[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 403
33 590
113
Tehetségtelen idiótákat más tehetségtelen idióták váltanak, méghozzá kétharmaddal:

Angliának vége. Mondjuk nem biztos, hogy érdemes őket sajnálni.
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 591
8 146
113
Minszk II-t egyhangúlag elfogadta az ENSZ, garantálta a német és a francia állam. Ha az nem normális biztosítékolás, akkor mi?

Odairtam az osztrak peldat.

Félre ne érts, én örülnék, ha sikerülne tető alá hozni a békét, csak valahogy úgy érzem, az USAban elhitték a saját propagandájukat, és úgy csinálnak, mintha erre a békére az oroszoknak lenne szükségük, nem az ukránoknak. Arról megy a diskurzus, h mit fogadnak el Trump választói győzelemnek, miközben ők állítólag nem is hadviselő felek.
En mondtam csak ezt, senki nem beszel ilyesmirol.

Arról nincs szó, h mit fogadnak el Putyin választói győzelemnek. Mert hogy feladják annak a felét, amit magukhoz csatoltak és nekik papíron orosz terület, hát az nem tűnik győzelemnek.
Dehogynem. Leirtam, miert.

Közben meg a realitás az, h ők állnak jobban, nem nekik létszükség a fegyvernyugvás.
Meg nem. Viszont a het szuk esztendobol ha hetven lesz, akkor Putyin utodjat felakasztjak es forradalom lesz.
Ha 10 evig igy maradnak, akkor bedol az orosz budzse.
Sokan meg vannak itt kavarodva a 2-3% orosz novekedestol - az szinte mind a hadigazdasagra atallas eredmenye, nincs valodi eladhato produktuma. Amugy sem volt sok exporttermeke az oroszoknak, leginkabb nyersanyagokat tudtak csak eladni, de most mar azt is nyomott arakon kell adniuk (persze az europaoiak meg magukat meg jobban mgeszivattak ezzel, de ettol meg az oroszoknak is faj).
Egy massziv stimulust kepzelj el: cirka 50 szazalekkal tobbet kolt az orosz allam a haboru elotti 2021-es kiadasainal, dollarban ~$250B vs a haborus $360B, es ezt latod a novekedesben. Ez persze fenntarthatatlan, hacsak kozben nem hagyjak teljesen elertekteledni a nyugdijakat, fizeteseket, lerohadni a nem termelo allami teruleteket, az infrastrukturat, oktatas, egeszsegugyet stb.


Arról nem beszélve, hogy egy nagyon nagyvonalú ajánlatot tettek még így is. Mielőtt oroszpártinak hívtok, pl Trianonhoz képest rohadtul nagyvonalú.
Micsoda?

Egyszerűen nem látom a realitását, hogy ilyen feltételekkel ebből bármi lesz.
Otletelek, nem beszelt errol senki. Viszont sok mulik Trump szemelyes hitelen Putyinnal.
 
  • Vicces
Reactions: papajoe

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 275
68 205
113
Na erröl a "nagy osztrák " kompenzálós büntetésről eszembe jut itt Burgenlandban ,az Oberwart melletti Oberschützen-ben (a magyar határtól ca. 35 km-er) a mai napig álló hatalmas oszlop csarnokos náci emlékmű, amit valahogy mégsem akarnak a mai napig egy dózerral kompenzálni.
A tájolása kelet felé mutat, merthogy arra van a lebensraum ,arra fognak megindulni, a nácik sokat parádéztak ott , fáklyás felvonulás , hatalmas alakulótér volt a környékén
Zsidó szervezetek évekig pereskedtek velük annyit értek el hogy ráraktak egy ca. 40x60 cm-es táblát hogy ez itt kérem egy emlékezés a náci elnyomás ellen.
Amugy érdekesség képpen ugyan ebben a faluban van egy Trianoni emlékmű is amit Burgenland , Ausztriához csatolásának 10.-ik évfordulójára állítottak.
De a tojásos noki Áprilisban az probléma..

