Lehet, nem jól tudom, de a Merkavákban van egy kapcsoló audioérzékelővel. Ha azt hallják: Free, Free Palestine, akkor repeszgránát, ha azt, hogy Pusztuljon Izrael, akkor nyíllövedék...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
en speciel a keleti veszedelem ellen gondoltam.
Meg 'europai' orszagok kozul egyelore Izrael tud kiallitani egyedul szemmel is lathato haderot
Nincs már a kisember számára akár vonzónak tűnő alternatív társadalmi kísérlet (Illetve annak propagandája), a szocializmus (garantált munkahely, létbiztonság, ingyenes oktatás, egészségügy, olcsó lakhatás, dotált szolgáltatások stb.), ami megingathatta volna társadalmi rétegeknél, embertípusoknál a kapitalizmus választását.Európa végleg lecsúszik: Se nyersanyag, se energia, se kereslet, nagy igények, nagy száj, kiöregedő lakósság. 80 éve abból élûnk, hogy a kelet-nyugat konfliktusban frontvonal voltunk ahol jelen volt az US. Ha ezek kiegyeznek, vagy a front átkerül màshová, akkor elveszitjük fontosságunkat, lesüllyedünk kb egy nagy skanzen szintjère. Csak idő kérdése.
Tekintve hogy pár napja még egymás vállát veregették Londonban hogy Trump "no pasaran" ,erre ma kozák úr irgalmatlan rendörkanyarral áttért a másik sávba, csak az utobbi verzio lehet.Elég gyorsan el elbukott a nagy lázadás Trump ellen.Mondjuk nem meglepő.Kíváncsi vagyok mi lesz ebből.
![]()
Orbán Viktor szerdán Emmanuel Macron meghívására Párizsban tárgyal a francia elnökkel
A tárgyalás fő témája az orosz–ukrán háború lesz.hvg.hu
- vagy megfenyegetik OV-t
- vagy megpróbálják meggyőzni, hogy vegye rá Trumpot, hogy gondolja meg magát (ez szerintem duplán elvetélt)
- vagy rajta keresztül akarnak békülni Trumppal
Ezt jellemzően azok tolják, akik amúgy az orosz álláspontot képviselik.Hol? Mert mindenhol csak azt olvasom, h a törvényhozás képviselőinek a mandátuma meghosszabbodik automatikusan, és képviselőválasztást nem lehet tartani. Ellenben az elnök jogállásával kapcsolatban csak annyi van, h 5 évig tart a mandátuma.
El vagy te tévedve! Zelenszkij nem tért sehova, hanem masszívan az EU mellett áll, szemben Trumppal.Tekintve hogy pár napja még egymás vállát veregették Londonban hogy Trump "no pasaran" ,erre ma kozák úr irgalmatlan rendörkanyarral áttért a másik sávba, csak az utobbi verzio lehet.Elég gyorsan el elbukott a nagy lázadás Trump ellen.Mondjuk nem meglepő.
Megmutatnád, hol?Náluk is tiltja.
Nos, ilyen szöveg az elnökről szóló részben nincs."In the event that the term of authority of the Verkhovna Rada of Ukraine expires while martial law or a state of emergency is in effect, its authority is extended until the day of the first meeting of the first session of the Verkhovna Rada of Ukraine , elected after the cancellation of martial law or of the state of emergency."
Az eu már halott csak nem tudja.Akkor aludjunk rá pár napot.Rád irok ha elvagyok tévedve.szemben
Tök érdekes, hogy nem találtad, mert beírod a gúgliba, h "Ukraine constitution english" és egyből az első találat az ukrán alkotmány angol nyelvű fordítása, az Európa Tanács honlapján. Csak nem hazudna az Európa Tanács?Ezt jellemzően azok tolják, akik amúgy az orosz álláspontot képviselik.
Én nem találtam az ukrán alkotmányt magyarul, a pontos szöveget nem ismerem. Viszont a magyarban is az szerepel hogy az elnök mandátuma 5 év, illetve az, hogy háború esetén nem lehet választást tartani. Nem részletezi hogy milyet, csak kategorikusan megtiltja.
Közben:
Von Der Leyen fel akarja fegyverezni Európát, hogy segítsen Ukrajnának, de azt is, hogy Európa képes legyen megvédeni magát. 800 milliárd eurót akar.Vagy a harmadik világháborút tervezi?
