A vita abból indult, hogy valaki szerint nem is voltak itt szovjet csapatok a forradalom előtt. Pedig voltak. Aztán jött az, hogy a forradalom után mi hívtuk be a többit. Pedig nem mi. Ezek tények amiket tisztába kell tenni.
Ha valaki szerint az 56-osok nácik és fasiszták voltak, a megszálló szovjetek meg felszabadítók azzal nincs értelme vitatkozni, ez egy ideológiai álláspont, aki így gondolja az megteheti. Viszont a tényeket nem szabad hagyni elferdíteni, az "itt se voltak" meg a "mi hívtuk be őket" féle hamisságokat le kell leplezni.
Én sem hívtam be senkit, Te sem, de a Kádári vezetés igen. Igaz csak alibiből, de megtette, márcsak saját érdekében is... Utána több, mint 30 évig erre építette a saját kurzusa legitimációját. AMI A 70-ES ÉVEKRE ELFOGADOTTÁ VÁLT AZ EMBEREK TÖBBSÉGE ELŐTT. EZT IS KIFEJEZTE A LEGVIDÁMABB BARAKK" KIFEJEZÉS..
Persze a fő dolgok, mint már korábban leírtam Moszkvában dőltek el. De mivel a dolgozó nép állama nem agresszív agresszor, ezért még ha átlátszó módon is, de igazolták a "segítségnyújtást". Mit nem lehet ezen egész nap nem érteni???