Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
<i>"Na, ennyire kell panoz baromságait komolyan venni."</i>
Nem az ő hibája, vagy nem csak az övé... A HVG-n pl. azon agyaltak -amíg nem derült ki több az elkövetőröl-, hogy "biztos családi dráma".
<blockquote rel="nekerdez">Nálunk 20 év múlva is bikinis lányok lesznek a strandon.
Nem kellenek azok sem. Németországban szocializálódott, tanult ismerős, német férjjel Mo. felé tendál, mert még az echte német is úgy véli, hogy Mo. sokkal stabilabb a hely, mint ma Németország.Majd ha napiszintre emelkednek a robbantások meg elkezdődnek a pogromok hazajönnek elég gyorsan.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20160724-machetevel-gyilkolt-egy-ferfi-nemetorszagban-reutlingen.html
Értem, és? Akkor most az mszp nyert, vagy a jobbik?
Vagy úgy egyáltalán, ez most mit akar bizonyítani?
Nem értelek én titeket... Arra kéne fókuszálni a magyar baloldalnak, meg liberálisoknak, hogy felülvizsgálják saját maguk, hogy miért nincsenek a kanyarban sem, mert azért az tény, hogy utóbbi 2 választáson labdába sem rúgtatok...
Persze a szomoru az, hogy ez nagyjabol minden eszmerendszer moge teljes vallszelesseggel "beallora" igaz; itthon jellemzoen nem merlegelunk, hanem partszimpatia alapjan itelkezunk, gondolkodas nelkul (valoszinuleg mashol is).
<blockquote rel="zsolti">Értem, és? Akkor most az mszp nyert, vagy a jobbik?
Vagy úgy egyáltalán, ez most mit akar bizonyítani?
Nem értelek én titeket... Arra kéne fókuszálni a magyar baloldalnak, meg liberálisoknak, hogy felülvizsgálják saját maguk, hogy miért nincsenek a kanyarban sem, mert azért az tény, hogy utóbbi 2 választáson labdába sem rúgtatok...
<blockquote rel="2ndt">Persze a szomoru az, hogy ez nagyjabol minden eszmerendszer moge teljes vallszelesseggel "beallora" igaz; itthon jellemzoen nem merlegelunk, hanem partszimpatia alapjan itelkezunk, gondolkodas nelkul (valoszinuleg mashol is).
Én nem vagyok meggyőződve róla, hogy olyan nagy érvágás az országnak a munkaerő kivándorlás. Hogy mire gondolok?
Nekem 4 ismerősöm is van/volt, aki kiment dolgozni. Lássuk őket:
Egyikük az <del>ígéret földjére</del> usába ment ki dolgozni.
Itthon betanított munkás volt több gyárban is.
Odakint építkezéseken segédmunkás. Ja, és illegális bevándorló, ha lebukik kitoloncolják. 5 éve van kint, azóta nem találkozhatott a családjával személyesen. Irigylésre méltó élet.
A második Londonban él.
Itthon biztonsági őr volt két helyen.
Odakint egy étterem konyháján dolgozik. Most asszem már húst is süthet. Elmesélte, hogy milyen nagyszerű arrafelé az élet. Lakott a négerek közt, de elköltözött, mert minden este kint volt a rendőrség mert minden este gyilok volt. Most az arabok közt él. Ott békésebb a hangulat, csak épp semmi keresztény ünnep nincs. Se karácsony, se húsvét se pünkösd. Ja és a velem egykorú srác (38) 50-nek néz ki.
A harmadik egy lány, aki szintén Angliában dolgozik.
Itthon pincérnő volt.
Odakint csomagolóként dolgozik gépsoron. 4 férfival él együtt egy lakásban, akik nem mind magyarok. Ha betegsége van, akkor 20-30 km-ert kell utaznia, mert nincs a városban (igen, város, nem falu) orvos!
Nem tudja befejezni a főiskolát, mert nincs ideje tanulni a munka mellet. Most talán jobbra fordulhat a sorsa, mert összejött egy spanyol fickóval, aki talán segíthet neki, de ki tudja mi lesz még abból....
A negyedik.
Itthon egy rendezvényszervező cégnél volt mindenes.
Odakint betanított munkás melót kapott volna. Hát nem kért belőle, visszajött. Visszavették a munkahelyére, megismerkedett egy lánnyal. Most van egy lassan 3 éves kislányuk, vettek egy lakást hitelre, és élnek , dolgoznak, nem panaszkodnak.
Az első 3 emberért szerintem nem kár. Nem voltak nélkülözhetetlenek és kint sem lesznek azok soha. És sokan vannak még ilyenek, akik kimennek, hogy ott szívjanak. És már ők is tudják, hogy ott sincs kolbászból a kerítés.
Majd ha napiszintre emelkednek a robbantások meg elkezdődnek a pogromok hazajönnek elég gyorsan.
<blockquote rel="krisss">Majd ha napiszintre emelkednek a robbantások meg elkezdődnek a pogromok hazajönnek elég gyorsan.
Ez ugy működik hogy elkapjak valami bűncselekményel és felajanljak neki hogy vagy önként hazamegy vagy sitt.