[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 134
7 188
113
Édes istenem, ennyi hazugságot:


"Szeretnék kitérni a geopolitikai helyzetre, ahol ma Magyarország konkrét veszélyt jelent. Ez nem csak a politikai harcról szól. Nem értem, hogy az Európai Tanácsban a többi tagállam miért nem reagál." Ez egy konkrét veszély. Miért? Először is azért, mert mert van egy hely, Budapest, ahol az orosz befolyás továbbra is létezik. Itt persze nem a városvezetésről van szó. Évek óta tudjuk, hogy a kormány szervei, a titkosszolgálatok az oroszoknak szivárogtatnak."
"Mindössze tíz évre volt szükség a félrevezetés kiépítéséhez és ez számomra elképesztő. A legutóbbi választásokat a Fidesz két dologra építette. Az első az volt, hogy a kormány elhitette az emberekkel azt, hogy az Európai Unió fiatal magyarokat küldene a háborúba, Ukrajnába. A második dolog egy teljes képtelenség volt arról, hogy az Európai Unió az iskolás gyermekek nemének megváltoztatására készül."
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 561
93 915
113
Az elektromos autó üzemeltetési költsége sokkal alacsonyabb, mint a hagyományos benzines vagy diesel autóké. Emiatt el fog terjedni. Nyilván először a sűrűn lakott és gazdag területeken, de szerintem nem is kell hozzá túl sok idő.

Jelenleg azért használható korlátozottan, mert nincs kiépített infrastruktúra. Illetve a megszokott 500 - 700 km -es hatótáv helyett a 300 - 400 km kevésnek tűnik. Viszont az aksik folyamatosan fejlődnek, és az infrastruktúra is ki fog épülni.
Még a töltési idő VS. tankolasi idő is elég kritikus.
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 150
7 633
113
Az oltása megoldódott már? Nem vagyok villanyautó érdekelt, így nem tudom, de állítólag nehézkes az oltás, ha belobban...
lol, ég az mint a karácsonyfa. fel-hypolt városisapiens csapda. de vegán,klímakímélő és ez a járművek evolúciójának következő nem zsákutcája
bugsbunny2.webp
És biztos nem azért ezt a beruházást választotta Orbán és csapata mert ezt lehetett a leggyorsabban a legnagyobb mennyiségben leakasztani, a válság közepette.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 341
55 815
113:D:D:D
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 300
37 271
113
Sunak szerint az Egyesült Királyság arra számít, hogy Ukrajna „döntő győzelmet” arat 2023-ban
Az Egyesült Királyság miniszterelnöke bejelentette, hogy országa megkezdi az Ukrán Fegyveres Erők pilótáinak kiképzését a NATO-nál szolgálatot teljesítő vadászrepülőgépek vezetésére, és megkezdi az ukrán tengerészgyalogosok kiképzését is.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 836
30 953
113
Scholz bejelentése szerint tovább szigorítják az EU-s szankciókat a háború kitörésének évfordulóján
Forrás: https://kuruc.info/r/4/254980/
Szerintem valami évfordulósat az oroszok is terveznek.
Sunak szerint az Egyesült Királyság arra számít, hogy Ukrajna „döntő győzelmet” arat 2023-ban
Az Egyesült Királyság miniszterelnöke bejelentette, hogy országa megkezdi az Ukrán Fegyveres Erők pilótáinak kiképzését a NATO-nál szolgálatot teljesítő vadászrepülőgépek vezetésére, és megkezdi az ukrán tengerészgyalogosok kiképzését is.
Vajon megéri-e miniszterelnökként a háború végét?!
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 838
48 561
113
Mindenki a bogarakkal foglalkozik, de errol az EU-s torvenytervezetrol hallott valaki? Eleg ijesztoen hangzik, ha igy valosulna meg:


Tema: Oregebb epuleteknel 2030-tol egyszeruen megvonnak a lakhatasi engedelyt mert/ha nem eleg "zold"-ek...
Hasonlóan ijesztő a youtube csatorna az AI által generált borítóképekkel és narrátorával o_O