Ha van a muzulmanokban hajlandosag a buta vallasuk elhagyasara akkor azt kell segiteni. Lattuk a XX. szazadban, hogy ez nem lehetetlen.
Kis lepesek. Mondjuk kezdhetnek azzal, hogy a ny-i vezetok nem a
beke vallasanak nevezik az iszlamot. Vagy azzal, hogy nem lepnek szovetsegre a radikalisokkal, stb, stb.
Nekem eszembe sem jutott az egyhazra alapozni. A pápátol sem vartam mast. Viszont azt el kell ismernem, hogy ha a pápa tamadna a muszlim migriket, akkor a liberaltak celkeresztjebe kerulne a kereszteny vallas... Szoval igazan nem tudom mi lenne szamukra a helyes strategia.
Mert az EU nem kereszteny (, hanem inkabb posztkereszteny). Es azt nem volt hajlando beleirni az "alkotmanyba", hogy
"kereszteny gyokerei" vannak.
Az EU nem egy allam vagy egy foderacio, hanem csak egy (kiforratlan/gyenge/bena) gazdasági szovetseg. Ezer eves allamoknak nem egy ovodas csoporttol kellene varnia a megoldast.
Szerintem nem a (kereszteny) vallasok megerositese a megoldas. Az a vonat mar elment. Nem gondolom, hogy Europa jol jarna ha eroltetnek a keresztenyseget. (Bocs, Pal!
) Eleg lenne csak kidobni a muszlimokat (ertsd: megneheziteni az ittletuket legalabb annyira amennyire nehez naluk keresztenynek vagy akar ateistanak lenni)...