[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

svajcibeka

Well-Known Member
2013. február 10.
1 430
4 384
113
Rövid hírek:

Orbán Viktor holnap Franciaországba utazik, hogy tárgyaljon Emmanuel Macronnal, hogy megvitassák az ukrajnai helyzetet.

Közben:
Von Der Leyen fel akarja fegyverezni Európát, hogy segítsen Ukrajnának, de azt is, hogy Európa képes legyen megvédeni magát. 800 milliárd eurót akar.Vagy a harmadik világháborút tervezi?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kissé mintha felbolydult volna a hangyaboly... :)
Vajon miért van be akadva nekik ez az összeg. 800 milliárd valami. Véletlen egybe esés lenne, hogy a Draghi-jelentés is ekkora összegről hadovál?

• Tetszik
Reactions: enzo

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 457
28 536
113
Kedves Sniper!
Abban talán vitatkoznék Véled, hogy nem siettetném az amerikai csapatok kivonását Európából. Miért? Mert a történelem megmutatta, hogy ha nincs egy parancsoló erő, akkor az európai hatalmak lazán egymásnak esnek az első lehető alkalommal. Erre lett volna jó az EGK és az - eredetileg meghirdetett - Európai Unió. Mostani állapotában az EU semmire sem képes. Sem gazdasági, sem - egyesített - katonai ereje nincs. Tekintélye pedig nem kicsi és kevés, hanem NINCS!
Ha Trump kivonná katonai erejét, jó esély volna rá, hogy tíz éven belül kellene egy Normandia 2.0...........
Szia !

én is több szögből lefuttattam hirtelen a dolgot , nekem is eszembe jutott ,ezért írtam,hogy

"egyfelől valahol egy kontroll is volt Európán belül az európai államokra nézve a NATO "erős keze", végeredményben innentől semmi nem garantálná,hogy a tagországok egymásnak ugorjanak ha éppen ahhoz van kedvük, sérelme meg szinte mindenkinek van a szomszédjával Európa szerte."

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 209
63 317
113
Szia !

én is több szögből lefuttattam hirtelen a dolgot , nekem is eszembe jutott ,ezért írtam,hogy

"egyfelől valahol egy kontroll is volt Európán belül az európai államokra nézve a NATO "erős keze", végeredményben innentől semmi nem garantálná,hogy a tagországok egymásnak ugorjanak ha éppen ahhoz van kedvük, sérelme meg szinte mindenkinek van a szomszédjával Európa szerte."
A nagy" békeprojekt EU, ami 80 évig biztositotta a békét Európában", az már semmi? :)

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 142
18 514
113
Rövid hírek:

Orbán Viktor holnap Franciaországba utazik, hogy tárgyaljon Emmanuel Macronnal, hogy megvitassák az ukrajnai helyzetet.

Közben:
Von Der Leyen fel akarja fegyverezni Európát, hogy segítsen Ukrajnának, de azt is, hogy Európa képes legyen megvédeni magát. 800 milliárd eurót akar.Vagy a harmadik világháborút tervezi?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kissé mintha felbolydult volna a hangyaboly... :)

Kíváncsi vagyok mi lesz ebből.

• vagy megfenyegetik OV-t
  • vagy megpróbálják meggyőzni, hogy vegye rá Trumpot, hogy gondolja meg magát (ez szerintem duplán elvetélt)
  • vagy rajta keresztül akarnak békülni Trumppal

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 308
100 661
113
Kíváncsi vagyok mi lesz ebből.

• vagy megfenyegetik OV-t
  • vagy megpróbálják meggyőzni, hogy vegye rá Trumpot, hogy gondolja meg magát (ez szerintem duplán elvetélt)
  • vagy rajta keresztül akarnak békülni Trumppal
Vagy elmondja neki a Bizottsági ülés előtt (csütörtök), jóváhagyta -e az amcsi kormány az uniós orosz szankciók hosszabbításának tervezett magyar vétóját, ami vélhetően szóba kerül Szijjártó amerikai külügyminiszterrel folytatott mai washingtoni tárgyalásán.

• Hűha
Reactions: tomcat1

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 480
27 473
113
nem ők mondják meg hogy ki legyen az ukrán elnök, de sajnos az ukránoknak sincs joguk megmondani hogy ki legyen az ukrán elnök,erről is gondoskodott Zselé, és ez szerintem a nagyobb probléma.

a trianon diktátum az más kávéház, nem kivánom az ukránoknak sem, de közel sincsenek abban a helyzetben mint ami ott történt,bár még lehetnek .. bukhatják ők is a 2/3 országukat, lehet nem is bánnák páran ha holnaptól lengyelek/magyarok/románok lehetnének .. de mint írtam amíg nincs náluk választás,ki sem derül mit akarnak az ukránok valójában,de háborút azt biztosan nem.
ilyen korulmenyek kozott nem lehet valasztast tartani, max olyat mint a belarusszok
egyébként nekünk,vagy pl a briteknek mi közünk van ahhoz hogy az oroszok meg az ukránok nyírják egymást ? ez nem a mi háborúnk !! nem azt kellett volna már az elején szorgalmazni,hogy álljanak le az ukránok (2014 ) és nem adni a kis kokaingoblin alá a lovat ? (BoJo) mikor tudták,hogy nem nyerhetnek az ukránok ? akkor hol volt az EU ? a NATO ? az ENSZ ? miért most lettek hirtelen "okosak" ?
Gyuruk ura megvan? ott is sokan mondtak, hogy nem a mi haborunk, aztan majdnem megkefeltek Kozepfoldet.
De Dolfi is ott volt, ott is azt mondtak sokan, hogy nem a mi haborunk...
de befejezem az offot .. nem ide való, köszönöm viszont a linket ;)
Miert off?
Kerlek.

