Ott baszták el, hogy késtek vele éveket. Ma már én is a neten nézem, meg youtube-on.Nem véletlenül kapták ki az RTt minden országban ...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ott baszták el, hogy késtek vele éveket. Ma már én is a neten nézem, meg youtube-on.Nem véletlenül kapták ki az RTt minden országban ...
Gondolom ez sem jelent semmit :Irán figyelmeztette a polgárait hogy készüljenek fel egy esetleges vészhelyzetre, és te ebből az szűrted le, hogy az orosz mackó rövidesen Kijev külsőn lesz?
A Konzuli Szolgálat Szíjjártó felügyelete alatt van, aki meg most kapta meg a "Barátságért" kitüntetést.Szombaton jelent meg a felhívás a Konzuli Szolgálat honlapján az Ukrajnába készülődőknek, hogy fontolják meg utazási szándékukat. A tájékoztató felhívja a figyelmet a fokozódó ukrán–orosz konfliktusra, ami miatt jobb későbbre halasztani az utazást. Ha mégis menni szeretnének, kérik, hogy regisztráljanak konzuli védelemre, kövessék figyelemmel a helyi híreket, a közösségi médiát, és tartsák be a hatóságok utasításait.
Na látod, ennyire igaz az a @boki által terjesztett sztori, hogy "dehát azok a csapatok mindig is ott voltak!"...Ez egy régi térkép, akkor mi lehet ott most?...
Ráadásul ezek csak a nyugati és a déli körzet csapatai. Belorusziában meg érkezett minimum 30.000 katona keletről (plusz a már teljesen orosz kontroll alatt álló belorusz haderő)Ez egy régi térkép, akkor mi lehet ott most?...
Mindenki meghal, a többi megsebesül.Na látod, ennyire igaz az a @boki által terjesztett sztori, hogy "dehát azok a csapatok mindig is ott voltak!"...
Nyilván vittek oda csapatokat a hadgyakorlatok miatt azóta is.Na látod, ennyire igaz az a @boki által terjesztett sztori, hogy "dehát azok a csapatok mindig is ott voltak!"...
Nem az a kérdés, hogy lesz-e fegyveres konfliktus, hanem hogy ki kezdi.Gondolom ez sem jelent semmit :
A Konzuli Szolgálat Szíjjártó felügyelete alatt van, aki meg most kapta meg a "Barátságért" kitüntetést.
Úgy gondoljuk, hogy Szíjjártó is csatlakozni szeretne a "nyugati sajtó hoax kampányához"?
Tudjátok, van az a vicc, amikor a papagáj hangosan ordítja: "Nem kell beszarni! Nem kell beszarni!" - miközben a feje már rég a macska szájában volt....
EgyAz komoly! Gratulálok hozzá!
Szerintem gondold át még egyszer.Na látod, ennyire igaz az a @boki által terjesztett sztori, hogy "dehát azok a csapatok mindig is ott voltak!"...
de hol maradt az uborka?Jahh ezeket kaptam az ezredes elvtárstól.
Oroszországból szeretettel
Csak a cirilt tudod olvasni? Az angol nem megy?Szerintem gondold át még egyszer.
Ebből a térképből sok mindent nem fogsz tudni megmondani a változásokról, maximum azt látjuk, hogy a hadseregek diszlokációja milyen volt és Fehéroroszországban nem voltak. A hadseregek viszont már ott voltak 2013-ban is. Ez a lényeg. A változásokhoz tudni kellene, hogy a hadseregek milyen állománytáblával rendelkeztek akkor, illetve most, illetve a feltöltöttségi mutatók, tartalék alakulatok hogyan változtak!
Lehet, hogy jobban értem, mint Te, még értelmezni is tudom, csak a szakmához vagy béna, de nagyon, viszont azt észt egyoldalúan osztod!Csak a cirilt tudod olvasni? Az angol nem megy?
Szerintem teljességgel kizárt. Mire a NATO megmozdulna és jelentős erőt tudna bedobni, addigra Ukrajna minimum 3/4-e le lenne gyalulva. Ha az oroszok elszánnák magukat egy támadásra akkor az első dolog amit meg kéne lépniük, hogy minél közelebb a lengyel határhoz elindulni dél felé a román határnak illetve Odessza környékén deszantolni és onnan északra hogy elvágják a szárazföldi utánpótlás lehetőségét.Igen, mondjuk kezd nevetséges lenni az, hogy naponta huszonháromszor figyelmezteti Putyint mindenki, mintha valami retardálttal kellene beszélgetni.
Értem én hogy tolni kell a témát ezerrel, de gondolom, elég lenne naponta egyszeri figyelmeztetés is Putyinnak, valszeg már rég felfogta így is a dolgot, innentől kezdve felesleges fontoskodásnak és ugribugrinak tűnik az egész.
Képes lenne egyébként az USA és a NATO megvédeni Ukrajnát?
Most baromira nem a papírforma, hanem a valóság érdekelne.
Mennyi katona és haditechnika kellene oda, hogy megállítsanak egy esetleges masszív orosz támadást?
