[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 304
113
Ez rasszizmus lenne, ha valaki muszlim egyből megkülönböztetnéd. Ők ezt észrevennék és rettegnének és gyűlölnének érte. Eszkalálnál. Főleg mivel az utolsó bekezdésed nem igaz, nem mindenki szeret élni, rengeteg ember van aki gyűlöli magát, a környezetét, a világot annyira hogy csak célt keres a halálra. Nem véletlenül robbantják fel magukat.
 

lgabo

Well-Known Member
2015. március 18.
998
810
93
<blockquote rel="silurusglanis">Ha igaz, Pesten kiszállt a metrómegállókhoz a TEK.
Ha valaki arra jár, fényképezzen!
Origo:
20160322keszenleti-rendorok-a-kossuth-teren1.jpg

201603229.jpg

10409085_459299844280870_4600198467067908144_n.jpg
</blockquote>

egy szerény képességű liberális kommentje a képekhez:
"Szerintem csak be akarják ijeszteni az egyszeri népet.
Hogy úgy érezze a belgák után Magyarország lesz a következő.
Hogy aztán mindenki lelkesen támogassa a szükségállapot bevezetését"
tuti a mocskos orbán robbantott :-D
 

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
John azt azért nem nevezném radikalizálódásnak ha védekezem. Senkit nem buzdítottam pogromokra, az európai muszlim közösségek elleni szent keresztes háborúra. Egyszerűen csak azt tartom, hogy ha valaki engem vagy az enyéimet bántja, akkor a bántalmazó számoljon bizonyos ellenintézkedésekkel melyek fájni fognak. Vagy te még most is azt hiszed, hogy a háborút úgy vívják, hogy feláll egymással szembe két sereg más más egyenruhába és eljárják a csatamenüettet? Elárulom, úgy 350 éve nem így háborúznak. A fair playt hagyjuk meg a sportolóknak, de ha Európa és benne a magyar nemzet jövőjéről van szó akkor valahogy nem tudok finnyás lenni.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 573
15 538
113
Kedves Rumcájsz......
Nem értem, miért engem szólítasz meg. Nem támadtalak, tehát ne védekezz! Azt pedig, hogy hogyan háborúznak, kérlek, nekem ne magyarázd el..... Köszönöm.....
 
M

molnibalage

Guest
Ha a nyugat túl akar élni akkor ezt kell elfelejteni, de nagyon gyorsan. Gonosz leszek de be kell vezetni a kollektív bűnösség elvét. Ha valakire a terrorizmusnak csak a gyanúja vetül azt minden pereputtyával hetedíziglen életfogytig internálni.
Én azt mondom, hogy te ilyen kommenttel gyanús vagy. Mehet érted a nagy fekete autó? Most helyben végrehajtsák az ítéletet vagy várjunk vele még két percet...? A rokonaid melyik végéről kezdjük a deportálás vagy kivégzést?

Mikor esik már le az ilyen kommentelőknek, hogy addig tűnik csak jó ötletnek ilyen - már elnézést - de ökörségeket írni, amíg véletlenül te is bele nem esel a szórásba és te is forgács leszel ahol lóbálják a fejeszét...?

Nagyon elkeserít, hogy egyesek ennyire könnyen radikális ökörségek áldozatai (?) lesznek és ilyen eszméletlen vad dolgokat képesek leírni...

Ne csak szélsőségekben tessék már gondolkozni. Az, hogy meg ez a felvázolt javaslat megoldaná a problémát úgy marhaság, ahogy van. Az IRA és a baszkok is öltek és robbantgattak, és egyik sem kintről vándorolt be és nema fenti intézkedések szüntették meg a problémát. Izé...
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 572
18 443
113
Igazság szerint itt már csak radikális megoldás létezik, illetve már az sem segít teljesen. A lényeg a kármentés. Azokban az európai országokban ahol még nem él nagy számú muszlim populáció, oda egy darabot sem szabad beengedni és ehhez minden eszközt igénybe kell venni. Ezzel még részben meg lehet menteni valamit Európából. A maradék multi - kulti országok meg már elvesztek, rajtuk már nem lehet segíteni.
 
M

molnibalage

Guest
Ez engem mintha halványan emlékeztetne valamire.

Igen, arra a tébolydára, ami egy világháborúba vezette a világot és a világtörténelem legnagyobb civilek elleni mészárlásához. Egyesek semmiből sem tanulnak...