Vona 1 kérdés.Vajh mi hangozèk el amire LAHAT-tot kell küldeni.Válaszod előre is köszönöm szépen.Lehet, nem jól tudom, de a Merkavákban van egy kapcsoló audioérzékelővel. Ha azt hallják: Free, Free Palestine, akkor repeszgránát, ha azt, hogy Pusztuljon Izrael, akkor nyíllövedék...
"Én nem találtam az ukrán alkotmányt magyarul"Tök érdekes, hogy nem találtad, mert beírod a gúgliba, h "Ukraine constitution english" és egyből az első találat az ukrán alkotmány angol nyelvű fordítása, az Európa Tanács honlapján. Csak nem hazudna az Európa Tanács?
Na mindegy, ahhoz képest elég biztosan állítottad, hogy mi szerepel benne. De megkerestem neked. Szívesen."Én nem találtam az ukrán alkotmányt magyarul"
Ennek mi az értelme? Ha csak a szárazföldi csata mehet akkor kevesebb lesz a halott? Az oroszok meg hülyék lesznek ilyenbe bele menni. Pont a helyzeti előnyüket adják fel és könnyítsék meg az ukránoknak a harcokat?El vagy te tévedve! Zelenszkij nem tért sehova, hanem masszívan az EU mellett áll, szemben Trumppal.
Macron tegnap:
![]()
Macron: Legyen egy hónapos tűzszünet a levegőben, a tengereken és az energetikai infrastruktúrában
Azért csak részleges tűzszünetet akar a francia elnök, mert a szárazföldi betartását nehéz lenne ellenőrizni. Arról is beszélt, hogy Európa békét akar, „de nem akarjuk mindenáron, garanciák nélkül”.444.hu
Zelenszkij ma:
![]()
Bemondta Zelenszkij: erre van szükség ahhoz, hogy tartós béke legyen
Zelenszkij ukrán elnök bejelentette, hogy országa kész tárgyalóasztalhoz ülni a tartós béke érdekében, és konkrét javaslatokat tett az elsŠlépésekre vonatkozóan, beleértve a hadifoglyok szabadon bocsátását és az azonnali tűzszünetet a légtérben és a tengeren - számolt...www.portfolio.hu
Zelenszkij és az EU vezetői összezártak.
akkopr tehát konkrét isneret nélkül állítasz valamit nagyon határozottan?Ezt jellemzően azok tolják, akik amúgy az orosz álláspontot képviselik.
Én nem találtam az ukrán alkotmányt magyarul, a pontos szöveget nem ismerem. Viszont a magyarban is az szerepel hogy az elnök mandátuma 5 év, illetve az, hogy háború esetén nem lehet választást tartani. Nem részletezi hogy milyet, csak kategorikusan megtiltja.
Határozottan a magyar alkotmányról állítottam valamit.akkopr tehát konkrét isneret nélkül állítasz valamit nagyon határozottan?
kezdj el innen keresgetni: https://www.bakermckenzie.com/en/insight/publications/guides/ukrainian-laws-in-wartime
Erre az alkotmány megszövegezésekor kellett volna gondolni...
Határozottan a magyar alkotmányról állítottam valamit.
Egyébként pedig háború idején nem lehet normális választást tartani. Egy választás mindig elvonja a politikusok figyelmét az ország vezetésétől. Békeidőben ez elmegy, de háború idején végzetes lehet. Hogyan tartasz például egy kampány rendezvény? Meghirdeted előre? Ezzel kb. annyit üzensz az ellenségnek hogy ide lőjetek. Hogyan szavaznak fronton a katonák? Szépen összegyűlnek valahol hogy könnyű célpontok legyenek? Vagy körbe járod az állásokat egy mozgó urnával, és ezzel elárulod hogy hol vannak?
Nem gondoltak mindenre. Viszont ha most választásokat tartanának, az csak az oroszoknak lenne jó.Erre az alkotmány megszövegezésekor kellett volna gondolni.
Egyébként az ukrán alkotmányról is elég határozottan állítottad:
https://forum.htka.hu/threads/biztpol-nyugat-europa-es-eszak-europa-europai-unio.639/post-1781231
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..