Írtam. Mások a képességeik, módszereik. Amikor lehetőség volt a xaros cirill betűiket kellett tanulnunk, az ő ünnepeiket ünnepelnünk. Ma nincs ennyi lehetőségük.
Amikor tudták, hagytuk azért átnyálazták a magyar titkosszolgálatokat, le akarták nyúlni a MOLt. Az ukránokkal közösen tönkretették a Dunaferrt.
És a Koszovoban súlyosan megsebesült 2 magyar katona (amputálták a végtagjaikat) is jó eséllyel orosz titkosszolgálati akció eredménye.
Egyébként nem Magyarországról Európáról beszéltem. Amikor ünneplitek, hogy kiszorulnak a franciák a Száhelből, átveszik az oroszok a nyersanyagok fölött az ellenőrzést (a helyiek semmivel nem járnak jobban),akkor Európa és vele mi is gyengülünk. Ráadásul a késelős transzport gyarapszik.
A közvetlen orosz gazdasági kapcsolatok romlásáért az EU felelős. Ahogy Európa allapotáért is, Az oroszok nem tudnának minket visszahuzni a lejtőn, csak sokan úgy ünneplik az orosz térnyerést, mintha vmi fasza dolog lenne, ami segít. Nekik jeleztem, amit a hátukon éreznek nem az oroszok segítő keze, max. a talpuk, amivel mélyebbre löknek.
Ettől függetlenül kellenek nekünk a ruszkik. Olcsó nyersanyag, energiabiztonság, kis részben exportpiac, de a megváltást nem hozzák, sosem hozták. Az ukrán ügyet is jó lenne ha rövidre zarnák és megtörnék az ukrán gerincet, mert ránk nézve is veszélyesek. Ha szerencsénk van a románok is kitörhetik Moldovába a nyakuk.
Csakhogy ezektől nekünk nem lesz jobb, sőt,
És valahol az lenne a cél, hogy ez az ország jobban boldogul jön. Ahhoz a kiutat még nem Moszvába kell keresni.