Nem, nem kell hippi módon egymás nyakába borulni és egy erőszakmentes szép világról álmondni, de hogy egyesek kollektív bűnésségről fantáziálnak, az valai iszonyatosan nagy problémát jelent, hogy egyes emberek fejében mi van...
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
<blockquote>Ha a nyugat túl akar élni akkor ezt kell elfelejteni, de nagyon gyorsan. Gonosz leszek de be kell vezetni a kollektív bűnösség elvét. Ha valakire a terrorizmusnak csak a gyanúja vetül azt minden pereputtyával hetedíziglen életfogytig internálni.
Én azt mondom, hogy te ilyen kommenttel gyanús vagy. Mehet érted a nagy fekete autó? Most helyben végrehajtsák az ítéletet vagy várjunk vele még két percet...? A rokonaid melyik végéről kezdjük a deportálás vagy kivégzést?

Mikor esik már le az ilyen kommentelőknek, hogy addig tűnik csak jó ötletnek ilyen - már elnézést - de ökörségeket írni, amíg véletlenül te is bele nem esel a szórásba és te is forgács leszel ahol lóbálják a fejeszét...?

Nagyon elkeserít, hogy egyesek ennyire könnyen radikális ökörségek áldozatai (?) lesznek és ilyen eszméletlen vad dolgokat képesek leírni...

Ne csak szélsőségekben tessék már gondolkozni. Az, hogy meg ez a felvázolt javaslat megoldaná a problémát úgy marhaság, ahogy van. Az IRA és a baszkok is öltek és robbantgattak, és egyik sem kintről vándorolt be és nema fenti intézkedések szüntették meg a problémát. Izé...</blockquote>

Azt mondjuk tegyük hozzá, hogy az IRA célt ért, az északi angol terrorcsoportok kellően beszartak tőlük. Amikor ők leálltak, leálltak az írek is. Biztosítaniuk kellett az északon elcsatolt írek nyugalmas szaporodását. Jól haladnak :)
 
M

molnibalage

Guest
John azt azért nem nevezném radikalizálódásnak ha védekezem.
Akkor én meg téged távolítalak el azzala felkiáltással, hogy a magadfajta ellen védekezem, mert a végén még én is forgács leszek és nem akarok az lenni. Nem esik le, hogy mennyire eszméletlen kontraproduktív maszlag és marhaság amit felvázoltál? Öcsém, te a világtörténelem legsötétebb diktatórikus eszmét fújod.

Döbbenet...

Senkit nem buzdítottam pogromokra, az európai muszlim közösségek elleni szent keresztes háborúra.
Áááááááá, nem csak a kollektív bűnősség fogalmát legalizálod, ami olyan szinten nevetséges, hogy a világtörténelemben is elég ritkán alkalmazták még a barbár időszakokban is...

Egyszerűen csak azt tartom, hogy ha valaki engem vagy az enyéimet bántja, akkor a bántalmazó számoljon bizonyos ellenintézkedésekkel melyek fájni fognak.
Szóval, ha valakinek a rokona marhaságot csinál, akkor te mindenkit megbüntesz. Azt is, aki neked nem ártott. Nem semmi a "logikád". Ha a merénylő meg öngyilkos, akkor ki is számoljon és mivel...?


Vagy te még most is azt hiszed, hogy a háborút úgy vívják, hogy feláll egymással szembe két sereg más más egyenruhába és eljárják a csatamenüettet?
Ukrajnában lényegében ezt történt...


Elárulom, úgy 350 éve nem így háborúznak.
Napóleon, Hindenburg, Gudarian, Norman Schwarzkopf és sokan meg forognak a sírjukban...
 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 304
113
Attól függetlenül hogy nagyából egyetértek molnival, csak szólok hogy óvatosan a lendülettel, nem kell agresszívan letámadni rumcajszt. Nincs szükség egy újabb személyeskedésig fajuló vitára.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
"Isten majd kiválogatja az övéit!"

Ez a vallásháborúk jelszava volt. Ja, vallásháborút vívunk, akár akarjuk, akár nem. Pont mi magyarok tudjuk legjobban, hogy a magyar Erdély hogy pusztult bele a vallásháborúba az egyoldalú toleranciája miatt.

