A hangolás, gyakorlás, megszokás bizony végzetes lehet, ezt láthattuk pontosan, csak ez annyira szürreális hogy nehéz elhinned. Megértelek. Ettől még sanszos hogy csinálta amit megszokott stresszhelyzetben zsigerből.
Ez ilyen.
Azért nem merült fel bennem, hogy a késelőt akarta volna ártalmatlanítani, mivel nem ezt tette.
Ismerve a németek debilitását még az is felvetődött bennem, hogy esetleg közvetíteni, békíteni akart a felek között.
Szeritnem tévedésben vagy/vagytok és mintegy általánosítva mantrázzátok ezt a német rendőrökbe van oltva dolgot miközben a következőkről fogalmatok sincs ezen eset kapcsán:
1.) Hol volt a támadás előtt a rendőr? Végig a rendezvényen vagy kb akkor érkezett amikor a videón megjelenik? Csak mert a 17 perces videón 3 megkülönböztető jelzést használó rendőr autó látható a támadás után, de rendőr alig. A támadás előtt azok nem álltak a téren. Szerintem. Ergo sanszos hogy a rendőr és a társa érkezett az egyikkel. Van erről bárkinek infója? Nincs, csak valaki így gondolja.
2.) Miből gondoljátok, hogy a rendezvény biztosítását végző személyek nem egy normál security cég emberei, hanem jobbos aktivisták voltak? Van erről infó vagy csak kijelentettétek? Nincs, kijelentettétek.
3.) Honnan van az a gondolat, hogy a rendőrök az adott rendezvényen rá voltak állva a biztonságiakra? Van infó? Nincs, általánosítás.
4.) Van bármi infó, hogy a rendőrök mennyire voltak tapasztaltak? Nincs, pedig lehet a tapasztalatlanság volt a hibák sorozatának és egyukük halálának az oka.
Nem egy és nem két dolgot nem vesztek figyelembe, ellenben rögtön általánosítás indul.
Elmondom nagyon röviden én mit látok a videón: megérkeznek a rendőrök kb fogalmatlanul egy kavarodásba és a meghalt nagyon rendőr rosszul méri fel a helyzetet. Azt látja, hogy egy ember a földön van egy másik pedig felette. Elbassza és a security cég emberét ledönti az igazi támadó pedig kiszabadul. Közben hol a társa? Sehol, ő már a hibás helyzetfelismerése előtt elbassza, mert túl messze van és nem is biztosítja őt megfelelően. Tehát minimum ketten baszták el és ennek következménye lett a rendőr halála. Ha a rendőrjárőrt a társa megfelelően biztosította volna, akkor a meghalt rendőr hibáját korrigálni tudna volna. Nem így történt és túl késő lőtték le azt a férget.
Ps. Azt hagyjuk is mennyire nem nehéz egy szituációt benézni. Én is basztam már el, meg gondolom még nagyon sokan. Csak nem fizettünk ekkora árat…