na ebben nagyon bízom
de a tegnapi videó alapján a mosin-nagantos szakikkal attól tartok hogy van alapja
el nem tudom képzelni mi más oka lenne hogy nem kapnak ha mást nem ötven éves ak 47-et az exszovjet készletekből mint hogy nincsenek exszovjet készletek, eladták kidobták vagy csak simán elrohadtak valami dohos raktárakban...
Egyrészt tele van a net az ukrán propagandával (meg az orosszal is, de ez ebben a pillanatban nem fontos), ha találnak egy darab oroszt is, akinél nincs puska, már a teljes mainstreem ordítja, hogy lám lám.
Akkor ott van az az orosz elemzés. Most attól tekintsünk el, hogy hány orosz ellenzéki elemzés jelenik meg, mert sok. Tudod a magyar gazdaság is minden héten összeomlik a GKI szerint. Aztán csak nem akar ez lenni a valóság.
Fogadjuk el tehát az eredményét: Az oroszok 200 ezer embert tudnal mozgósítani, mert csak annyinak tudnak modern fegyvert biztosítani. Csak az a nagyon nagy baj, hogy a modern fegyver az a T90Anál és hasonszőrű társainál kezdődik. A baj csak az ezzel, hogy a T90A az beza Leclerc meg az eredeti Leo2A6 színt. Az M már az A6-A7 között van. Mármint elektronikában, mert a páncélvédettsége, mozgékonysága, két szóval a mechanikai tulajdonságai végig pariban voltak a Leokkal, sőt bizonyos tekintetben még jobban is voltak. Na akkor nézzünk magunkba, mi, mármint az EU mennyi tartalékost tud felszerelni modern fegyverrel?
Az adott elemzés tudtommal nem beszél arról, hogy mennyi tartalékost tud felszerelni. Csak tegyük fel, hogy tényleg képes azt az 5 milliót bedobni, amiről kb olvastam. Na most itt mi az amit mi szembe tudunk állítani vele? M60asokat, meg Leo1eseket. T-72B meg hasonló nyalánkságokkal szemben. Én nem tudom.
Persze tévedhetek, csak a helyzet még mindig az, hogy a velejéig korrupt ukrajnában is megmaradtak felújítható állapotban a letárolt tankok, és van puskájuk egyelőre elég. Akkor a hozzájuk képest korrupció mentes Oroszországban miért lenne sokkal rosszabb a helyzet?