Ebből egy szó se igaz! Én tájékozott vagyok!
Nem emlékszem ilyenekre a The New York Times-ból, a Washington Post-ból vagy a The Guardian-ból.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Van autópálya, nem is kevés. Az építőipar kb az egyetlen pörgő ágazat ott a kereskedelem mellett.Vagy vigyék a Balkánra. Se infrastructure se semmi. A munkaerő minőségéről nem is beszélve. Nekem van két Kosovoi albán munkatársam, megvan a véleményem róluk. Azt mondják hogy náluk otthon teljesen normális dolog ha naponta néhány órára elmegy az áram. Nemhogy autópálya, de még normális aszfaltozott út sincs.
Nem emlékszem ilyenekre a The New York Times-ból, a Washington Post-ból vagy a The Guardian-ból.
Nem nagyon van hová.
Itthon még alacsonyak a bérek, jó az infrastruktúra, befektetésbarát és stabil a környezet, EU és schengeni zóna.
Keletebbre olcsóbb, de nem schengen, nincs infra és káosz van.
Mindegy, a már ott élő bevándorlók és az őshonos lakosság siralmas demográfiai mutatói miatt ez a hajó már elment. Teljesen mindegy, hogy befogadnak-e még pár ezret vagy sem, ez náluk már nem oszt nem szoroz.https://magyarnemzet.hu/kulfold/drasztikus-fordulatot-vett-svedorszag-migracios-politikaja-8766303/
"Száznyolcvan fokos fordulatot hozott az ősz Stockholm migrációs politikájában. Svédország baloldali miniszterelnöke, Stefan Löfven és kormánya évek óta a kontinens egyik legliberálisabb bevándorlásbarát politikáját folytatja, az illegális migrációból származó társadalmi problémák így hosszú ideje a szőnyeg alá söpörve végezték – egészen mostanáig.
A visegrádi országok közös angol nyelvű hírportálja, a Remix ugyanis a minap arról számolt be: a görögországi Moria menekülttábor szeptemberi megsemmisülését követően Stockholm úgy döntött, nem követik Németország példáját, amely Athén tehermentesítése – és az európai szolidaritás kifejezése – céljából 1500 migráns befogadását irányozta elő. Stefan Löfven ugyanis ezúttal Ausztria és a visegrádi országok példáját tartja követendőnek, és bár anyagi segítséggel hajlandó támogatni Görögországot, a fokozódó politikai nyomás ellenére sem hajlandó befogadni egyetlen embert sem a leégett táborból...
...A Remix egyébként a Novinky cseh hírportálra hivatkozva megjegyzi: egyelőre nem világos, hogy a menekültpolitikában bekövetkező svéd fordulat csak a görög Moria tábor elpusztulása után fedél nélkül maradt 12 500 bevándorló áthelyezésére korlátozódik-e, vagy általánosságban megváltozik Stockholm bevándorláspolitikája...
...Idén az év eleje óta egyébként már 27 ember halt meg a bűnszervezetek közötti bandaháborúk lövöldözéseiben. Szinte az összes áldozat fiatal, bevándorló hátterű férfi – írta nemrég a Frankfurter Rundschau. A német napilap szerint a bandák közötti erőszakos cselekmények jelentős megnövekedése a témával kapcsolatos diskurzust is képes volt elmozdítani Svédországban..."
Breivik nem ért egyet. (Bár ő norvég) Milosevics is szolgálna pár ötlettel, ha még élne, és kikérnék a véleményét. Ha durvul a helyzet, akkor jönnek majd a csúnya dolgok. Ezért nem kellett volna oda elnavigálni. Nem hiszem, hogy a haljunk ki méltósággal vonal ki fog tartani végig.Mindegy, a már ott élő bevándorlók és az őshonos lakosság siralmas demográfiai mutatói miatt ez a hajó már elment. Teljesen mindegy, hogy befogadnak-e még pár ezret vagy sem, ez náluk már nem oszt nem szoroz.
