[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 827
31 837
113
A britek nem akarták, hogy Amszterdam és Rotterdam az 1830as francia forradalom után egy kézbe kerüljön

Mármint Antwerpen, gondolom.

A bécsi kongresszuson létrehozták a Németalföldi (vagy Holland?) Egyesült Királyságot, ami belső ellentétek miatt nem volt hosszú életű. A katolikus flamandok úgy tűnik szintén rühellték a protestáns "nemzettársaikat" és a francia nyelvű vallonokkal tartottak.

 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 030
2 707
113
Hát akkor most már tudod hogy felépült egy kerítés a határon és katonák vannak mellette, ennek következtében elhanyagolható a Magyarország felé áramló migránsok száma.

Azért a déli határ hosszát összehasonlíthatnád a kerírltésével!
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 030
2 707
113
De próbálkoznak vele, hogy legyen! Ha nem látod a rendszer összetevőit és annak a működését, akkor valami baj lehet a készülékedben! Nem hinném, hogy hívtunk korlátlan számú Ahmedet és egyszercsak mégis itt voltak nálunk, nem ott, ahol hívták őket(mellékesen semmilyen felhatalmazást nem kérve, illetve kimerítve az emberiség elleni bűncselekményeknek az atnikai arányok erőszakos megváltoztatása cikkelyét).

Hát ha a szuverén államok bevándorláspolitikáját sikeresnek gondolod, akkor bizony "valami baj lehet a készülékedben".
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 845
9 665
113
Az a probléma h a politikai irányvonalat kevered a szervezeti kérdésekkel. A konkrét példánál maradva bevándorláspárti kormányzattal hajadra kenheted a szuverenitásodat, Szalvíniék sem az olasz szuverenitás hiányában, nem tudnak mit kezdeni a migránshajókkal!
És ezzel gyönyörűen le is írtad, hogy miért nem kell Magyarországnak egy baloldali, de leginkább nyugatról irányított kormány.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 480
113
Hát ha a szuverén államok bevándorláspolitikáját sikeresnek gondolod, akkor bizony "valami baj lehet a készülékedben".
Rendben van mindenhol, ahol nem a liberális európai egyesült államok eszméjén dolgozók vannak hatalmon. Mivel javulna az opcióik lehetősége, ha korlátlanabb hatalmat kapna ez az eszme, de maradna pár ilyen ország mint mi, már a dánok, tehát nyomni kell tovább az erőszakot? Semmivel.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113

Ezen röhögök 10 perce:).Komolyan ez már tényleg agyhalál.
Tessék inkább büszkének lenni, hogy egy magyar ember irányítja a NATO-t.
Hesszteg: "jobboldali kultúrfölény"
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 030
2 707
113
Rendben van mindenhol, ahol nem a liberális európai egyesült államok eszméjén dolgozók vannak hatalmon. Mivel javulna az opcióik lehetősége, ha korlátlanabb hatalmat kapna ez az eszme,

Például a törököknek fizetett pénzből hatékony határvédelmet szerveznénk (közösen) a schengeni külső határokra? A kiutasítottakat, gyorsan, hatékonyan hazazsuppolnánk? Én azért csak kipróbálnám!
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 480
113
Például a törököknek fizetett pénzből hatékony határvédelmet szerveznénk (közösen) a schengeni külső határokra? A kiutasítottakat, gyorsan, hatékonyan hazazsuppolnánk? Én azért csak kipróbálnám!
Most miért is nem ezt teszik? Mert egyértelműen a védelem minden lehetősége ellen voltak és kizárólag abban az esetben néztek ki hajlandónak a saját polgáraik és az országok védelmére, ha azok kiadják a kezükből a szuverenitás ezen részét? Hmm?
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 489
14 279
113

Ezen röhögök 10 perce:).Komolyan ez már tényleg agyhalál.