Mindig a rosszfiúk győznek. Ha a jóságot amit birtoklunk többé nem tartjuk értékesebbnek a világ minden gonoszságánál, ami csak elkövethetünk a védelmében, akkor mások győzedelmes gonoszsága lesz értékesebb nála.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
"Isten majd kiválogatja az övéit!"

Ez a vallásháborúk jelszava volt. Ja, vallásháborút vívunk, akár akarjuk, akár nem. Pont mi magyarok tudjuk legjobban, hogy a magyar Erdély hogy pusztult bele a vallásháborúba az egyoldalú toleranciája miatt.

Mindig a rosszfiúk győznek. Ha a jóságot amit birtoklunk többé nem tartjuk értékesebbnek a világ minden gonoszságánál, ami csak elkövethetünk a védelmében, akkor mások győzedelmes gonoszsága lesz értékesebb nála.

Nem hittem volna, hogy valamiben egyet is értünk valaha.
 
M

molnibalage

Guest
Attól függetlenül hogy nagyából egyetértek molnival, csak szólok hogy óvatosan a lendülettel, nem kell agresszívan letámadni rumcajszt. Nincs szükség egy újabb személyeskedésig fajuló vitára.
Nem támadtam és személyeskedtem. Személyes konkrét példán keresztül bemutattam, hogy ötlete hova vezetne és hova vezetett a történelem során. Ha ebből nem ért, akkor baj van. És szomorú is leszek. Mert ilyen marhaságoktól én már 18 éves koromban is okádni tudtam volna. Felfoghatatlan számomra, hogy a mai információ hozzáférhetőség mellett hogyan juthat bárkinek eszébe ilyen eszement ötlet.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
origo:
""A minap elfogták Salah Abdeslamot, ma már meg is bosszulták őt a társai. Az Iszlám Állam üzenete az ellenségeinek egyértelmű: nem hagyunk békén titeket!" - írta a milícia egy másik támogatója."

Ezzel szemben:

"Nógrádi: Erkölcsileg fontos, hogy elkapták a merénylőt"

A kepmutatok nem kepesek athidalni ezt a szakadekot es megfelelo valaszt adni. Menniuk kell. Haboru van.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 899
56 762
113
Mièrt kell a lò egyik oldalàròl a másikra àtesni? Kollektiv büntetés stb.?
A terrorizmu, de mèg a muzlin bevàndorlàs sem fogja megrendíteni se Europàt, se hazànkat. Elvégre egy A-380 lezuhanàsa ( max 800 àldozat) sem tenné azt. Lesznek intézkedések, aztàn egy ideig nyugalom, aztàn megint robbant valaki. Ez megy 45 òta. Régebben hàborù volt 20-30 évente, többmilliò àldozattal. most ilyen asszimetrikus robbantgatàsok vannak. Még mindig jobb, ha nem is tetszik.

" Arabok legyünk vagy szabadok,ez a kèrdés, vàlasszatok" :))
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Mièrt kell a lò egyik oldalàròl a másikra àtesni? Kollektiv büntetés stb.?
...
Mert kollektivan tamogatjak a terrorizmust. Nem fogja egy muzulman sem a szemedbe mondani, de ha csak egymas kozott vannak akkor a nagy tobbseguk ilyen alkalmakkor oromeben ugral. Azok tunnek beilleszkedettnek vagy mersekeltnek akik tudjak, hogy mit kell ilyenkor mondani nyilvanosan. 9.11 idejen en veletlen kozejuk keveredtem es hat volt unneples... Na az a dobbenet. Muszaj leszunk tudomasul venni, mert az evekig tarto migranssimogatasnak megisszuk a levet.
 
M

molnibalage

Guest
Mert kollektivan tamogatjak a terrorizmust. Nem fogja egy muzulman sem a szemedbe mondani, de ha csak egymas kozott vannak akkor a nagy tobbseguk ilyen alkalmakkor oromeben ugral.
Aha...

És erre van bármiféle bizonyítékod...?

Akkor én ezek után bármiféle ilyen érvelést bekamuzhatok és alapozhatom rá a kollektív bűnősség elvét...?
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
...
És erre van bármiféle bizonyítékod...?

Akkor én ezek után bármiféle ilyen érvelést bekamuzhatok és alapozhatom rá a kollektív bűnősség elvét...?
Irtam is, hogy ott voltam kozottuk. Ha pedig ugy erzed, hogy ez neked nem eleg info es ezert inkabb kamuznod kell akkor lelked rajta. Tedd azt!