Elnézve a Nyugat katonai mozgolódását, létszámokat, átvezényelt eszközparkot hát vannak kétségeim..., ergo az Ukrajna elleni orosz támadást eddig sem a katonai elrettentés tartotta vissza.
Tudja-e valaki, hogy az európai NATO erők kábé milyen valós harckész képességekkel bírnak konvencionális technika és létszám szempontjából?
Szerintem erre térjünk vissza 02.17-én.....Gondolom ez sem jelent semmit :
A Konzuli Szolgálat Szíjjártó felügyelete alatt van, aki meg most kapta meg a "Barátságért" kitüntetést.
Úgy gondoljuk, hogy Szíjjártó is csatlakozni szeretne a "nyugati sajtó hoax kampányához"?
Tudjátok, van az a vicc, amikor a papagáj hangosan ordítja: "Nem kell beszarni! Nem kell beszarni!" - miközben a feje már rég a macska szájában volt....
Ismét hazudsz. Azt írtam, hogy a Nyugati katonai körzetben lévő bázisok mindig nyugaton voltak beleértve 2014 után alakultak is. Egyébként újabb két lövészdandár létrehozását jelentették be az elmúlt hetekben.Na látod, ennyire igaz az a @boki által terjesztett sztori, hogy "dehát azok a csapatok mindig is ott voltak!"...
Az nem volt csak némi örmény hús és édességkülönlegességek. örmény az illető, még a háza is úgy néz ki kívülről mint egy örmény templom. Belülről meg úgy, hogy besza-behu...de hol maradt az uborka?
Akárhogy és akárhányszor forgatom is ezt a "dobozt", letakarítva a sallangot az alábbi a véleményem:
Az USA semmiképpen sem engedheti meg, hogy Európa kicsússzon a fennhatósága alól, ehhez mindenképpen el kell mérgesíteni az EU-orosz viszonyt, Ukrajna pedig kiváló szereplő ehhez, a NATO pedig garancia arra, hogy ne nagyon legyen európai „különutasság”, ha borul a bili.
Mert a bili ki lesz borítva, ez sajnos egyre kevésbé látszik elkerülhetőnek, persze bízzunk abban, hogy még mindig vagy inkább megint megússzuk a balhét.
Ha megszűnnének az oroszok elleni szankciók és Németország pedig még inkább rádolgozna az orosz szénhidrogénekre, akkor Európa belátható időn belül „kicsúszna” az USA irányítása alól szép fokozatosan, ez amerikai szempontjából kvázi katasztrófa lenne. Ráadásul az utóbbi években Kelet-Európa és Oroszország képviseli a normalitást, a nyugaton élő emberek jó része azért ezt is látja, ott sem teljesen hülye még mindenki, bár dolgoznak rajta ezerrel, hogy ez ne maradjon így, ez tény.
Tehát az USA szempontjából létérdek Európa és Oroszország viszonyának teljes tönkretétele és az sem baj, ha közben Kelet-Európa is ráfázik egy kicsit.
Amerikának az nem jó, ha nem tör ki balhé, mert ha nem szólalnak meg a fegyverek most, akkor ahogy halad előre az idő Amerikának egyre kevesebb ereje és ideje lesz ezzel a térséggel foglalkoznia, hiszen elő kéne venni Kína kérdését is, ha háború nélkül marad Európa, akkor előbb-utóbb csak elkezdik keresni a kiskapukat és a bizniszt az oroszokkal és ahogy telik az idő, egyre ramatyabb lesz Ukrajna állapot is. Ebből pedig az következik, ha elmarad a háború, akkor középtávon az USA komoly pozíciókat fog veszíteni Európa térségében is gazdasági, kereskedelmi és társadalmi törvényszerűségek miatt.
Mindent el fognak követni, hogy fegyveres konfliktus robbanjon ki Európában és mivel az idő a fentiek miatt talán őket sürgeti a legjobban, emiatt egyre erősebben fogják nyomni ezt a pedált, nem riadva vissza akár egy komolyabb provokációtól sem, amire Ukrajnában természetesen találhatnak elég hülyét és/vagy zsoldost.
Ha most nem sikerül háborút szítaniuk, akkor egyre nehezebb lesz újra összesakkozni egy ilyen remek alkalmat, ahol az oroszok akarva/akaratlanul, de a nagy méretű és kiterjedésű hadgyakorlatukkal még alá is dolgoztak az amerikai propagandának.
Azt is látni kell, hogy Putyin és Oroszország az amerikai propaganda szempontjából a Nyuszi és a Sapka esete, azaz semmiképpen sem tud jól kijönni a nyugati média össztüzéből, tök mindegy, hogy mi az igazság. Észre kellene venni Moszkvában, hogy a nyugati média számára a lap le van osztva, mindenkor, mindenhol és mindenről csak és kizárólag Putyin és Oroszország tehet. Lényegtelen az igazság.
Valamit tudhattak az oroszok, a gyors Belarusz „stabilizálás” és a még gyorsabb kazahsztáni „rendcsinálás” után és közben olyan hadgyakorlatba kezdtek, amiről már többször írtam, hogy szokatlan elemeket tartalmaz és ez messze nem csak az én véleményem, sőt…