Sajnos nem agyhalál. Alábecsülöd Soros és köreinek befolyását.
 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
Azért a déli határ hosszát összehasonlíthatnád a kerírltésével!
Táncolsz körbe a témán de nem mondasz semmit amivel alátámasztanád vagy megcáfolnád ami mondasz-mondok.
Jössz először a plakátokkal aztán bicskén fenyegetőző migránssal, győriekkel, olaszokkal, a kerítés hosszával de egyikkel sem cáfolod meg azt amiről szó van.Hogy az intézkedések következtében jelentősen csökkent az országba irányuló migráció és hogy a nemzeti szuverenitás hasznos és fontos. Valamiért neked a szuverenitás és az hogy nincs összedolgozás ugyan azt jelenti. Hogy miért azt nem értem.
Szerinted egy nemzetnek nincs szüksége önrendelkezésre? Vagy olyan országok lakossága jobban tudja megítélni a minket érintő kérdéseket akik nem is élnek a közelünkben? Ha eltünteted az országokat attól nem tűnnek el a nemzetiségek. Az ami számunkra fontos, mondjuk a magyar nyelv például vajon meddig fog fennmaradni egy olyan országban ahol a lakosság 2% magyar? A szuverenitás leépítése az első lépés lenne az ország asszimilációjában. Idő kérdése lenne hogy az EEÁ saját hivatalos nyelvet válaszon vagy németet vagy franciát, idő kérdése lenne hogy kisajátítsa a történelmet és a kultúrát. Mivel ezek a lépések nyilván nem lennének túl népszerűek ezért intézkedéseket hoznának a nemzetiségek elnyomására. Ismerjük a narratívát már most is látjuk hogy mindenki fasiszta náci akinek nem egyezik a nézőpontja a fősodratú EU értékekkel. Nemzeti önrendelkezés nélkül könnyen beletudnának nyúlni a demográfiába ahogy a szovjetek csinálták hogy felhígítsák azokat a választó körleteket ahol nem az ő véleményük a mérvadó. Ha valaki olyan kerül rivalda fénybe vagy politikai hatalomba aki nem szimpatikus a kialakult elitnek mi fogja őket visszatartani hogy tönkre tegyék és bemocskolják?
Elvennéd a hatalmat az országoktól és odaadnád egy olyan nemzetek fölött lévő társaság számára akiket a büdös életben nem fogsz tudni felelősségre vonni semmiért. Az USA-ban ugyanez megy pedig ők nem igazán voltak mások mint mi itt az eu-ban. Van egy begyepesedett politikai elit két párttal akik egymásnak adják a staféta botot és az oszd meg és uralkodj elvén politizálnak.Van rá esély hogy ne egy republikánus vagy egy demokrata legyen hatalmon? Nincs, nincs harmadik választás. Ugyan ez lenne az EEÁ-ban. Lenne néhány párt ami egy idő után le lenne desztillálva A-ra és B-re. Mind két párt egymás ellenében működne látszólag, a kérdésekbe ahol A a-t mond ott B b-t fog. Ezzel a választók többségét lefedik. Hogy C a helyes válasz az tökmindegy mert nem fog senki pénzt adni annak aki a C-ről beszél. Mert a döntéshozásban nem az lesz a lényeg hogy a lakosság döntsön. Hiszen a lakosság végtelenül megosztott lesz nemzeti alapon, földrajzi alapon, gazdasági alapon. A döntéshozásban az lesz a lényeg hogy ne tudjanak beleszólni. Mert hiába lesznek megosztottak, nem lesz önrendelkezésük hogy érvényesítsék az érdekeiket.
Nekem ez az egyik legrosszabb lehetőség ami történhet. Valami amit nem lehet józan ésszel eltávolítani, márpedig ha egyszer ebbe belekerülünk onnan nincs kiút.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 561
113

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 561
113
Például a törököknek fizetett pénzből hatékony határvédelmet szerveznénk (közösen) a schengeni külső határokra? A kiutasítottakat, gyorsan, hatékonyan hazazsuppolnánk? Én azért csak kipróbálnám!
Hát ez a próba a görögöknél sem jött be, pedig aztán nekik elvileg segített az EU és a FRONTEX (papíron).