"Ez tény. A baj az, hogy bár az oroszoknak elég jó idegei vannak, ha elszakad náluk a cérna, akkor spontán is megindulhatnak (spontán főparancsnoki parancsra, természetesen). Bármikor."
Én sem zártam ki ezt az opciót. Sok nagyhatalomnál sokszor szakadt már el sokszor a cérna és cselekedett érdekeinek nem megfelelően.
Sajnos/szerencsére az eredeti tervet elszurták. Csúnyán. Nem hinném ismételni akarnának.
"Így meg gazdaságilag fogják magukat padlóra küldeni"
Sajnos már a padlón vannak. De ennek az okát sokkal inkább az elmúlt ~20év mindent ellopunk, rövid távú politikai célok érdekében kiosztunkban kell keresni mint a mostani helyzetben.
"Együtt? Úgy lehet, a ciki csak az, hogy Európa döntő része nem fog néhány hülye - meg a jenkik - kedvéért egy borítékolhatóan rengeteg szívással járó háborúba belebonyolódni, mert előnye nincs, ahogy értelme sem."
Én itt reagáltam egy hülye felvetésre ahol igen együtt szerepelt. Amúgy ha csúnyán eszkalálódna a helyzet még az együtt se elképzelhetetlen. Proxy warhoz meg nem kell együtt.
"Elvileg simán lehetséges, de a gyakorlatban relatíve kicsi a valószínűsége...."
Tényleg csak egy reflektálás: Tegnap véletlen bekapcsoltam a tvt reggelinél ment Sevastopoli No Commet 5perces akármi amikor azt hallom, hogy "Allah Akhbar" felnézek és még mindig Sevastopolt látom. btw az általad írt elkergetni rész pedig ugye a csúnya eszkalálódás alappillére lehet/lesz.
"de orosz kézen még annál is mókásabbak lesznek.
Ugyanis egy orosz könnyen kiadja magát ukránnak - és fordítva (főleg idegeneknek)."
Ahogy vietnamban... is mindig ment ez, meg persze fordítva is ahol az Ukrán nemzetiségű/szimpatizáns, Orosz hadsereg Ukrán gyökerű... tagja adja ki az intelt, fegyvert... másik oldal felé és fordítva. Csak az a baj evvel Oroszonak, hogy ez már az eszkalálodott rész ami azt jelenti, hogy ruszkik már ráhajoltak a banánra.
A tragédia, hogy még bármi lehet és ez félelmetes. Le kell/kéne ülni az Ukrán, Eu, Orosz, US vezetésnek és egy mindenki számára elfogadható kompromisszumot és utat találni Ukrajna számára ahol a korrupció visszaszorítása, gazdaság fejlesztése a fő prioritások közé kerül.
Igen katonailag is mindenki számára elfogadhatót. Egy "Finn utat" amely nem iritálja se Oroszot, se a NATOt. Különben még bármi lehet.