[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

waterloo

Well-Known Member
2020. március 3.
725
1 132
93
milyen összeomlást írtam én?

"
nincs mozgástér a dán költségvetésbe nincs pénz.
választások vóltak elköltöttek ellkampányoltak egy csomó koronát.hónapokig nemtudott felállni az új kormány. kompromisszumokkal felált dde mindenek a maga rigojájára kell a pénz. hidat akarnak építeni újra amikor a nagy beltet is még fizetik... zöldárammal beszopták a gáz az egekbe pelett fa nincs a távfűtési rendszerük nagyon megdrágúlt orosz nyersanyagok nélkül. jelenleg belvizek vannak mindenhol. a nyérctenyésztésük a koronavírus alatt csapták el. most kártérítést fizetnek (a világ legnagyobb nyertnyésztői több nyerc vólt dánba mint ember) tudod milyen drága egy nercbunda?) a halásza problémás és akadozik a tija gázmezőbe beleöntöttek egy csomó pénzt hogy elöbb beindulhasson a termelés. de nem fog ablakon kidobták... az ukránoknak a seggétkinyalták erre az arabok négerek is többet követeltek...rengeteg koronát elégettek... a legjövedelmezőbb bevételi forrásuk a maerks b.szik adózni a dánoknak mert hatalmas piacokat vesztett az északi féltekén az orosz kiesés miatt. a déli meg ausztráliába küldi a pénzt. a lego szintén piacot vesztett nagyon nagyot az eggyik külföldi gyárukat be is zárták a bútorboltok jysk nem jut áruhoz mert oroszba gyártatott meg fehéroroszba az ikea mömax hasonló partnereit nem tudja kiszolgálni (láthatod a dáán butorok székek ki is kerültek a kínálatukból) az ECO színtén (ruhamárka) a hummel al egyetembe mert oroszba varattak meg fehéroroszba...
és ezek csak a felkapottabb hírek.
láznganak az öregek othonába lakok hogy megfagyasztják őket
lázonganak a nyugdíjasok hogy nem emelnek nyugdíjat
tüntetnek a tanárok
tüntetnek az egészségügyisek (covid alatt beigért pénzeik még mindig nem kapták meg)
tüntetnek a vasutasok mert leépítéseket kaptak
megszüntették a munkaügyi központokat hogy megbonyólítsék az új segélyezettek felvételét a listára (erre az elbocsáljtot jobbcenteresek is tüntetnek)
a magánnyugdíjbiztosítók közül egy csomó a csőd szélén államis egítséget várnak (az emberek nem kicsit piőák emiatt)
a dán bankokból 2 havonta napokig nem lehet pénzt felvenni vagy nem működnek a bankártyák. (mindenfélére fogják) de a valóság hogy forgatják a pénzt azokon a napokon mert a bankok is szara vannak.
egy csomó gyár üzem bezárt mert oroszból importált nyers vagy alapanyagot vagy félkész készterméket.
már a legnagyobb szendvicsláncuk is becsődölt (a szendvics a nemzeti ételük) ...
és még sorolhatnám....


annyira nincs pénz hogy a dán királyi család lóvéját megvágták. a királynő vagy 8-10 unokáját 2 gyerekétől vónta meg a hercegi címet. (hogy ne kelljen nekik pénztadni) a nép egyrésze már a monarchiát is megszüntetné.. királynőstül)

"

emeld ki nekem légyszives az apokalipszist vagy az összeomlás szót
Az összeomlás szó használata nélkül is le lehet írni az összeomlást, úgy hívják "körülírni" valamit.
 
  • Vicces
Reactions: svajcibeka

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 889
35 355
113
Az összeomlás szó használata nélkül is le lehet írni az összeomlást, úgy hívják "körülírni" valamit.
igen.
de amiket leírtam azok hírek.

ha neked erről az összeomlás képe jut eszedbe azért ne engem vádolj olyannal amit nem írtam le.

olvasd el a híreket. ezekről szólnak infláció vagy a házak delációja elértéktelenedése. =most pl a teslasok morognak hogy értékzuhant az új kocsi..mai hír) csomo kereskedő bajba is kerül. kisboltok zárnak be és nagy üzletláncok az infláció fokozódik. a bankok kamatokat emelnek ami a hiteleseket érinti a legjobban a részvénypiacokk veszteségesek vele a magánbyugdíjpénztárak és a bankok is. munkahelyek szüntek meg megdrágúlt a fűtés mert nincs orosz pelet és fa meg szén stb. ukránoknak adák a fegyvereik. el kell törölmni egy pirosbetűs napot (szabadnapot ünnenapot) hogy fedezni tudják a haderő VISSZAFEJLESZTÉS költségeit.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 933
56 886
113
Igen, Dániában stb es Németországban, de Ausztriàban is jobban él az átlagember, mint itthon. Brávó!

