G
Galthran
Guest
mondom, még megis magyarázzuk hogy a becsicskulás erkölcsileg milyen felemelő tökjóPersze, majd legközelebb megérted. Semmi gond.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
mondom, még megis magyarázzuk hogy a becsicskulás erkölcsileg milyen felemelő tökjóPersze, majd legközelebb megérted. Semmi gond.
Semmilyen eu pénzt nem lehet szabadon felhasználni - remélem ezzel nem mondtam újat!És azt sem szabad elfelejteni, hogy addig volt arról szó, hogy felvesszük a hitelt míg ki nem derült, hogy nem lehet teljesen szabadon felhasználni, így az én véleményem szerint a döntésben nagyobb szerepet játszottak a politikai mint a gazdasági szempontok.
Azt azért ajánlom a figyelmedbe,hogy O.V még pár nappal ezelőtt is simán fel akarta venni a hitelt,de mikor kiderült,hogy nem lehet csak úgy tetszőleges dolgokra elkölteni,akkor hirtelen már nem kellett neki.Az pedig ,hogy,hogy téged idézzelek a relatíve bőséges forrásokból "több ezer 2 méteres kilátó épül" nem a relatíve bőséges források vagy az azokat a rendelkezésre bocsájtó hibája,hanem a mindenkori regnáló hatalomé amely nem tudja vagy nem akarja (kinek,kinek ízlése szerint) hatékonyan ellenőrizni ezen anyagi források felhasználását.Semmilyen eu pénzt nem lehet szabadon felhasználni - remélem ezzel nem mondtam újat!
Van az IMF-nek/Világbanknak/EKB-nek egy olyan általános, több évtizedes gazdasági tapasztalata, hogy nem szabad egy országra akármennyi pénzt rázúdítani. Minél nagyobb az összeg, annál rosszabb a felhasználás hatásfoka, a pénz egyre nagyobb része folyik el érdemi eredmény nélkül. A felszívóképesség függ persze az adott ország fejlettségétől. Szerintük ez a szint az eu kategóriájú országoknál a GDP 3-5 %-a.
Mennyit is kapunk mi az eu-tól? A GDP 4 %-a körüli összeget (bruttó).
Ezt Orbán és a gazdasági vezetés is tudja. Elvben is, meg tapasztalatból is, hisz már 11 éve csinálják.
Ha a helyreállítási alap hitel részét is felvennénk, akkor a rövid felhasználási határidő miatt ez a 4% kb. duplázódna. És szembenézhetünk az említett, jól ismert tünetekkel. Ez nem egyszerűen korrupciós kérdés. Szeretnél mondjuk több ezer 2 méteres kilátót? Gondolom emlékszel az erről szóló röhejes példára.
Ajánlom a gazdasági realitási szempontok komolyabb súlyozását a nyilvánvalóan meglévő politikai mellett.
40 centis!Semmilyen eu pénzt nem lehet szabadon felhasználni - remélem ezzel nem mondtam újat!
Van az IMF-nek/Világbanknak/EKB-nek egy olyan általános, több évtizedes gazdasági tapasztalata, hogy nem szabad egy országra akármennyi pénzt rázúdítani. Minél nagyobb az összeg, annál rosszabb a felhasználás hatásfoka, a pénz egyre nagyobb része folyik el érdemi eredmény nélkül. A felszívóképesség függ persze az adott ország fejlettségétől. Szerintük ez a szint az eu kategóriájú országoknál a GDP 3-5 %-a.
Mennyit is kapunk mi az eu-tól? A GDP 4 %-a körüli összeget (bruttó).
Ezt Orbán és a gazdasági vezetés is tudja. Elvben is, meg tapasztalatból is, hisz már 11 éve csinálják.
Ha a helyreállítási alap hitel részét is felvennénk, akkor a rövid felhasználási határidő miatt ez a 4% kb. duplázódna. És szembenézhetünk az említett, jól ismert tünetekkel. Ez nem egyszerűen korrupciós kérdés. Szeretnél mondjuk több ezer 2 méteres kilátót? Gondolom emlékszel az erről szóló röhejes példára.
Ajánlom a gazdasági realitási szempontok komolyabb súlyozását a nyilvánvalóan meglévő politikai mellett.
Akkor ezek szerint a közös jelöltállítás bukott?Egyébként ezt talán még a hívei se veszik mind be! Ha meghallom a hangját a spinének, a folyamatos picsogását, hogy minden szar, fél perc ameddig nézni bírom. Elképesztő mennyire mű az egész nő!
Csak a szokásos: Dobrev szerint összeomlott a magyar állam, de nyugi, majd ők megmentik! - PestiSrácok
Hétvégén bejelentették, hogy Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje. Tegnap Dobrev az ATV-ben ismét megcsillogtatta tudását: szerinte a magyar állam összeomlott, és újjá kell építeni. Felelősségteljes döntés született a DK és az én részemről is – erről Dobrev Klára beszélt...pestisracok.hu
Nógrádit én egy nagy mesemondónak tartom. Remek párja Drábiknak.
10:10 perctől beszél benne Nógrádi György Kárpátalja orosz ajánlatról ...
Szerintem eleg jól tisztázza
Nem bukott. A miniszterelnök jelöltet 2 fordulós előválasztásban döntik el. A jelenlegi felállás szerint, nyár végéig - ha igaz.Akkor ezek szerint a közös jelöltállítás bukott?
