AD: Vannak emberek, akik gondolkodnak és az igazság megértésére törekednek; és vannak emberek, akik bizonyos technológiai problémákat oldanak meg az újraegyesülésen. 2014-ben világossá vált számomra, hogy mi történik, és mit kell neki elmondanom. Harkiv utcáit 2014-ben tele voltak szórólapokkal, amelyeken az én nyilatkozataim és idézeteim szerepeltek, a portréim a városvezetés épületén lógtak.
YS: Igen, és orosz önkéntesek mentek Donbasszba az orosz világról szóló elképzeléseiddel, de most 2022 van. Az orosz ajkú ukránok otthonát nem nyolc évvel ezelőtt, hanem most rombolták le.
AD: Ott van az ószövetségi Jeremiás próféta. Ő a siránkozásáról ismert. Itt azt mondhatom, hogy a lelkem állapota 2014-től 2022-ig Jeremiás siralma az orosz világért. Megszakadt a szívem, hogy mit kell tennünk.
Persze, most nehéz helyzetben vagyunk, és sok lehetőség a puha megoldásokra elveszett. Nem tudom, ki a hibás. Mint ahogy azt sem tudom, ki a hibás Trója elestéért...
YS: És hogyan magyarázza meg egy mariupoli orosz anyának, hogy mindaz, ami történik, jó dolog?
AD: A szeretteink halála szörnyű gyász. Sok mindent gyakorlatilag lehetetlen most megmagyarázni. Majd később mindent megmagyarázunk, amikor felszabadítjuk Ukrajnát. Amikor Mariupol a miénk lesz, akkor válik aktuálissá a kérdése. Jelenleg a tervünk az, hogy győzzünk.
Amint Kelet-Ukrajna, Oroszország, a szabadság és a függetlenség zászlaja lobog Herszon és Novorosszija felett; amint felszabadul a donyecki és a luganszki terület; amint létrejön Herszon, Nyikolajev, Zaporozsje, Odessza, Dnyepropetrovszk és más köztársaságok - utána azonnal elkezdünk magyarázkodni.
YS: Igor Sztrelkov, a DNR első védelmi minisztere, egyébként az ön tanítványa, valamint Alekszandr Borodaj - a DNR első vezetője. Hogy hol voltál te és ők 2014-ben, az világos. És hol voltál te ezalatt a nyolc év alatt?
AD: Mielőtt döntés született volna az "orosz tavasz" beállításáról, mindig a tévében voltam. Utána eltűntem. Egyfajta társadalmi börtönbe, száműzetésbe kerültem. Ennek ellenére továbbra is azt csináltam, amiben hittem.
Azt a logikát követtem, amiről beszéltem. Mindig is teljesen meg voltam győződve arról, hogy egy olyan figura, mint Putyin, megérkezik, már jóval azelőtt, hogy megérkezett volna. És amikor még csak Jelcin és Csubajsz volt.
De tudtam, hogy el fog jönni a szabadulás. És megjelenik majd a "végzet embere", aki újraegyesíti az orosz világot.
Barátom, az azóta elhunyt francia író, misztikus és költő, Jean Parvoulesco írt egy fantasztikus könyvet, Putyin és az eurázsiai birodalom címmel. Jean számos jel alapján megjósolta, hogy Putyin az az ember, akire Oroszországnak szüksége van. Még Putyin megjelenése előtt Jean azt mondta, hogy egy nagy vezető fog jönni a hadsereg és a különleges szolgálatok közül, aki helyreállítja az ősi orosz civilizációt. És emellett "birodalmi eszkatológiai akaratot fog létrehozni a szárazföld felett, az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig" - olvastam.
A régi világgal való kapcsolatokat visszafordíthatatlanul megszakítják. A különleges katonai művelet visszafordíthatatlan. Bárcsak mindez már 2014-ben megtörtént volna. De akkor nem merítettük volna ki a "holdfény" teljes potenciálját.
YS: Mostanra már kimerítettük az egészet?
AD: Igen, most már az egészet.
Aki nincs velünk, az a Sátánnal van
YS: És mikor fogunk győzni? Az ön tanítványa, Sztrelkov panaszkodik, hogy minden túl sokáig tart, hogy előrehaladjunk; hogy azonnali mozgósításra van szükség, beleértve az emberi erőforrásokat is. De vajon az orosz nép beleegyezik-e abba, hogy ne csak a kanapéról támogassa az elnököt, hanem fegyverrel a kezében harcoljon az orosz eszméért, és esetleg meg is haljon?
AD: Az a mód, ahogyan Sztrelkov az elmúlt nyolc évben előadta gondolatait és nézeteit, számomra kategorikusan elfogadhatatlan. Egyértelmű, hogy neki is elege van az orosz világból, és ez az ő panasza. De azt a formát, ahogyan ezt megfogalmazza, nem tudom elfogadni.
És lényegében igaza van. A különleges katonai művelet haditechnikai oldala nem az én szakterületem - hogyan, milyen terv szerint megy, nem tudom. De mindenesetre az emberek mozgósítása minden értelemben elkerülhetetlen. Alábecsüljük az orosz ember "szenvedélyességét". Csak akkor lélegzik, ha "szoláris" eredetre tesz szert.