De egy dolog tagadhatatlan. Dániát nem ismerem, de Németországban és Ausztriában a helyzet sokkal rosszabb, mint pl 10-15 évvel ezelőtt volt es a kilátàsok nem nagyon pozitívak.
Gondolok itt konkrétan bérekre, munkahelyi stresszre és biztonságra, egészségügy helyzetére, lakàshelyzetre,
árszínvonalra, rezsiköltségekre, közbiztonsàgra, közszolgáltatàsok, oktatàs színvonalára…Lehetne sorolni ezt a listát szinte a végtelenségig.
Csodàlkoznák, ha valaki tud, talán az interneten kivűl, valamit mondani, ami jobb, mint 10-15 évvel ezelőtt volt. Mèg 5 évvel ezelőtt el sem tudtam képzelni azt a helyzetet, ami ma van sok bécsi kórházban, vagy egyes szakorvosi szolgáltatàsokhoz való hozzáférés terén, ha nem tudsz pl 140 eurót fizetni egy első konzultàcióèrt.Utána már csak 50-70 eur, amiből a Krankenkasse 10-30 eurót térit meg.
Becsben pl ha iskolaköteles a gyereked, akkor vagy a megfelelő környékre költözöl, vagy magàniskolába kûldöd gyereked. Ez 10 évvel ezelőtt egyáltalán nem igy volt.Manapság szinte automatikusan igy cselekedsz, ha lakàst keresel, vagy gyereket vársz.
Lehet nevetgélnI.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 322
68 543
113
Lemondott a BW-nagyi!

Christine Lambrecht német védelmi miniszter, akit az elmúlt hónapokban a német fegyveres erők logisztikájának állapota miatt bíráltak, úgy döntött, hogy lemond – írja a Bild.
A Bild szerint a miniszteri posztot Eva Högl, a Bundestag katonai ügyekért felelős biztosa veheti át.

Mar megint egy nő? Ez mar örökösen így lesz? Pedig biztam benn hogy egy transzvesztitat jelolnek, esetleg egy amerikai néger dragqeent... :(
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 322
68 543
113
Negáld az állításainak nagyjából 70 százalékát, 20 százaléka "csak" kontextusból kiragadott, a maradék 10%-ben van igazság, de az összkép az, hogy nagyon nem ezt tapasztalom a bőrömön, amikor arrafelé járok.
De ha pár számadatot akarsz kontextusként a dán gadaság állapotáról:
GDP 2022: +3%
Infláció: 7.9%
Amikor dán boltokban jártam, az élelmiszerek ára effektíve megegyezett az otthoni árakkal, ami egészen elképesztő, tekintve, hogy az egy főre jutó GDP kb top 10 körül van konzisztensen. Én tudom, hogy otthon szeretik úgy beállítani az északi országokat, mint amik holnap szétesnek, de ez szimplán f@szság.
És ha egy-két északi országban ESETLEG lesz valami enyhe válság 2023ban, könyrgöm lábon kihordják. Ne vicceljünk el nem tudjátok képzelni, hogy otthoni viszonyokhoz képest mennyivel jobban élnek. Nagyon nem mindegy ám, hogy a picit spórolni kell az milyen életszínvonalból leadást jelent. De MÉG nem ez a helyzet, csak hipotetikusan írtam.



Persze. A skandináv népek történelmileg rivalizáltak az oroszokkal, amíg alul nem maradtak velük szemben. Szentpétervár, meg ilyenek biztos megvan. Ezen felül simán primitív barlanglakóknak tűnnek az oroszok egy északi kispolgár házából (és itt most hataározottan azt írom amit látok, nem azt amit godolok, csak szólok). Ha valahogy le kéne írni a dánokat, akkor kb a hobbitok jutnak eszembe. Nekik az oroszok valahol a Vasudvardi és Mordori orkok között vannak.
Ennyire rasszistak?
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
20 131
38 612
113
Mar megint egy nő? Ez mar örökösen így lesz? Pedig biztam benn hogy egy transzvesztitat jelolnek, esetleg egy amerikai néger dragqeent... :(
Nem gondolom hogy egy nő ne lehetne jó védelmi miniszter, de k. gyenge volt idáig a felhozatal. Ez nem a nemmel függ össze: a berlini fal leomlása után ez a poszt elértéktelenedett, politikai parkoló pálya lett. Egyszerűen a "futottak még" kategóriájú embereket ültették be a német védelmi miniszteri posztra, mert teljesen jelentéktelennek vélték ezt a feladatkört. Ez a szokás lassan változik.

Vannak, voltak sikeres női politikusok, vezetők: Margaret Thatcher, Angela Merkel, Mette Frederiksen, Nagy Katalin cárnő, I. Erzsébet angol királynő - szóval értelmetlen ez a szexista megközelítés, hogy valaki alkalmatlan vezetőnek, csak mert nő. Ettől még leht tök alkalmatlan a következő német védelmi miniszter is, de nem azért mert nő. Amúgy meg egy férfi (Scholz) nevezi ki erre posztra, szóval végső soron ő lesz a felelős a BW állapotáért, amiben a Zeitenwende ellenére nem látszik radikális fordulat.
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 753
3 963
113
Nem gondolom hogy egy nő ne lehetne jó védelmi miniszter, de k. gyenge volt idáig a felhozatal. Ez nem a nemmel függ össze: a berlini fal leomlása után ez a poszt elértéktelenedett, politikai parkoló pálya lett. Egyszerűen a "futottak még" kategóriájú embereket ültették be a német védelmi miniszteri posztra, mert teljesen jelentéktelennek vélték ezt a feladatkört. Ez a szokás lassan változik.

