A következtetésem pedig az, hogy Oroszország klasszisokkal gyengébb, mint aminek képzelte a világ (benne én is) 2022.02.24. előtt.
Egy picit hagy javítsak a fenti mondaton "...Oroszország klasszisokkal gyengébb volt...".
Azért gondolom ezt, mert figyelemmel követtem az eseményeket, és azt látom, hogy az oroszok napról napra fejlődnek.
Az elmúlt egy évben jelentős számbeli hátrányból jelentős számbeli előnyt csináltak. Felpörgették a hadigazdaságot. Kigyomlálták az alkalmatlan vezetők egy részét. Új technológiákat kezdtek el integráltan alkalmazni.
Azt, hogy milyen sebességgel haladnak nem tekintem igazi gyengeségnek. Elég megnézni, hogy az amerikaiaknak mennyi ideig tartott bevenni városokat amikor volt érdemi ellenállás. Nézzük csak az elhíresült Fallujah példáját (számok a wikipédiáról, de cáfold meg, ha rosszak):
Támadók: 13500 (USA, angolok, irakiak)
Védők: 3000
Kb. 6 hét
Na most hasonlítsd ezt össze a Bakhmuti számokkal.
Korábban ti írtátok itt a fórumon, hogy a támadónak háromszoros túlerőben kellene lennie. Az oroszok eddig létszámhátrányban voltak, ehhez képest én úgy látom iszonyatosan jól csinálják.
Én azt gondolom, hogy az oroszok az elmúlt évtizedekben pontosan ugyanazt a hibát követték el, mint Európa. Hittek abban, hogy nem kell komoly daráló jellegű háborút vívniuk, ehhez jött hozzá a korrupció, nemtörődömség stb.
Viszont most látványosan kezdik összeszedni magukat.