[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 362
93 065
113

Victor vicktop55
Makiivkában 78 halott, 136 sebesült. A számok növekedni fognak, amíg mások is vannak a romok alatt. A fő kárt az épületben lévő lőszer és 5 tonna gázolaj robbanása okozta. Sokan megfulladtak a törmelék alatt az égő tüzelőanyag füstje miatt, amelyet az épület alagsorában tároltak.
9 páncélozott jármű megsemmisült.
Minden felelősség a DPR katonai-politikai vezetését terheli. A Maldív-szigeteket és Dubait törölték, mindenkit sürgősen összegyűjtenek Rosztovban.
A sajtó figyelmeztetést kapott, hogy ne kommentáljon és ne tegyen fel kellemetlen kérdéseket. Nyilvános nyilatkozatok nem lesznek, az elkövetők megbüntetését egyelőre nem tervezik. Az elnök tisztában van az eseményekkel, de hogy milyen összefüggésben, azt nehéz megmondani.
A csapást az Ukrán Fegyveres Erők Hírszerzési Főigazgatósága koordinálta. A működő mobiltelefonokról, a statikus rádióképről és a tűzijátékról való beszéd és pletyka alaptalan. Eltalálták a Maszk műholdjai által digitalizált területet, kijavítottak több tüzért a helyi lakosok közül.
Emellett figyelembe kell venni, hogy december 29-e óta az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma 32 műholdat akasztott az LDNR fölé. https://t.me/obrazbuduschego2/12436
Távirat
Образ будущего
В Макеевке 78 погибших, 136 раненых . Цифры будут расти, пока есть оставшиеся под завалами. Основной урон от взрыва находившегося в здании боекомплекта и 5 тонн дизельного топлива. Многие задохнулись под завалами от дыма горящего топлива.
Уничтожено 9 единиц…
Ha jól értem, még mindig az orosz trehányság.....
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 796
56 305
113
PerpetualWarBond.jpg

........"
A konfrontáció ezen szakaszában több fő megállapítás is megfogalmazható.

Az Oroszország és az Európai Unió közötti kapcsolatok maximális megromlása, és ennek következtében a közvetlen versenytárs jelentős gazdasági meggyengülése, amely utóbbi az Egyesült Államok nagy vívmánya.

Az Egyesült Államok stratégiáját azonban teljesen megrendítette két egymással összefüggő alapvető, előre nem látható tényező, amelyek visszafordíthatatlanul megváltoztatják a világ arculatát: Először is, az Orosz Föderáció váratlanul összehasonlíthatatlanul ellenállóbbnak bizonyult a kollektív Nyugat gazdasági nyomására, és semmi esetre sem. átélte a tisztségviselői által tervezett rendkívül jelentős és sietősen bejelentett gazdasági visszaesést.

Ennek eredményeként Oroszországot nem sikerült semlegesíteni az Egyesült Államok Kínával való közelgő konfliktusa során, ami egy jelentős visszaesés, amely egy második kardinális eshetőséghez vezetett: az Egyesült Államok képtelen volt egyesíteni maga körül a nem nyugati világot oroszellenes projektjében. , annak ellenére, hogy soha nem látott nyomást gyakorolt.

A 2022. február 24-e utáni események éppen ellenkező hatást váltottak ki: felgyorsították a közelmúlt egypólusú világmodelljének megsemmisülését Oroszország sikere révén a kollektív Nyugattal való szembenézésben, ami nagy különbségekhez és explicit vagy implicit álláspontok elfogadásához vezetett a legnagyobbak részéről. a világgazdaság nem nyugati szereplői, kivéve Japánt és Dél-Koreát, az amerikai politika hagyományos szatellitjeit – olyan különbségek és pozíciók, amelyek bebetonozzák egy új, többpólusú világ alapjait.

Ez a második nagy vereség egzisztenciális veszélyt jelent az Egyesült Államokra nézve, mert hosszú távon közvetlen veszélybe sodorja az amerikai monetáris rendszer világuralmának megőrzését. A folyamat visszafordíthatatlansága miatt nem tanácsos az USA Ukrajnával kapcsolatos stratégiájának érdemi felülvizsgálata, ami a katonai és pénzügyi támogatás mennyiségi és minőségi további jelentős növekedésében is megnyilvánulhat, különösen azért, mert egy ilyen kezdeményezés arányosan növeli az Egyesült Államok területére irányuló nukleáris csapások kockázatát.