YS: Tehát Putyinnak talán a nemzethez kellene fordulnia, hogy támogassa őt.
AD: A közeljövőben Putyin támogatása úgy, ahogy van, teljes lesz. Csubajsz eltűnt; a hatalom tehát most már a népnél van. Amikor a nép kiszabadul a földalattiból, ahová eddig hajtották, és a kormány elkerülhetetlenül az orosz nép felé fordul, akkor az oroszok meg fogják mutatni, hogy milyenek és mire képesek.
YS: Mi békés nép vagyunk, de vajon a páncélvonatunk a tartalék vágányon van?
AD: Igen, Putyinnak megéri kimondani: Orosz, kelj fel, most már tényleg szükség van rád. És a nép biztosan reagálni fog.
A különleges műveletet nem egyedül az államnak, hanem a népnek kell irányítania. Eddig az orosz nép még nem kapcsolódott be teljes mértékben. Az orosz nép mozgósítása nélkül, anélkül, hogy elmagyaráznák neki történelmi küldetését, anélkül, hogy felébresztenék legmélyebb kezdetét, e szavak nélkül "testvérek", lehetetlen nélkülözni.
"Kelj fel, orosz nép, ébredj, nagy tettekre vagy hivatva...". Minden elődötök, minden nemzedék erre a pillanatra, erre az összecsapásra ontológiai ellenségünkkel már úton volt. Az igazság és Isten a mi oldalunkon áll. Az abszolút Gonosz ellen harcolunk, amelyet a nyugati civilizáció, annak liberális-totalitárius hegemóniája, az ukrán nácizmus testesít meg. Erre a küldetésre lettünk teremtve. Erre van most szükség - hívásra van szükség.
YS: Az egyik korábbi interjúdban arról beszélsz, hogy elkerülhetetlen valamiféle katasztrófa, amely elpusztíthatja az emberiség nagy részét. Mint látjuk, már nyíltan beszélnek az eddig elképzelhetetlenről, az atomfegyverek alkalmazásának lehetőségéről - mint arról a Csehov-fegyverről a falon, amelynek fel kellene robbannia. Nem félsz?
AD: Mindig a valószínűség mérlegén vagyunk. Minden fegyvert úgy terveznek, hogy felrobbanjon.
YS: És az erőegyensúly miatt? Én nem lövök, te nem lősz, senki sem lő.
AD: Így van. Elmagyarázták nekünk, hogy a nukleáris fegyverek arra szolgálnak, hogy más fegyverek ne lőjenek; ez az elrettentés egyik módszere, és nem használták hagyományos háborúkban, közepes intenzitású háborúkban. De a nukleáris fegyverek bizonyos körülmények között, ha civilizációk összecsapásáról beszélünk, támadó fegyverré is válhatnak.
Természetesen Oroszország soha nem lesz az első, aki ezt megteszi. Mert a mi atomfegyvereink békét hoznak, az ő atomfegyvereik pedig agresszióval járnak. De nem azt mondom, hogy a nukleáris katasztrófa elkerülhetetlen.
YS: Én nagyon szeretném elkerülni.
AD: Azt hiszem, jelenleg te és én nem tudjuk befolyásolni azt a döntést, hogy megkezdődik-e az emberiség megsemmisülése vagy sem.
YS: Az a pont, ahonnan már nincs visszaút - túljutottunk már rajta vagy még nem?
AD: Szerintem a NATO háborúba lépése Ukrajna oldalán egy ilyen pont lesz.
YS: És akkor ennyi?
AD: Nekem úgy tűnik, hogy a Washingtont képviselő emberek a mániákus düh és némi racionalitás között egyensúlyoznak. Amikor a düh uralkodik, ők azok, akik Oroszország atomfegyverekkel való elpusztítására szólítanak fel.
YS: És véleményem szerint a televíziónkban is vannak felhívások a használatukra. Magam is hallottam egy Szolovjovról szóló műsorban.
AD: Szerintem különböző üzenetek vannak, amelyeket a kormány a tévén keresztül akar küldeni más országoknak. De mélyen meg vagyok győződve arról, hogy az emberiség elpusztításáról csak az Egyesült Államok dönthet.
Azt hiszem, megértem a "szolyvai" uralkodó logikáját; ő tényleg nem akarta, ami történt, törődik az emberekkel és a béke megőrzésével. De emlékszem, hogy azt mondta, hogy ha Oroszországot a választás elé állítanák, hogy elfogadja-e a nukleáris csapást, válaszoljon vagy ne válaszoljon rá, akkor nem engedné meg a békét Oroszország nélkül.
YS: "Vagyis mi mindannyian a mennybe megyünk, a többiek meg hadd haljanak meg", hogy a "szoláris" uralkodót idézzem. Ön egy vallási filozófus, egy misztikus. Nem úgy tűnik önnek, hogy a Jó, amit mi képviselünk, és az abszolút Gonosz, amit az ön szemszögéből nézve a Nyugat testesít meg, közötti harc csak egy dologgal végződhet: a világ végével? Ahogy János Jelenések könyve sugallja, a pestist (koronavírus) háború követi,