Azert a szomszedban nem nagyon erőltették meg magukat ilyen téren.
A ekkora áldozatnak tettetik magukat valójában az utolsó kis faluban is lelkesen tapsoltak az anschlussnak és rögtön mindenféle náci szervezetet alapították és deportaltak a zsidókat.
Aztán a háború után ezeknek a helyi szervezetek ék az alapítói meg egyéb hangadok szépen mintha mi sem történt volna a helyi, tartományi közösség, politika megbecsült tagjai, vezetői maradtak.
Nem volt ám olyan nagytakarítás meg verengzes mint nálunk a háború után közel sem. Nem beszélve róla hogy maga a front sem vonult át rajtuk abban a pár hétben ami még a háborúból hátra volt.
 

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
382
2 611
93
Angliának vége. Mondjuk nem biztos, hogy érdemes őket sajnálni.

Nem gondolom, hogy végük lenne. Hajtani kell nekik erősen, hogy rendet rakjanak, de nagyon sok az a majd 70 millió ember. Ha kicsit odateszik magukat, akkor bármit elérhetnek.

Persze ehhez az is kell, hogy többé-kevésbé értelmes célokat tűzzenek ki, majd meglátjuk mi lesz. Sajnos a miniszterelnök emberi jogvédő ügyvéd, kiderül, mennyire elvakult. Azért érzem ezt fontosnak, mert szerintem az angoloknak pont az eszetlen jogok megnyírása tenne jót. Kicsit fegyelmezni kellene a népet, elsősorban a bevándorlókat.

Ez a választás nagyon érdekes jelzést ad. Bár az angolok fullba tolták a kretént, a többi nyugati országban is látszódik, hogy a nép nem igazán elégedett. Ha ugyanolyan bután állnak a dolgokhoz, mint az angolok, akkor ugyanilyen pofára esés lesz a vége.

Drukkolok, hogy a hétvégi francia választáson is kapjon a jelenlegi vezetés egy hasonló kiadós pofont.

Kevés dolgot utálok jobban, mint a vakon hívőket. A mostani vezető garnitúra pedig gyakorlatilag mindent feláldozott az ideológiák oltárán. Kultúra, örökség, értékrend, gazdaság mind olyan öv alatti ütéseket kapott, amelyekért egy jobb mérkőzésen diszkvalifikálnak.

Szívem szerint küldenék egy köszönő levelet Putyinnak, amiért jócskán ráerősített arra, hogy ezek a problémák felszínre jöjjenek. Épp ideje, hogy levegyük a rózsaszín szemüveget.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 931
87 270
113
Angliának vége. Mondjuk nem biztos, hogy érdemes őket sajnálni.
És hogy még jobb legyen:

Amikor Sunakot a tetkós pornós miatt várakoztatták, szerintem mindenkinek leesett, hogy a brit választási rendszerből fakadóan itt marha nagy verés következik. :)

Na és Farage hogyan szerepelt? Annyira szar a választási rendszerük, hogy milliós szavazattal legutóbb pár mandátuma volt csak. Most 13. És a miénket szidják ...
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 442
4 226
113
https://www.portfolio.hu/global/202...-e-a-szelsojobbot-a-republikanus-front-696675
"Július 7-én tartják a francia nemzetgyűlési választások második fordulóját, amelynek legnagyobb kérdése, hogy a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés és szövetségesei megszerzik-e az abszolút többséget, azaz a 289 képviselői helyet. A radikális jobboldali párttal szemben hatalmas visszalépési hullám zajlott le az Új Népfrontban egyesült baloldal, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló centrista blokk képviselőjelöltjei között, ami könnyen meghiúsíthatja Le Pen álmait a kormányrúd megszerzésére."