A közeljövőben kiderül, mi lesz Washington ellencsapása."
Ez a legjobb cikk, amit eddig olvastam az utolsó évtizedek konfliktusainak valós okáról. Sokkal meggyőzőbb, megalapozottabb, mint a" 3000 éves, titkos, magán háttérhatalom ".
(Szerintem! :))
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 197
67 669
113
7 db HIMARS lövedékkel. 50-500-ig halottak/súlyosan sérültek száma, mindent lehet olvasni
Engelszen is bemondtak az ukranok hogy kilottek 6 Tu 95-,t,meg 4 Tu 160-t,aztan megsem volt semmi.
Az ukrannak fingja nincs mennyi halott van mert nincs ott, az orosz meg felet nem vallja be. Az ukran teljesen hiteltelen, az orosz meg felig.
Ha valami igaz is ebbol akkor a het hatra levo reszeben folyik tovabb az ukran trancsirozas ahogy szilveszterkor. Es ez igy is van rendjen.
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 375
3 514
113
Az ukran teljesen hiteltelen, az orosz meg felig.

Mindkét fél teljesen hiteltelen, elég csak a "hivatalos" győzelmi listákra vetni egy-egy pillantást, itt már legalább háromszor totálisan megsemmisítette és ledarálta egymást a két haderő, miközben - szintén önbevallásos alapon - egyiknek sincs említésre érdemes saját vesztesége.

Sokan szerettek itt megfeledkezni róla, hogy az orosz és az ukrán agitprop elvtársak egymás mellett ültek a iskolapadban a Lenin-portré alatt a szovjet propagandistaképzőben. Ugyanaz a posztszovjet tempó...
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 242
26 061
113
Az ukrán agitprop már régóta a nyugat felülmúlhatatlan agitpropján alapul, ha nem vetted volna észre. De hogyan is vennéd észre, mikor Te is azt szopogatod állandóan. Ettől még az orosz is csak félig hiteles, de hát a világ már csak ilyen. Az oroszok ebben is le vannak maradva. Még nem tudnak akkorákat hazudni, mint a másik oldal. Ez van.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 974
11 895
113
Ezek a számok nagyon szépen mutatják, hogy az oroszok közel sem olyan nélkülözhetlen szállítók a legtöbb fém esetében, mint ahogy itt a fórumon sokan gondolják.
Az alumínium esetében pedig a rekord kb. a kínai termelés 2 %-a.
Hat biztos jol informalt vagy, de erdekessegkepp elarulom, hogy tavalyelotti evig anyagbeszerzo voltam egy presmuben es bizony az orosz alutuskokat vettuk, meg a magyar, szlovak gyartok tuskoit. Sot, eleg sok egyiptomi meg egyesult emiratusi tuskot is vettunk, de kinait, na azt eszunkbe sem jutott volna. Az meg a toroktol is sokkal roszabb, pedig a torok tuskok igencsak tre kategoria, kiprobaltunk par torok gyartot is. Az orosz fem az evi termelesunk kb 40%-a volt. Sok-sok EU presmu hasznalt orosz femet a termeleshez. Anno 3-4? eve eleg volt a buntetovam kivetese az orosz aluminiumra, hogy pillanatok alatt jelentossen megugorjon az alu ara az EU-ban. Biztos azert, mert annyira elhanyagolhato mennyiseget hoztak be onnan, ahogy irod. De te biztos tudod, hisz gondolom sajat tapasztalatbol irsz.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 039
82 453
113
¹11q

Nem szakad rad az eg? Igazsagot emliteni a volt SZU-val kapcsolatban, amely orszag tobb sajat allampolgarat gyilkoltatta meg, ahany embert vesztett a II. VH-ban....Es meg nem is szoltam a kulfoldi kommunistak, ellensrgek tomeges kivegzeserol, meg a Gulagrol, ami szinten nem volt leanyalom....
Keress fel valamilyen segítséget vagy ismét járd ki az általános iskolát mert nem az első alkalom, hogy nem megy a szövegértés/szövegértelmezés. DE az is lehet a szellemi képesség többet nem enged egyeseknél.