Szerintem Karácsony lesz a jelöltjük, vagy Bajnai. Mint Joker. Az Alfahír már neki is esett Gyurcsánynénak. Megj. "Klára" azt mondta, hogy imád Gyurcsány Ferenc felesége lenni, mégis Dobrevként indul. Szóval alakul ez. Úgy érzem, mintha az lenne, mint Győrben, hogy megy a hitegetés, aztán kihátrálnak egymás mögül. De végül is tök mindegy.Akkor ezek szerint a közös jelöltállítás bukott?
Ez nem igaz. A Soros örökjáradék-kötvény ötlete ellen az első perctől kezdve tiltakoztak.Azt azért ajánlom a figyelmedbe,hogy O.V még pár nappal ezelőtt is simán fel akarta venni a hitelt,de mikor kiderült,hogy nem lehet csak úgy tetszőleges dolgokra elkölteni,akkor hirtelen már nem kellett neki.
Ha az ellenzéki előválasztáson nem dobrev nyer csalással vagy nélküle akkor könnyen lehet bukik a közös jelöltállítás. Azt a dk-s körök nem nyelnék le.Akkor ezek szerint a közös jelöltállítás bukott?
A korral jàr, hogy a megmondóemberekből mesemondók lesznek. Amennyit Nogràdi szerepel, annyi uj es okos dolgot a politikai helyzetről nem lehet mondani. Igy folyamatosan ismetli magát. Persze addig veri a vasat, amig az forró, ki tudja, mit hoz a jövő.Nógrádit én egy nagy mesemondónak tartom. Remek párja Drábiknak.
Egy olyan dologról, hogy a volt Kelet-Porosz területek visszaadása, nem történhet úgy tárgyalás, hogy "elindul egy szovjet delegáció".
Azt hetekkel - akár hónapokkal - előbb leegyeztetik, beleértve pontosan a témakört, hogy a másik fél fel tudjon készülni és kialakítsa az álláspontját.
Ez egy olyan fajsúlyú kérdés amiről csak a kormány dönthet.
Az ilyen legendáknak gyakori jellemzője, hogy nincs benne ellenőrizhető konkrétum. Mikor volt ez pontosan? Ki vezette a delegációt? Mi is lett volna az a Kelet-Porosz terület? Hisz 1941 előtt az lengyel terület volt! Ha bármi is visszakerülne a németekhez, az egy exlávé, határokon kívüli terület.
Szerintem pedig nagyon is igaz kapásból egy múlt év november végi cikkEz nem igaz. A Soros örökjáradék-kötvény ötlete ellen az első perctől kezdve tiltakoztak.
Az sem tette népszerűvé, hogy a progresszív pártok támogatták az ötletet. A kezdeti 0,5%-ra becsült kamat pillanatok alatt 2,5%-ra emelkedett. A kezességet és a több generációra való eladósodást ne is említsük. Ha még a felhasználást is korlátozni szeretnék, akkor egyszerűen versenyképtelen az ötlet. Ennél jobb ajánlatokat kapunk a piacokon. A járvány alatt is sikerült államkötvényeket kibocsátani kedvezőbb kondícióval, nem ritkán rekord alacsony kamatok mellett és egyéb megkötések nélkül.
Az elmúlt hónapokban a kormány részéról csak egy kisebb összeg felvételéről beszéltek, tehát a gazdaság újraindítása szempontjából kevés jelentősége lett volna. Ellenben a kezességet már egy kis összeg lehívása után is be kellene vállalnunk, ami egy fontos lépés lett volna az európai egyesült államok irányába... Most úgy néz ki ez nem lesz, és ezért megy a hiszti.
Csak spekulációk.ami egyértelműen számokkal cáfolja azt az állításodat,
"A 6 éves eurókötvények kamatozása 1,125%, amely euróban soha nem volt még ilyen alacsony Magyarország esetében, míg a 12 éves kötvények kamata kedvezőbb a 2017-ben kibocsátott 10 éves futamidejű eurókötvény kamatánál – tájékoztatott Varga Mihály."Térjünk ki arra az állításodra,hogy kedvezőbb kondícióval sikerült államkötvényeket is kibocsájtani a magyar államnak,ezzel kapcsolatban lennél szíves és részleteznéd és bemásolnád számomra az általad belinkelt cikk konkrét számait ,mert mivel,hogy nem vagyok előfizető nem látok belőle semmit.
Ja, én is megijedtem, hogy lenyomják a torkunkon, de aztán kellemesen csalódtam.De addig is bemásolok neked egy másik múlt év november végi szintén potfolios cikket erről a dologró(amiben pont az álltalad idézett cikkben szereplő állampapír kibocsájtásra hivatkoznak),ami egyértelműen számokkal cáfolja azt az állításodat,hogy pénzügyi szempontból jobban járunk,ha nem az EU-s hitelt hanem a szabad pénzpiacokról felvett hiteleket választjuk.
Tessék. Karácsony is indul.Szerintem Karácsony lesz a jelöltjük, vagy Bajnai. Mint Joker. Az Alfahír már neki is esett Gyurcsánynénak. Megj. "Klára" azt mondta, hogy imád Gyurcsány Ferenc felesége lenni, mégis Dobrevként indul. Szóval alakul ez. Úgy érzem, mintha az lenne, mint Győrben, hogy megy a hitegetés, aztán kihátrálnak egymás mögül. De végül is tök mindegy.
Tök mindegy ki lesz a győztese az ellenzéki előválasztási komédiának, úgyis a kurcsány fog dirigálni a háttérből ha ne adj isten ők győznének.Tessék. Karácsony is indul.