Azért azt el kell ismerned, hogy hány éve hajtja a közös Eu haderőt és az Európai fegyvervásárlást, az EU külső határainak védelmét etc. ez a bizonyos ember? Kb 10? Kicsit több?

...
Ki ne talaljuk mar, hogy a BonsaiDuce Europa vedelmeben mukodik :D
Veszhelyzeti kormanyzas, etc... nem fejtem ki, mert belpol -bar minden mindennel osszafugg.
A migracio meg nem attol fog megallni, hogy felhuznak egy keritesecsket
(ha mar komolyan gondolnak, akkor olyan kellene, mint Gaza hataran egyebkent). Ez csak a szerencsetlen
vadallomannyal kibaszas.
A dolog gyokerenel kellene elrendezni a dolgokat.
A kozos hadero, europai integracio meg pont az olyanok miatt nem jott ossze, akik 'fadarab a kullok kozott'...

Ezek nem okok, ez, amit felsoroltál, mind az okozata a múltbéli eseményeknek, politikai döntések SOROZATÁNAK. Ezek a politikusok, akik most nagy pofával játsszák az Igazság Ligáját, - ha nem is mind személy szerint, vagy nem a jelenlegi pozíciójában - keményen megdolgoztak érte az elmúlt egy évtizedben, hogy itt tartanak, hogy MIND ITT TARTUNK, mint "Európa".

Sok mindent el lehet mondani Magyarországról, de tíz kibaszott éve pofázzuk ugyanazt pl. migrációban, de mégis mi voltunk folyamatosan és vagyunk még most is a feketeseggűek. Orosz szankciók ugyanez 2022 óta.
Ld. fent.
De meg ha igy is van, akkoris ez most uj helyzet.
Itt nem lesz helye a kibiceknek mar.
Azzal meg senki nem er semmit, hogy mimegmondtuk
A nagyfiú pedig nem kiesett - a hasonlatod kicsit freudi elszólás is,
amennyiben:?

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 480
27 473
113
A Merkavák a Brandenburgi kapunál scenárióhoz........
Azt elfelejtitek, hogy tulajdonképpen Európa muszlimtalanításához, a lájtosabbak integrálásához igenis jól jönne Német és Franciaországba, Olaszba és Spanyolországba néhány Tzahal dandár Merkavákkal.... Látványosabb lenne a reconquista..... és tanulnának belőle azok is, akik még nem tanultak. Ez már csak vérrel lehetséges.... Izrael ebben a legjobb....
en speciel a keleti veszedelem ellen gondoltam.
Meg 'europai' orszagok kozul egyelore Izrael tud kiallitani egyedul szemmel is lathato haderot

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 457
28 536
113
ilyen korulmenyek kozott nem lehet valasztast tartani, max olyat mint a belarusszok
Ugyan már,nincs olyan hogy mozgó urna ugye? :)

más dolog, hogy le lehetne-e bonyolítani egy valasztast, meg megint más dolog, hogy erre nem adnak lehetőséget az ukrán embereknek.

afelett elsiklottál, hogy a kövi örmény - azeribe is bele kell majd folyni?
mert pont annyira EU és NATO tag Örményország mint Ukrajna.

szóval semmi nem kötelez minket semmire,ennyi erővel mehetnénk közép-Afrikától a karibi-régión át, bárhova jóemberkedni, csak ehhez meg kevés az EU!

egyébként ha már mindenbe bele akarnak pofázni, talán pont IL mellett kellene kardoskodniuk,és nem csak verbálisan, mivel nagyobb veszélyt hordoz magában a muszlim nyomulás, mint az oroszok.

Az EU jelen pillanatban egy 0 katonai és 0 politikai ráhatással bíró entitás, akinek szája van, de ezen felül semmi egyebe nincs,csak az ügyeletes "jóemberkedés".

Na de hogy megvolt a kormanyváltás az USA-ban, és ennek hatására új szelek fújnak a közösségi médiafelületeken is, várjuk meg milyen lesz a közhangulat mondjuk egy fél év, egy év tavlatából, mert pl az X-en és a Facen is gyökeres változás állt be,és mint tudjuk ez a 2 platform azért elég jelentős véleményformáló, főleg ha most már jobban elérhető lesz a másik fél "igazsága" is.

• Tetszik
Reactions: Ramzana

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 176
34 381
113
A magyar alkotmány szerint sem lehet választást tartani háború idején.
De Ukrajna nem magyar tartomány (még), ezért nem a magyar alkotmány vonatkozik rá.

Gyuruk ura megvan? ott is sokan mondtak, hogy nem a mi haborunk, aztan majdnem megkefeltek Kozepfoldet.
Pffff, b+. Ez itt nem egy film / könyv, hanem a valóság. Egyébként az ukránok még mindig várják a külföldi önkénteseket.