1. "igazságos jóléti állam építése" van a szövegben
2. Ez egy fordítás, ami kivehető a szövegből és az alatta lévő szerző megnevezéséből.
3. Ez egy felvezető szöveg a videóhoz, ami a linkben van.Azt kell megnézni és megérteni. Természetesen kell tudni hozzá oroszul. (Ez pedig ismét magasabb tudási szintet igényel)
 
 • Tetszik
Reactions: cirqle

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 384
8 551
113

K-perny-k-p-2023-01-01-233341.jpg

dec 29
Azok a maradék fények a becsapódó rakéták ugye? :D (csak vicc nehogy valaki komolyan vegye!)
 
K

Kopi2000

Guest
Keress fel valamilyen segítséget vagy ismét járd ki az általános iskolát mert nem az első alkalom, hogy nem megy a szövegértés/szövegértelmezés. DE az is lehet a szellemi képesség többet nem enged egyeseknél.

1. "igazságos jóléti állam építése" van a szövegben
2. Ez egy fordítás, ami kivehető a szövegből és az alatta lévő szerző megnevezéséből.
3. Ez egy felvezető szöveg a videóhoz, ami a linkben van.Azt kell megnézni és megérteni. Természetesen kell tudni hozzá oroszul. (Ez pedig ismét magasabb tudási szintet igényel)
Már kértelek, hogy ne nekem osszad az észt! Egyébként csak bajt keversz itt, állandóan az EU és a NATO ellen áskálódsz (meg az oroszokat sztárolod alaptalanul), aztán fürdőzöl az itt kommentelő, kilóra megvett (az OF által) széljobberek támogató hozzászólásaiban. Ez a stílus nekem nem tetszik. (És még akkor enyhén fogalmaztam.)

UI.: ha annyira igazságos társadalom az orosz, akkor remélem, hogy azt a saját bőrödön tapasztalod....
 

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 329
2 379
113
Hat biztos jol informalt vagy, de erdekessegkepp elarulom, hogy tavalyelotti evig anyagbeszerzo voltam egy presmuben es bizony az orosz alutuskokat vettuk, meg a magyar, szlovak gyartok tuskoit. Sot, eleg sok egyiptomi meg egyesult emiratusi tuskot is vettunk, de kinait, na azt eszunkbe sem jutott volna. Az meg a toroktol is sokkal roszabb, pedig a torok tuskok igencsak tre kategoria, kiprobaltunk par torok gyartot is. Az orosz fem az evi termelesunk kb 40%-a volt. Sok-sok EU presmu hasznalt orosz femet a termeleshez. Anno 3-4? eve eleg volt a buntetovam kivetese az orosz aluminiumra, hogy pillanatok alatt jelentossen megugorjon az alu ara az EU-ban. Biztos azert, mert annyira elhanyagolhato mennyiseget hoztak be onnan, ahogy irod. De te biztos tudod, hisz gondolom sajat tapasztalatbol irsz.
Hydro? A szomszédságban van, én hengerműves vagyok
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 039
82 453
113
Már kértelek, hogy ne nekem osszad az észt! Egyébként csak bajt keversz itt, állandóan az EU és a NATO ellen áskálódsz (meg az oroszokat sztárolod alaptalanul), aztán fürdőzöl az itt kommentelő, kilóra megvett (az OF által) széljobberek támogató hozzászólásaiban. Ez a stílus nekem nem tetszik. (És még akkor enyhén fogalmaztam.)

UI.: ha annyira igazságos társadalom az orosz, akkor remélem, hogy azt a saját bőrödön tapasztalod....
Akkor ne írjál kommentet egy hsz-hez amit nem értesz, illetve ne forgasd ki a szabakat. Aki bajt kever az te vagy, állandóan uszítasz a szláv népek ellen.
 
K

Kopi2000

Guest
Akkor ne írjál kommentet egy hsz-hez amit nem értesz, illetve ne forgasd ki a szabakat. Aki bajt kever az te vagy, állandóan uszítasz a szláv népek ellen.
Most is csusztatsz es ferditesz... Nem uszitok a nepek ellen ( bar az orosz politikai kepzodmenyt ruhellem), csak emlekeztetek mindenkit arra, milyen atrocirasaink voltak a moszkovitak vezette SZU-val, meg korabban az Orosz Birodalommal a tortenelmunkben.... Ezeket az epizodokat, szeretnetek elfeledtetni. Vannak, akik erre hajlamosak, de en nem....