<blockquote rel="joker"><blockquote>Az, hogy mondjuk Mo. nem exportálhat mezőgazdasági termékeket Oroszországba, az nem az EU/USA szankciók következménye, hanem annak, hogy Putyin válaszul ellenszankciókat vezetett be.
Ez valószínűleg egy exportőrt sem boldogít, hogy nem a magyar kormány / EU nem engedi hanem az orosz válasszankcióként. Az eredmény ugyanaz, a megoldás is ugyanaz lenne. Ha feloldanák az EU-s szankciókat az oroszokkal szemben, akkor a viszontszankcionálás is megszűnne kb egy óra alatt és lehetne üzletelni. </blockquote>
a végeredmény lehet ugyanaz, de ettől még nem a nyugati szankciók meg az USA álszent köcsög...
Miért Oroszország a saját jól felfogott érdeke miatt talán nem vezethetné ki a mezőgazdasági termékek importjára vonatkozó korlátozást?...mert ha jól tudom ők azért sok mindenből nem öneállótak ezen a téren....
arról már nem is beszélek, hogy a szankciók feloldása viszonylag világos kritériumokhoz van kötve (a minszki egyezmény betartása)...talán ha az oroszok azt betartanák, akkor is jobb lenne ám minden....</blockquote>
Te ott vagy K-Ukrajnában, hogy ennyire tisztában vagy vele, 100% ban, hogy ki hogy nem tartja be a Minszki egyezményeket? Én innen messziről, csak azt látom, hogy nem azokon a területeken dúl a harc sok sok civil áldozattal, ahol Ukránok élnek, hanem zömmel oroszok/orosz-ajkúak lakta lakótelepeket vernek telibe sorozatvetővel, tüzérséggel. Minden civilt sajnálok egyébként, de ennek semmi köze ahhoz, hogy én innen NEM tudom megítélni azt, hogy ki mikor mit szeg meg ott, max azt gyanítom, hogy mindenki mindent, ahogy az egy háborúban lenni szokott. Ennek viszont semmi köze ahhoz, hogy jelenleg BRÜSSZEL szopat minket a hülyeségeivel, és pontosan ahogy leírtad, az Oroszok csak VÁLASZ reakciót adtak erre, amit mondjuk én pont megértek, az Ő helyükben ugyan ezt csinálnám. Végül úgy tudom, hogy megoldják gond nélkül a termékek importálását máshonnan, amit ott nem tud megtermelni a mezőgazdaság, s még olyat is olvastam, hogy a saját belső piacuknak ez gyakorlatilag jót tett. Ami a sok változó mellett nekem egyértelműnek látszik, az az, hogy mi szopunk, nekik is kellemetlen, de az USA röhög a markába mert a gazdasági legnagyobb vetélytársa gyengül, csak úgy, ahogy a katonai legnagyobb ellenfele is. Kína meg olyan alkupozíciót kapott az oroszokkal szemben, amilyet álmodni sem mert volna 5 évvel ezelőtt még. Ez nagyon nem az EU-nak jó, aki ezt nem látja át, az a geopolitika alapjaival sincs tisztában.