Az Új Népfront és az Együtt sikeres kölcsönös visszaléptetései miatt jelentősen csökkent a Nemzeti Tömörülés esélye az abszolút többség megszerzésére a második fordulóra, mely esetben Bardella kijelentése szerint nem is alakítanának kormányt...
 

ronis

Well-Known Member
2022. március 23.
187
1 096
93
Azert a szomszedban nem nagyon erőltették meg magukat ilyen téren.
A ekkora áldozatnak tettetik magukat valójában az utolsó kis faluban is lelkesen tapsoltak az anschlussnak és rögtön mindenféle náci szervezetet alapították és deportaltak a zsidókat.
Aztán a háború után ezeknek a helyi szervezetek ék az alapítói meg egyéb hangadok szépen mintha mi sem történt volna a helyi, tartományi közösség, politika megbecsült tagjai, vezetői maradtak.
Nem volt ám olyan nagytakarítás meg verengzes mint nálunk a háború után közel sem. Nem beszélve róla hogy maga a front sem vonult át rajtuk abban a pár hétben ami még a háborúból hátra volt.
még régen olvastam valahol hogy a 2. VH. után a szovjetek erősen feszegették Ausztria kemény felelősségre vonását, sőt elvilegmég Németország mintájára szét is akarták darabolni két felé, aztán hogy mi igaz belőle tudja fene, mindenesetre oka volt hogy 1955-ig bent maradtak az országban tankostul -katonástól, csak akkor írták alá az osztrákok az örök függetlenségről szoló nyilatkozatot.

Mikor kitört az orosz-ukrán balhé a jelenlegi megélhetési politikus Karl Nehammer Kancellár búzgon járt Kijevbe , meg Bucsázni, folyamatosan hívogatta a boxolót Kijevbe, hogy mit küldjön még, stb, neki akkor volt egy olyan ominózus kijelentése hogy - "Ausztriának meg kell fontolni a Natoba való belépést mert az 1955-ös semlegességi nyilatkozatot is az oroszok "kényszerítették ránk"
gondolom tesztelték a népet mit szól hozzá..

csak aztán hogy elkezdte ezt futtatni a helyi sajtó , lett belőle jó nagy társadalmi felháborodás az osztrákok részéről, és gyorsan visszatáncolt hogy természetesen Ausztria neutralität marad.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 402
63 436
113
És hogy még jobb legyen:

Amikor Sunakot a tetkós pornós miatt várakoztatták, szerintem mindenkinek leesett, hogy a brit választási rendszerből fakadóan itt marha nagy verés következik. :)

Na és Farage hogyan szerepelt? Annyira szar a választási rendszerük, hogy milliós szavazattal legutóbb pár mandátuma volt csak. Most 13. És a miénket szidják ...

Amikor 1964-ben a Munkáspárt hatalomra jutott, akkor is egy elvakult Amerika-hívő lett a miniszterelnök és az amerikai kölcsönök visszafizetésének okán (űrügyén) aktívan hazavágták a brit védelmi ipart. Pont akkor, mikor az USA védelmi-ipari szereplői sírtak, hogy kevés a megrendelés. Érdekes, hogy főleg azokat a "drága" projekteket lőtték le, melyek komolyan veszélyeztették az amerikaiak érdekeit, gondoljunk csak a TSR-2-re, amit Ausztrália meg is vásárolt volna, ha nem szántják be az egészet, ami után hogy-hogynem, a sírógyerek General Dynamics F-111-ese lett a befutó. Ne feledjük,ekkoriban mindenki lehjaolt minden szembejövő megrendelésért, ebben a kontextusban kell értelmezni a dolgokat.
(Az más kérdés, hogy alig egy évtizeddel később a vietnami háború már jócskán tejelt ugyanennek a cégnek).

Sanszos, hogy a már most is USA pórázon rángatott UK (minő véletlen, hogy az 1997-ben megjelenő munkáspárti Tony Blair mennyit tett ezért akkoriban, aminek köszönhették az angolok az iraki megszállásban játszott kétes hírű partnerséget is) ezzel a gyanúsan sótlannak láttatott "jogvédő" Wall Street-báb pojácával az élen mégjobban leviszi kutyába az egész kompániát.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 230
37 053
113

Amikor 1964-ben a Munkáspárt hatalomra jutott, akkor is egy elvakult Amerika-hívő lett a miniszterelnök és az amerikai kölcsönök visszafizetésének okán (űrügyén) aktívan hazavágták a brit védelmi ipart. Pont akkor, mikor az USA védelmi-ipari szereplői sírtak, hogy kevés a megrendelés. Érdekes, hogy főleg azokat a "drága" projekteket lőtték le, melyek komolyan veszélyeztették az amerikaiak érdekeit, gondoljunk csak a TSR-2-re, amit Ausztrália meg is vásárolt volna, ha nem szántják be az egészet, ami után hogy-hogynem, a sírógyerek General Dynamics F-111-ese lett a befutó. Ne feledjük,ekkoriban mindenki lehjaolt minden szembejövő megrendelésért, ebben a kontextusban kell értelmezni a dolgokat.
(Az más kérdés, hogy alig egy évtizeddel később a vietnami háború már jócskán tejelt ugyanennek a cégnek).

