád hasonló fantaszták száma, lám kampányolnak is titeket célozva egyes pártok. Azért, mert a jelentős tagállamok sem igazán akarják. Az, hogy majd a nemzetállamok helyett olyan régiók legyenek az unió szubjektumai, mint Normandia, Katalónia, Baszkföld, Lombardia, Erdély stb. na ilyen nem lesz, nem fogják engedni. A skótokat sem fogják szerintem.
Nincsenek uniós pártok, lehet hogy te Timmermans-t tartod a képviselődnek, de kevesen vannak így EU-szerte. Az EP nagyon sokat képzel magáról, de nagyrészt bukott politikusok gyűjtőhelye. Az uniós biztosok is, nagyrészt felfelé bukott politikusok. Egyszerűen nincs olyan politikai közösség, hogy "EU". Egyszerűen ez a projekt nem működőképes, a választók akarata ellenében nyomják 20 éve az egyre nagyobb integrációt, "lopakodva". Abszolút semmi köze a demokráciának ehhez.
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Abszolút semmi köze a demokráciának ehhez.
Nem hogy még köze sincs, hanem egyenesen diktatúrába kezd fordulni és szöges ellentéte bármiféle demokratikusságnak. Mivel lazán kib@sznak a munkahelyedről, ha meg mered mondani a véleményedet az aberráltakról vagy a bevándorlókról! Miközben ezek a csoportok lazán, következmények nélkül bélyegezhetnek meg téged, ezt is tegyük hozzá!
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 030
2 707
113
Ez így nem mond semmi konkrétumot.
Vegyünk egy konkrét esetet mondjuk a 15-ös migráns válságot. Akkor az EU támogatta a bevándorlást és elvárta a tagállamoktól ugyanezt, mi nem támogattuk és magunk módján tudtunk tenni az ellen amit az EU akart.
Ha nem lettünk volna szuverének akkor az EU hatáskörébe tartozott volna a határ védelme akik nem úgy jártak volna el ahogy a magyar lakosság akarta volna, ami nyilvánvaló a népszavazásból amit akkoriban tartottak.
Tehát ha ebben az esetben nyilvánvalóan a szuverenitásunk volt a kulcs hogy szabadon dönthessünk az országunkat és nemzetünket komolyan érintő kérdésben akkor miben lett volna jobb ha ezzel nem rendelkezünk?

Itt most konkrétan a magyar nyelvű óriásplakátokra gondolsz ?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 917
113
Nem hogy még köze sincs, hanem egyenesen diktatúrába kezd fordulni és szöges ellentéte bármiféle demokratikusságnak. Mivel lazán kib@sznak a munkahelyedről, ha meg mered mondani a véleményedet az aberráltakról vagy a bevándorlókról! Miközben ezek a csoportok lazán, következmények nélkül bélyegezhetnek meg téged, ezt is tegyük hozzá!
Ha én azt mondhatnám amit gondolok, nemcsak ő, akkor egy szavam se lenne! De legalább a repi államok elkezdtek a baromságokkal szemben fellépni!
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Mi az, hogy nincsenek belgák? És Khon bácsi?

Aki meg annyira a nemzetek európája ellen van, és azt gondolja, hogy egy egyesült államok 2.0-ban milyen jó lenne, az gondolkodjon már azon, hogy ugyan ezt hirdették a kommunisták is, ugyan így népi demokrácia címszóval. Aztán jött a holodomor, kisebbségek írtása, meg népek deportálása.