Vannak, voltak sikeres női politikusok, vezetők: Margaret Thatcher, Angela Merkel, Mette Frederiksen - szóval értelmetlen ez a sexista meg közelítés hogy valaki alkalmatlan vezetőnek, csak mert nő. Ettől még leht tök alkalmatlan a következő német védelmi miniszter is, de nem azért mert nő. Amúgy meg egy férfi (Scholz) nevezi ki erre posztra, szóval végső soron ő lesz a felelős a BW állapotáért, amiben a Zeitenwende ellenére nem látszik radikális fordulat.
Ezek nem védelmi miniszterek voltak. Legalábbis a mutti és meggi nem az volt.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 322
68 543
113
Nem gondolom hogy egy nő ne lehetne jó védelmi miniszter, de k. gyenge volt idáig a felhozatal. Ez nem a nemmel függ össze: a berlini fal leomlása után ez a poszt elértéktelenedett, politikai parkoló pálya lett. Egyszerűen a "futottak még" kategóriájú embereket ültették be a német védelmi miniszteri posztra, mert teljesen jelentéktelennek vélték ezt a feladatkört. Ez a szokás lassan változik.

Vannak, voltak sikeres női politikusok, vezetők: Margaret Thatcher, Angela Merkel, Mette Frederiksen, Nagy Katalin cárnő, I. Erzsébet angol királynő - szóval értelmetlen ez a szexista megközelítés, hogy valaki alkalmatlan vezetőnek, csak mert nő. Ettől még leht tök alkalmatlan a következő német védelmi miniszter is, de nem azért mert nő. Amúgy meg egy férfi (Scholz) nevezi ki erre posztra, szóval végső soron ő lesz a felelős a BW állapotáért, amiben a Zeitenwende ellenére nem látszik radikális fordulat.
Es egy amerikai neger dragqeen miert nem lehet? Mitől alkalmatlanabb mint egy nő? Most mar hanyadik is a sorban 4? Nemetorszag szoban kiall a sokszinuseg mellett, ideje volna nem csak heterokat hanem szinesebbeket is jelolni erre a posztra, hiszen tarsadalmilag elfogadottak, es a tarsadalom jelentos hanyadat kepviselik. De ott vannak a bevandoroltak is, ők mikor lehetnek nemet hadugyminiszterek? Folyton csak valami feher oreg banyat ultetnek erre a posztra. Sehol egy Zulejka, vagy Fatima... Ez nagyon kirekeszto!
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 774
28 763
113
A miniszterek kapcsán már ott problémába ütközünk, mikor a képességek helyett kvóta alapján osztogatják ki a helyeket. Ha ért hozzá, akkor édesmindegy, hogy férfi vagy nő, ám mint látszik Hansék a hozzáértés csíráját is el akarják folytani a védelmi tárcánál. Lásd a nőgyógyászból hirtelen BW főnökké avanzsált von der Leyen, aki a terhes nők testpáncéljára volt rágerjedve vagy a mostani mammer, akit meg járvány és családügyből buktattak át ide. Továbbra sincs igazán politikai akarat a védelmi szféra rendezésére, szóval addig meg édesmindegy kit neveznek ki, úgyis egy politikai emésztőgödör lesz a pozíció.

Na meg bővebb kitekintésben továbbra is azt mondom, hogy az önkényesen meghozott kvóták a legnagyobb faszságok, amit el lehet képzelni és pont a versenyképesség meg a hozzáértés kárára működnek. Ha valaki ért hozzá, akkor kurvára mindegy, hogy fekete, fehér, férfi, nő, piréz vagy valami tutti-frutti, a lényeg a hozzáértésen van. Csak hát ezt nyugaton (értve itt most leginkább az EU-t) kezdik elfelejteni az identitáspolitikát előtérbe helyezve és kvótát akarnak mindenre ráerőltetni, miközben Ázsia meg röhög a háttérben
 

Banyek

Active Member
2021. augusztus 31.
52
176
33
Állitólag az utódja is egy spd-s nő lesz, csak valamivel fiatalabb. A honvédelem lassan tradicionális női terület a volt germánoknál. Az elképzelhetetlen, hogy egy nőt egy férfi kövessen, mert akkor sérül a női kvóta….:(
A Zeit még 5 lehetséges jelöltről ír, de a BILD szerint (előfizetéses cikk, csak az első néhány sor érhető el ingyen) 3 már ki is esett a kalapból. A második cikk még elérhető részében arról is írnak, hogy Scholz eltörölt egy, a pozíció betöltéséhez fontos kritériumot.
A Zeit cikke szerint a Zöldek vezetője az "egyenlőség " fenntartása mellett kampányol Lambrecht lemondását követően. Ez szerintem is arra utal, hogy egy hölgyet akarnak ismételten odaültetni.
Itt is csak azt tudom írni, amit a Marder-es témánál kicsit fentebb: nem semmi... Érdekes lesz, az biztos...