Sanszos, hogy a már most is USA pórázon rángatott UK (minő véletlen, hogy az 1997-ben megjelenő munkáspárti Tony Blair mennyit tett ezért akkoriban, aminek köszönhették az angolok az iraki megszállásban játszott kétes hírű partnerséget is) ezzel a gyanúsan sótlannak láttatott "jogvédő" Wall Street-báb pojácával az élen mégjobban leviszi kutyába az egész kompániát.
Ez a pofa arról beszél, hogy ha a munkáspárt kerül hatalomra az Egybesült Királyságban, 6 hónapon belül háborúba viszik az országot az oroszok ellen.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
20 002
38 316
113
"Az is látható az adatokból, hogy a NATO fontos a magyaroknak. Legmagasabb arányban továbbra is a NATO-tagságot vélik előnyösnek (61 százalék)."

"Abban a hipotetikus esetben pedig, ha Oroszország megtámadná valamelyik balti országot, a magyarok háromnegyede (76 százalék) szerint hazánktól elvárható, hogy katonákat küldjön szövetségese védelmére. Tízből hét (71 százalék) kormánypárti szavazó is egyetért ezzel az állítással. Az ellenzéki szavazók között ez az arány 85 százalék.

Ezután a fordított esetre kérdeztek rá, vagyis, ha Oroszország Magyarországot támadná meg, milyen cselekvés várható el a NATO-tól. Ebben az esetben a magyarok négyötöde (82 százalék) szerint elvárható, hogy a NATO Magyarország segítségére siessen. Ezzel az állítással a Fidesz-KDNP szavazóinak négyötöde (79 százaléka), az ellenzékieknek 88 százaléka egyetért."

 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 403
33 590
113
Nem gondolom, hogy végük lenne. Hajtani kell nekik erősen, hogy rendet rakjanak, de nagyon sok az a majd 70 millió ember. Ha kicsit odateszik magukat, akkor bármit elérhetnek.

Persze ehhez az is kell, hogy többé-kevésbé értelmes célokat tűzzenek ki, majd meglátjuk mi lesz. Sajnos a miniszterelnök emberi jogvédő ügyvéd, kiderül, mennyire elvakult. Azért érzem ezt fontosnak, mert szerintem az angoloknak pont az eszetlen jogok megnyírása tenne jót. Kicsit fegyelmezni kellene a népet, elsősorban a bevándorlókat.

Ez a választás nagyon érdekes jelzést ad. Bár az angolok fullba tolták a kretént, a többi nyugati országban is látszódik, hogy a nép nem igazán elégedett. Ha ugyanolyan bután állnak a dolgokhoz, mint az angolok, akkor ugyanilyen pofára esés lesz a vége.

Drukkolok, hogy a hétvégi francia választáson is kapjon a jelenlegi vezetés egy hasonló kiadós pofont.

Kevés dolgot utálok jobban, mint a vakon hívőket. A mostani vezető garnitúra pedig gyakorlatilag mindent feláldozott az ideológiák oltárán. Kultúra, örökség, értékrend, gazdaság mind olyan öv alatti ütéseket kapott, amelyekért egy jobb mérkőzésen diszkvalifikálnak.

Szívem szerint küldenék egy köszönő levelet Putyinnak, amiért jócskán ráerősített arra, hogy ezek a problémák felszínre jöjjenek. Épp ideje, hogy levegyük a rózsaszín szemüveget.

Az a gond, hogy már a New Labor (bliar, brown) is óriási károkat okozott, most ekkora felhatalmazással visszafordíthatatlan károkat fognak okozni, átírják a teljes "alkotmányt" (ami persze nincsen ott egyetlen jogszabályként, csak törvények).

