Monte, mar epp kerdezni akartam hogy a" megtalalt " (kiszivarogtatott/allitolagos) brit titkos doksik fenyeben mi a velemenyed. Multkor irtam hogy sullyeszteni vagy internalni kellett volna, mihez tartas vegett, mivel olcsobb mint egy tenyleges haboru. A britek is teljesen fogatlanok, nem lett volna tenyleges valasz. Es tulajdonkepp volt is mar ilyenre pelda talan Kinaban ugy 15 eve mikor szetkaptak leszallas utan azt az USAF kemrepulot. A kovetkezo ilyen helyzetben Grisanak muszaj lesz elrettentenie a kornyekrol mindenkit.Kicsit feltérképezte a partvonalat. Vajon miért követték végig?
A parti őrség hajói, akik nem tudták utolérni az angol rombolót.
Nem volt semmilyen bombázás, mivel a Szu-24 és Szu-30 repülőgépek nem hordoztak fegyvereket.
Az angolok nem sokba nézik az orosz Fekete-tengeri flottát, a véleményük:
Sajnos igen. Szerencsésebb lenne a dolog, ha nem kellene feszíteni, mint pók a lucernásban, de abban a helyzetben, ahol folyamatosak a közvetlen provokációk, sajnos valóban be kell tárazni és előbb-utóbb valahol elsülnek a fegyverek, egyébként hiteltelenné válik a történet.
Nem vagyok optimista abból a szempontból, hogy csak újabb szankciókra akarnak rágyúrni, ahhoz elég lenne egy-két kamu mérgezéses akció, vagy bármilyen mondvacsinált ürügy. Itt a cél a konkrét fegyveres összetűzés kiprovokálása.
"Megpróbálták akadályozni a brit hadihajó küldetését, amelyet hivatalosan a hajózás szabadságának műveleteinek hívnak. Igen, hivatalosan belépett az ukrán felségvizekbe és 22 km-re haladt el a parttól. De ebben nincs a tengerjog legkisebb megsértése - a hadihajóknak joguk van ártatlan áthaladásra bármely állam felségvizein. Tehát még akkor is, ha a Krím de jure orosz lenne, ez semmit sem változtatna."
Az angol határsértést nem csak elismerték, de még büszkék is rá. Úgy gondolják, hogy bármit megtehetnek, mert az oroszok fogatlanok.
https://kungurov.livejournal.com/293324.html?utm_source=popular
Ugy gondolom az oroszok hibaztak, a tavaszi cirkusz utan bekuldott brit hajok eseteben szamitani kellett hogy provokalni fognak az amerikai hajok helyett. Azert kuldtek be oket a jenkik tul nem kivanatosak voltak, szerintem a torokok altal sem. Elvegzik a piszkos munkat, kikaparjak a gesztenyet.