Senki ne vegye magára, de őszintén mégis mi a faszom értelme van ezeknek a 85-ik körben újra lejátszott oroszok vs Nyugat vitáknak? Biztpoltól a technikai topikokon át lassan mindenhova beszivárog ez. Egyik fél sem tudja a másikat meggyőzni, cserébe sikerült több oldal semmit megint alkotni. Azt hinné az ember, hogy na történt valami, de nem, már megint az ukrán topik leányvállalatánam igazgatósági tanácsa tart éves értekezletet a fórum ezen részén.
Igazad van. A váratlanul rámtört kósza őszinteségi rohamomban most megvallom, hogy én pl mindig ugyanazt a bullshitet tolom. Lépjünk ki a NATO-ból!
Persze ez itt off-topic, de nekem könnyű dolgom van, mert 97-ben is a NATO-csatlakozás ellen szavaztam és már akkor is meggyőződésből. Nem kellett köpönyeget forgatnom
Jómagam megrögzött szuverenista patrióta vagyok, az elmúlt kb 8 évben már egyre inkább jobb-konzervatív, mint balközép, jelentsen ez akármit is, de a NATO-beli tagságunk helyességéről az elmúlt 25 év sem győzött meg.
Várok még a harmincadik évfordulóig, addig csak megváltozik a véleményem.
Ami meg az EU-t illeti, hála a globalista-progresszív pénzügyi elitnek, sikerült azt is ellenszenvessé tenni, pedig én nagyon EU-párti voltam, egészen a közelmúltig.
Az a baj, hogy a minket gyarmatosító Nyugat miközben elvárja, hogy olcsó termeljünk magas profitot, összebalhézott az oroszokkal, akiktől az olcsó energiahordozókat és az atomenergiai beruházásokat, és nukleáris technológiát szereztük és ezzel minket igen nehéz helyzetbe sodortak.
Ráadásul még szivatnak is minket egy olyan álproblémára felépített ideológiával, amihez nem fűlik a fogunk. Miért? Mert kitaláltuk, hogy szeretnék a magunk fajtájából feltőkésíteni akkora potentátokat, akik beruházási oldalról hazai viszonylatban rendelkezhetnek akkora horderővel, mint egy nyugati multi. És ez nem illik a képbe. Magyar bank, magyar telekommunikáció, magyar építőipar, magyar repülőtér nem szerepel az EU ránk kitalált forgatókönyvében.
Mi nem a szénnel, meg norvég gázzal fűtő, alapból russzofób lengyelek vagyunk.
Nem is az alpesi vizierőművekkel áramot termelő osztrákok. Kár is azon romantikázni, hogy 49-ben, 45-ben, 56-ban mit rombolt itt a gonosz muszka. Ahogy az is lejárt lemez, hogy milyen irigyelt világ volt nekünk Reagan USA-ja, vagy Miterrand és Kohl Nyugat-Európája 35 évvel ezelőtt.
Már nem az a világ van, mint akkor volt.