Még néhány gondolat, és kérlek ne akadjatok ki rajta, ha kissé (?) pontatlan, mert laikus vagyok, nem katona.
Én úgy tudtam, hogy sacc per kábé az orosz hadsereg létszáma úgy 10-15 éve 1.5 millió fő körül volt, aztán jöttek a modernizációval és ők is haderőt csökkentettek,
kb. 800,000 főre, mondván, hogy kevesebb katonánk lesz, de jobb felszereléssel.
Nagyjából ez volt a kommunikáció, és valóban láthattuk is az utóbbi években, hogy sorra jönnek ki az új orosz haditechnikai fejlesztések.
Az sem meglepő a számomra, hogy miután most már kezd beérni a modernizáció, elkezdik a létszámot is feljebb tolni.
Ami meglepő az az, hogy most a bedobták, hogy az orosz hadsereg létszámát 1.9 millió főre növelték. A kérdés, hogy mikor?
Ha ez a tavalyi évhez képest csak 5000 fővel több, akkor az a kérdés, hogy hogy lehetett az orosz hadsereg létszáma tavaly 1.9 millió fő - 5000 fő, amikor a wikipedia még 2017-re is "csak" 771,000 - 1,013,000 főt ír és nem 1.9 milliót. Pláne nem tavalyra!
Az 1.9 millió még a modernizáció előtti 1.5 millióhoz képest is 400,000 fővel több létszám!
Vagyis miközben a "közhiedelem" szerint 800,000 főre csökkent az orosz haderő létszáma, aközben 1.9 millió főre nőtt? De nyugi, hogy nem most, mert már tavaly is ennyi volt?!
Az 1.9 millió fő és a 800,000 fő között 1 millió 100 ezer fő a differencia, ez azért elég brutális eltérés, amely szépen el van/volt bujtatva a kommunikációban, hogy "nyugi nem most növeltük meg, mert már tavaly is ennyi volt". Na de tavaly hogy lehetett ennyi? A wikipedia 2016-ra 771,000 főt ír, nem 1.9 milliót!