[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
14 647
49 379
113



:D:D:D
Csodâkat tesz, ha az FPÖ szavazóbázisa erösödik…. :)
 

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
512
2 345
93

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 317
4 550
113
Jó lesz az 150-200 km-nek is.
A kollégám Teslája télen 300 - 350 km-t bír, nyáron 400 - 450 -et. 80 kWh -s akku van benne. Télen átlag 23 kWh/100 km -t fogyaszt, nyáron kb. 17 kWh/100 km -t. :) Jelenleg leginkább az okoz neki problémát, hogy hirtelen nagyon megnőtt az elektromos autók száma, és nehéz töltőt találni. Egyenlőre az infrastruktúra nem tart lépést az igényekkel.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 254
17 532
113
Egy kis helyzet jelentes a nyugati fertobol: Dortmundba jottem ma munka miatt. Erkezes utan azzal kezdodott a nap, hogy nem tudtam lemenni metrozni, mert sztrajk van. Nem csak olyan buziskodos, minden zarva, U Bahn, S Bahn nem megy es megkoronaztak, hogy a buszokbol is csak a tavolsagi. Beremelest kovetelnek a megemelkedett arak miatt. Az fel varos asssetudta mivel menjen meg hova…
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 206
11 461
113
Orbán hatalmast nőtt a szememben! Figyeljétek a tapsoló csicskákat,ahogy az orrát a kokaintól vakarászó zelenszkijt éltetik.Orbán nem koptatta a kezét egyedül.Respect miniszterelnök úr.
A Román miniszterelnök kellemes csalódás .Nem tapsolt ő sem,de legszívesebben megölte volna zselét a tekintetével .Románia vastagon benne van logisztikailag a háborúban.Mostanában mintha ki akarnának kerülni a következményekből.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 254
17 532
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
23 186
73 899
113
A HVG-én epét hánynak,hogy Orbán nem tapsolt,de utólag nézve a Román,Horvát,Osztrák sem.

Rákosi Mátyás inkognitóban járja a várost, hogy jobban megismerhesse az emberek véleményét.​

Beül egy moziba, ahol a film előtt pereg a híradó, melyen éppen átadják neki az augusztus 20.-i friss kenyeret. Mindenki feláll a moziban és vastapssal köszönti:​

– Éljen Rákosi! Éljen Rákosi!​

Rákosit földöntúli öröm önti el, ám a következő pillanatban valaki nagyot csap hátulról a fejére, és így szól:​

– Tapsolj te is kopasz, mert elvisz az ÁVO!​


Mivel Scholz se tapsolt, szerintetek Gay őt is nyakon vágta? ;)

Más.