Ez a csávó, Peter Hitchens (a rákban meghalt neokon-neolib háborús uszító testvéréhez hasonlóan ő is trockistaként kezdte, de belőle egy józan konzervatív lett).

 

ibanez de bobadilla

Well-Known Member
2019. szeptember 5.
872
2 744
93
....Úgy néz körül a legerősebb francia párt és a legerősebb holland kormánypárt is tagja lesz Orbán EUs szövetségének. Meg persze az alapítók, a legerősebb cseh és osztrák párt.....

Nem úgy néz ki.. Én elég komoly összegben fogadnék rá... Persze akik olyan sajtót olvasnak, hogy egymást linkelik be :)
A moszkvai utat meg a magyar külügyből szellőztették meg. Ha tényleg kirepül, akkor szerintem teljes Unió a fejére olvassa. Szerintem nem meri megtenni éppen Michel figyelmeztetése miatt is:..

Az EU rotációs elven betöltött elnökségének nincs mandátuma arra, hogy az EU nevében kapcsolatot létesítsen Oroszországgal. Az Európai Tanács [álláspontja] világos: Oroszország az agresszor, Ukrajna az áldozat. Ukrajnáról semmilyen megbeszélés nem történhet Ukrajna nélkül
megint okos voltál:
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 402
63 436
113
"Az is látható az adatokból, hogy a NATO fontos a magyaroknak. Legmagasabb arányban továbbra is a NATO-tagságot vélik előnyösnek (61 százalék)."

"Abban a hipotetikus esetben pedig, ha Oroszország megtámadná valamelyik balti országot, a magyarok háromnegyede (76 százalék) szerint hazánktól elvárható, hogy katonákat küldjön szövetségese védelmére. Tízből hét (71 százalék) kormánypárti szavazó is egyetért ezzel az állítással. Az ellenzéki szavazók között ez az arány 85 százalék.

Ezután a fordított esetre kérdeztek rá, vagyis, ha Oroszország Magyarországot támadná meg, milyen cselekvés várható el a NATO-tól. Ebben az esetben a magyarok négyötöde (82 százalék) szerint elvárható, hogy a NATO Magyarország segítségére siessen. Ezzel az állítással a Fidesz-KDNP szavazóinak négyötöde (79 százaléka), az ellenzékieknek 88 százaléka egyetért."

Nem a magyaroknak, hanem csak egy belpesti véleménybuboréknak, ami a külpolitikát és a nemzetvédelmet is csak egy belpolitikai, főleg érzelemvezérelt pártpreferencia alapján képes értelmezni. Ha holnap reggel a Momentum-DK vonal hirtelen keletre nyitna, ők mennének utánuk.
Magyarországon nincs a NATO-nak történelmi perspektivitású relevanciája a közgondolkodásban, Mi nem vagyunk se Nyugat, se II. VH szövetséges/győztes, se Antant multú nemzet.
Mi nem érezzük, nem értjük a NATO-t, az soha nem volt a sajátunk, nem a mi érdekünkben jött létre és nem is a saját érdekünkben csatlakoztunk hozzá. A NATO, tehát Brüsszel és Washington mind gazdasági, mind történelmi és politikai realitásában nagyon messze van tőlünk.
Ha bárki magyar politikius a manőverei során szavakban a NATO rendjéhez igazodik, az csak a saját belpolitikiai mozgásterének szól. Pontosan ugyanúgy, ahogy volt anno a VSz-nél is.

Mi az Osztrák-Magyar Monarchia, egy közép-európai hatalmi centrum történelmi örökösei vagyunk, akik a kettősből az igazi vesztessé váltak és akiknek utoljára 1938-ban osztottak lapot, de azt is eljátszotta (némi idegen befolyásnak köszönhetően).

Ami pedig a NATO-t illeti, ez mára már egy okafogyott, önmagát rég túlélő zombi gittegylet, ami csak azért létezik még, hogy a globalista hedge foundok politikacsinálásához nyújtson fedősztorit.
A NATO nélkül a hedge found-ok nem tudták volna kirobbantani Európa jól fizető válságait.