Lemberg, Herszon, Kijev. Ennyi. Na meg Donyeck meg ahol volt pár EB meccs.Máshol épült? Oké, Kijevben valszeg.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Lemberg, Herszon, Kijev. Ennyi. Na meg Donyeck meg ahol volt pár EB meccs.Máshol épült? Oké, Kijevben valszeg.
Rendben, de Csecsenföld 17.000 km2 területű, és 1,5 millió embert lakja. Ez nagyjából 3 magyarországi megye területe és lakossága. Ukrajna azért más lépték. Itt azért kb ugyanazt kell majd csinálni, mint mondjuk nálunk a második világháború után. Aknamentesíteni mindent, a fel nem robbant lövedékeket semlegesíteni, a termőföldeket megtisztítani a fémhulladéktól, földig rombolt városokat meg újraépíteni. Elképzelhető, hogy megcsinálják. Max 1 évtizeden belül meglátjuk mire futja az erőből.Az biztos, hogy az orosz Csecsenföld kapcsán "ért el eredményeket" újjáépítésében ...
a migrácsokkal kapcsolatos viták egyik konklúziója hogy a 21. század legértékesebb erőforrása a dolgozó képzett fehér emberHmmm. Nem tudom, hogy mi lehet az orosz gazdaság legvégső határa, mennyi pénzt táraztak be, meg azt sem hogy mi lesz a vége a háborúnak. Lehet hogy Mariopul csak egy meglebegtetett mézesmadzag, de ha fél évtized alatt újra tudják építeni legalább Ukrajna keleti részét, akkor sok ukrán rá fog jönni, hogy ő mégis inkább orosz. De legalábbis a saját társadalmuk irányába fel tudnak mutatni egy olyan irányt, amire rá fog bólintani sok ember.
De szerintem ez csak kirakat. Elképzelhetetlennek tartom, hogy egy magyarországnyi lerombolt országrészt akár másfél évtized alatt rendbe tudjanak rakni. Főleg, hogy az a pénz és munkaerő tuti kellene a 2014-es határokon belüli orosz infrastruktúrába is.
Esetleges letartóztasá után Putyin se lehetne tobbé regnáló államfó, mivel nem lenne már alkalmas a funkció betoltésére - nyilvánvaloan biztonsági okokból egy ilyen szituációba kerulo elnokot azonnal meg kell fosztani a tisztségétol és a jogkoreit átruházni az alkotmány által megjelolt személyre, mint Oo megbízot elkokére.Jelezném...azon kívül hogy szted teljesen egyforma Milosevics És Putyin letartóztatása. Milo-t valóban a sajátjai adták ki nyugati nyomásra...másodszor és ami a legfontosabb már nem volt regnáló államfő.... tudom hogy kínos az igazság, de ne üsd az asztalt
Nyugi, mire befejeződik a háború, Ukrajna is 17k km2 területű, 1,5 milliós állam lesz ...Rendben, de Csecsenföld 17.000 km2 területű, és 1,5 millió embert lakja. Ez nagyjából 3 magyarországi megye területe és lakossága. Ukrajna azért más lépték. Itt azért kb ugyanazt kell majd csinálni, mint mondjuk nálunk a második világháború után. Aknamentesíteni mindent, a fel nem robbant lövedékeket semlegesíteni, a termőföldeket megtisztítani a fémhulladéktól, földig rombolt városokat meg újraépíteni. Elképzelhető, hogy megcsinálják. Max 1 évtizeden belül meglátjuk mire futja az erőből.
Nem akarok kukacoskodni, de egyszer már lejátszódott ez, bár kétségtelenül több, mint másfél évtized alatt. Azóta meg a technológia csak fejlődött.Elképzelhetetlennek tartom, hogy egy magyarországnyi lerombolt országrészt akár másfél évtized alatt rendbe tudjanak rakni.
Nem vitatom, hogy nem bírják az ellenvéleményt. Ki kell lépnünk, minél hamarabb annál jobb. Szerintem túléljük ezt is. Az eu-s pénzek jók voltak, de azt már úgyse fogunk kapni, kb soha. A natoról meg szerintem csak annyit, h jelenleg csak azok nem fenyegetnek bennünket akik nem a kvázi szövetségeseink.
Szerintem jobb az ilyet minél hamarabb kenyértörésre vinni. Aztán majd meglátjuk.
Én nem lennék ilyen optimista.
Utána meg már tényleg nem lesz senki, aki ezek után segítene.
Mariupol, amely majdnem egy félmilliós város volt(olyan kb mint Pozsony)Hmmm. Nem tudom, hogy mi lehet az orosz gazdaság legvégső határa, mennyi pénzt táraztak be, meg azt sem hogy mi lesz a vége a háborúnak. Lehet hogy Mariopul csak egy meglebegtetett mézesmadzag, de ha fél évtized alatt újra tudják építeni legalább Ukrajna keleti részét, akkor sok ukrán rá fog jönni, hogy ő mégis inkább orosz. De legalábbis a saját társadalmuk irányába fel tudnak mutatni egy olyan irányt, amire rá fog bólintani sok ember.
De szerintem ez csak kirakat. Elképzelhetetlennek tartom, hogy egy magyarországnyi lerombolt országrészt akár másfél évtized alatt rendbe tudjanak rakni. Főleg, hogy az a pénz és munkaerő tuti kellene a 2014-es határokon belüli orosz infrastruktúrába is.
Az angolszászok meg az a jog ami rájuk sose vonatkozik mert felette állónak képzelik magukat ! Higi bébi ez óriási öngól ! LOLSzerinted a jognak aszerint kellene differenciálnia, hogy X jelentéktelen, Y jelentékeny ország politikusa?
Emiatt egyikre vonatkozik, másikra nem?
Te miről beszélsz?A II. világháborúban Breslau elfoglalásához 84 napra, Budapestéhez 50 napra, Königsberg elfoglaláshoz 7 napra volt szükségük. Bahmut ostroma már 200, azaz kétszáz napja tart. Ez egy szégyen. Semmi nem mutatja jobban az oroszok hanyatlását, hogy a második világháborús szintet se hozzák már olyan mélyen vannak!
Általában ostobaságokat beszél.Te miről beszélsz?
Königsberg 87 nap, Breslau 89 nap, Budapest 102.
Most mit írtam rosszul már megint??Általában ostobaságokat beszél.
Nem Lordságod,hanem a kolléga.Most mit írtam rosszul már megint??
Jaaa, bocs.Nem Lordságod,hanem a kolléga.