Hát én nem osztom ezt a kincstári optimizmust. A nyugati ember elkényelmesedett és elpuhult, minél jobb az életszínvonal annál inkább. A svédek nem tudom, milyen csoda folytán tudnának kezelni pár millió muzulmánt. Semmi alapját nem látom ennek az elképzelésnek. Hamis remény, nem más. Jobban szeretem a realizmust.Breivik nem ért egyet. (Bár ő norvég) Milosevics is szolgálna pár ötlettel, ha még élne, és kikérnék a véleményét. Ha durvul a helyzet, akkor jönnek majd a csúnya dolgok. Ezért nem kellett volna oda elnavigálni. Nem hiszem, hogy a haljunk ki méltósággal vonal ki fog tartani végig.
Hát én nem osztom ezt a kincstári optimizmust. A nyugati ember elkényelmesedett és elpuhult, minél jobb az életszínvonal annál inkább. A svédek nem tudom, milyen csoda folytán tudnának kezelni pár millió muzulmánt. Semmi alapját nem látom ennek az elképzelésnek. Hamis remény, nem más. Jobban szeretem a realizmust.
A nyugatról beszéltem, itt azért egy fokkal jobb a helyzet.Nincs esély,és realizmus? Áttérsz?
Igen ez a "szép" a progresszióban, sosincs vége. Ma a melegek jogai, holnap a szabad pedofília.Igazából a nyugati típusú demokrácia végkifejlete mindig ez a lezüllés lesz. Mert az emberek tele vannak hibákkal és mindig egyre több határon akarnak túllépni,újabb tabukat ledönteni stb, na az iszlám erre ad egy primitív de igen hatékony választ.
Szerintem, nem az a jövő útja. Ne egy vallás akarja megmondani, hogy hogyan menjenek a dolgok.Számomra érdekes kérdés hogy a fehérek az iszlámtól elhülyülnének e, vagy rövid idő alatt átformálnák de új aranykort hozna e el nekünk mert kidobnánk a kukába a 19. század végétől jövő hülyeségeket.
Hát esetleg, bár én kételkedek ebben a nagy fellázadásban, de az igaz, hogy ha ez a rendszer összeomlik (nevezzük egyszerűen liberalizmusnak), akkor viszi magával az összes "vívmányát" is.Amúgy az inváziót nem a bevándorlók miatt nem lehet megállítani hanem a fehérek miatt akik védik őket és a rendszer ami pedig őket védi nem tudja ezt kezelni, ha összeomlik a rendszer ami a bevándorláspártiakat védi, mert mondjuk Aliék kikiáltják a kalifátust itt ott nyugaton akkor be lehet lendülni abba amihez mi európaiak a legjobban értünk....
A győzelemhez nem az kell hogy mondjuk Franciaország létezzen 20-30 év múlva hanem hogy maradjanak tisztán fehér európai területek, akkor egy újfajta világnézettel újjáépíthető az egész.
Hát én nem osztom ezt a kincstári optimizmust. A nyugati ember elkényelmesedett és elpuhult, minél jobb az életszínvonal annál inkább. A svédek nem tudom, milyen csoda folytán tudnának kezelni pár millió muzulmánt. Semmi alapját nem látom ennek az elképzelésnek. Hamis remény, nem más. Jobban szeretem a realizmust.
Én nem akarok végtelen pesszimista defetizmusba kerülni. Nem tartom viszont a népirtásokat sem jó dolognak, az nagyon nem optimista forgatókönyv, de a problémák szőnyeg alá söprése kapkodáshoz és elkeseredett lépésekhez szokott vezetni.
Igen, de az is lehet megoldás. Rossz, csúnya, de megoldhatja attól még az adott problémát. Sok másikat csinálva helyette. A válságmanagement amúgy is ilyen műfaj, ideológia nélkül is. De minden a válság beismerésével kezdődik. Egyelőre még az is ... gyerekcipőben jár.Egy eldurvult helyzetet mikor tudtak az emberek jól megoldani? Inkább jellemző ilyenkor a szélsőséges megoldások, és agyament ideológiák fellendülése. Ami hozza magával a konfliktusokat minden borzalmukkal együtt. Na nem törvényszerű, de az esetek többsége eddig így alakult.
Inkább az utóbbi. Vagy menekült státuszt kell adni kelet európában a Ny Európai fehéreknek.Ne féljetek! Készül már a Reconquista... Nagyon könyörtelen lesz és elmossa a muszlim tengert Európában..... Vagy 10 éven belül mi leszünk terroristák saját hazánkban...