Nos ha 27 millió az összes, akkor abban azok is benne vannak, akiket a háború alatt maguk a komcsik daráltak le, például azért mert nem jutott nekik puska, csak lőszer, és mikor menekülőre fogták volna, akkor az NKVD-sek lőtték le őket.
Illetve azok is, akiket az „ellenséggel való együttműködésért” végeztek ki szintén a komcsik, és ott gondolom a Gulag sem állt le csak azért, mert háború van, stb...
Szerintem itt nem ennyire egyszerű a matek, mint azt Te látod.
Ez olyan szempontból is érdekes, mert mikor én jártam iskolába, akkor még 22 millió volt ez a szám...
Sőt itt is ezt írják:
http://mek.niif.hu/00000/00056/html/258.htm
Szóval nem tudom, mi az igazág, de ezt nem kisebbíti szerintem senki, csak az elkövetők megoszlását vitatják esetleg.
A nagy éhinséggel kapcsolatban meg gyakorlatilag csak az ukránok akarják „ellopni a showt”. Ott ők szoktak „véletlenül” megfeledkezni arról, hogy nem csak az ukránokat sújtotta, de Kalmüktől,a cserkeszen át az oroszokig mindenkit. Az oroszok közül is több száz ezren haltak éhen abban az időszakban, ha jól emlékszem az olvasottakra.
( De az örmények PR-jába sem fér bele Agdam lerombolása pl., vagy akár a szerbek is magukénak érzik a hideg napok minden áldozatát, miközben a zsidókat egyébként máskor ők is ütötték,mint a lovat... ez ilyen sport... visszkanyarodva, a vörösök se tudtak Katynról semmit, oszt közben meg... )
Eléggé fundamentalista módon próbálod nézni a világot...
Még blogen sem próbálta „Hitler tetteit kisebbíteni" azzal, hogy a valósághoz közelebbi állapotokat írt le a nyélkomcsi narratívával szemben (miszerint mind a 27 milliót a hitleristák irtottákki bestiális aljassággal)
Vagy szerinted ezt tette?
Azzal, hogy belátjuk, hogy a komancsok azokat is beleírták a 27 millióba, akiket ők henteltek le a háború alatt a sajátjaik közül (nagyrészt épkézláb indokok nélkül csak úgy), még nem lesznek semmivel sem „kissebbítve” a támadó fél gyilkosságai, amik sokszor épkézláb indok nélkül történtek... Legalábbis zerintem-