Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az a helyzet boki, nekunk az ukranok korulbelul annyit jelentenek mint a lettek. Kb semennyit, a hegyeken tul laknak aztan jol van. A letteket meg azert tudom hol laknak mert a litvanok akik felig lengyelek, vannak alul az esztek meg akik felig finnek felul. Kozepen vannak a felig orosz lettek.Az ukránokat Lettországban az égből alászállott "istenek"-ként köszöntik
A szöveg érdekes, amit az emberek mondanak ennek a bohócnak.
VK | VK
vk.com
Tisztelet a Hülyéknek!Ezt valahogy mindig a putyinisták mondják akikről tudható, hogy nem az EU-ért aggódnak, hanem a vezérükért
Már lépett. Még a háború előtt. Megmondta, hogy csak hosszútávú szerződéseket köt. Nem kérték, el is zárta a Jamal-Európa vezetéket. Minusz 35mrd m3/év.Az EP támogatja a gáztárolók legalább 80 százalékos feltöltését a tél beállta előtt
Forrás: https://kuruc.info/r/1/242056/
Putyin helyében lépnék erre.
Én az EUért aggódok.Ezt valahogy mindig a putyinisták mondják akikről tudható, hogy nem az EU-ért aggódnak, hanem a vezérükért
Meg eladtuk jó áron. Nyilván olcsóbban kapunk helyette újat. Én meg egy hónapja fával fűtök. Már a jövő évi is megvan.A kereskedelmi tárólók 6-7%-on, kb üresek.
A Szőregi stratégiai tároló (1200mm3 +700mm3 kereskedelni kapacitás) már szintén erős tempóban ürül kifelé.
Jelenleg kb 900mm3 van már csak benne, vagyis még a stratégiai táróló 1200mm3-ből is a negyedét felhasználtuk.
Forrás:
https://mmbf.hu/ugyfeleknek/aktualis/a_tarolo_toltottsegi_es_napi_forgalmi_adatai
https://mfgt.hu/hu-HU/Adatpublikalas/Taroloi-kapacitasok-es-napi-adatok
Nein, nein, NEIN!!!Scholz: Oroszország nem nyerheti meg a háborút
Forrás: https://kuruc.info/r/4/241998/
A NATO-nak hosszan tartó szembenállásra kell felkészülnie az Ukrajna ellen háborút folytató Oroszországgal, ehhez a szankciók fenntartására, valamint a védelem megerősítésére van szükség - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben, a tagállamok külügyminisztereinek kétnapos tanácskozására érkezve szerdán.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/241997/
@Kijev Szelleme Itt az idő, hogy bizonyítsd: nem vagy troll. Várom a válaszokat!Én az EUért aggódok.
De ha már itt tartunk, kifejtenéd, szerinted:
- milyen hosszú lesz az átmeneti időszak amíg az orosz szénhidrogénektől függetlenné teszi magát az EU?
- milyen beszerzési forrásokból mennyi szénhidrogénhez jut majd az EU?
- milyen gazdasági változást vársz ebben az időszakban? Növekedés? Csökkenés? Mennyit?
- milyen iparágakat pontosan hogyan fog érinteni ez a változás?
Komolyan érdekel a válaszod, elsősorban mert mindezidáig az EU vezetése nem válaszolt a fentiekre. Egy napig még az ignoreból is kikerülsz
Nem az én véleményem számít ezekben a kérdésekben, az illetékes szakemberek dolga, hogy meghatározzák az átállás menetét. Én a magam részéről annyit mondhatok, hogy támogatom a függőségünk felszámolását és ha ezzel én is hozzájárulhatok az erőszakos Putyin-rezsim bukásához, akkor boldogan fizetem meg az árát.Én az EUért aggódok.
De ha már itt tartunk, kifejtenéd, szerinted:
- milyen hosszú lesz az átmeneti időszak amíg az orosz szénhidrogénektől függetlenné teszi magát az EU?
- milyen beszerzési forrásokból mennyi szénhidrogénhez jut majd az EU?
- milyen gazdasági változást vársz ebben az időszakban? Növekedés? Csökkenés? Mennyit?
- milyen iparágakat pontosan hogyan fog érinteni ez a változás?
Komolyan érdekel a válaszod, elsősorban mert mindezidáig az EU vezetése nem válaszolt a fentiekre. Egy napig még az ignoreból is kikerülsz
Az építőiparban is hasonlóan megy az átadás-átvétel!Bizony mi annak idejèn hagytunk szàndékosan pàr hiànyosságot szem előtt, hogy legyen mit talàljanak, amit aztàn sok mea culpa között kikûszöböltûnk. Mindenki happy volt...
NAV-nál hasonlóan jártunk el, belekalkulàlva a büntetést.
Nem tudom, most is igy van-e.
Én a te véleményedre vagyok kíváncsi, ha már itt ajvékolsz a remélt energiafüggetlenségnek.Nem az én véleményem számít ezekben a kérdésekben, az illetékes szakemberek dolga, hogy meghatározzák az átállás menetét. Én a magam részéről annyit mondhatok, hogy támogatom a függőségünk felszámolását és ha ezzel én is hozzájárulhatok az erőszakos Putyin-rezsim bukásához, akkor boldogan fizetem meg az árát.
Nyilván az átállásnak ára lesz, de annak még nagyobb ára lenne, ha támogatnánk egy őrült diktátort aki erőszakkal akarja visszafoglalni a szovjet érdekszférát. Nem kérdés, hogy az EU az átállást fogja választani.Én a te véleményedre vagyok kíváncsi, ha már itt ajvékolsz a remélt energiafüggetlenségnek.
Szó szerint az érdekel, hogy te hogyan látod, milyen következményekkel jár az átmenet. Ugyanis marhára nem mindegy.
Kérlek legalább a saját gondolataidat oszd meg itt, még az is lehet, hogy hitelesebb leszel tőle!
És ha már itt tartunk, a röhigcsélős (@formosa1 ) is megoszthatná, ő mit gondol.
Köszönöm, hogy éhen halhatok a fényességes nyugat szent céljaiért. Most, hogy leírtad, hogy milyen jó lesz ez nekem, már látom, hogy teljesen ostoba módon eddig úgy gondoltam, hogy enni fontos, de most már tudom, ezért a szent célért érdemes meghalni.Nyilván az átállásnak ára lesz, de annak még nagyobb ára lenne, ha támogatnánk egy őrült diktátort aki erőszakkal akarja visszafoglalni a szovjet érdekszférát. Nem kérdés, hogy az EU az átállást fogja választani.
Ezért kéne az oroszoknak minél előbb húskampóra akasztani Putyint, mert ha most megtennék még az egész visszafordítható lenne. De ha az EU már beletette a pénzt az alternatív energiaforrások kiépítésébe és leszerződik az alternatív beszállítókkal akkor már nem lesz visszafordítható az átállás.
Szerinted az engem kínzó kérdéseket (ld fentebb) nem kéne az EU vezetésének transzparens és felelős módon megválaszolnia?Nyilván az átállásnak ára lesz, de annak még nagyobb ára lenne, ha támogatnánk egy őrült diktátort aki erőszakkal akarja visszafoglalni a szovjet érdekszférát. Nem kérdés, hogy az EU az átállást fogja választani.
Ezért kéne az oroszoknak minél előbb húskampóra akasztani Putyint, mert ha most megtennék még az egész visszafordítható lenne. De ha az EU már beletette a pénzt az alternatív energiaforrások kiépítésébe és leszerződik az alternatív beszállítókkal akkor már nem lesz visszafordítható az átállás.