Boki én nem kezdek semmit és légy szíves ne láss bele olyan dolgokat a kommentenbe amelyek nincsenek benne, amit leírtam azok tények, az orosz propagandának és információs hadviselésnek egyik fontos pontja Mariupol ujjáépítése, már múlt év áprilisában kijelentette az orosz vezetés, hogy Mariupol ujjáépítése az oroszok által történő elfoglalása után azonnal megkezdődik,aki kicsit is logikusan gondolkozik az tudja, hogy ezt kell tennie az orosz vezetésnek hiszen miután Oroszország múlt év február 24-én rátámadt Ukrajnára az orosz haderő szétlőtte Mariupolt, meg kell mutatniuk a hazai közvélemény és a világ számára, ahogy üjjáépítik Mariupolt, minden kicsit is logikusan gondolkodó vezetés a helyükben ugyanezt csinálná...
Én azt készséggel elhiszem neked, hogy szakmabeli vagy, de közelítsük meg ezt a kérdést a szankciók oldaláról. Oroszországnak teljesen önálló és az oroszországi erőforrásokra támaszkodó nagyon komoly kapacitású építőipara van amely minden szükséges nyersanyaggal és energiával rendelkezik ahhoz, hogy a szankciók közvetlenül ne érintsék. A szankciók egy része arra irányul , hogy Oroszország energiahordozók exportjából származó jövedelme csökkenjen illetve a másik része a szankcióknak az orosz ipar és különösen az orosz hadiipar számára okozzon minél nagyobb károkat és minél jobban visszavesse közel és hosszútávon a fejlődését, termelékenységét, hatékonyságát stb...
A fentiekből következik, hogy a Mariupol üjjáépítését a szankciók azon része érintheti amely Oroszország export bevételeit célozza, de igazából ezek még Mariupol ujjáépítésére nem nagyon vannak hatással, mivel egyrészt a múlt év és az azt megelőző évben/években a magas energiahordozó áraknak köszönhetően az orosz állam számára bőséges bevételek álltak rendelkezésre másrészt ezek a szankciók legfőképpen az orosz olajár sapka csak a múlt év végén lettek kivetve, emellett az orosz állam létrehozott egy jóléti alapot amelyet az energiahordozók exportbevételeiből töltött fel és amely most komoly forrása az ukrajnai háború és a mariupoli újjáépítés finanszírozásának.
Tehát a Mariupol jelenlegi újjáépítését nem befolyásolják az Oroszországra kivetett szankciók.Az pedig , hogy miért annyira fontos az orosz vezetésnek Mariupol minél gyorsabb és kellőképpen publikált újjáépítése feljebb már kifejtettem.