Állítólag Zsukov mondta, hogy több embert kell a frontra hajtani mint amennyi lőszere van az ellenségnek.
Szeleczky Zita is azt szavalta 1941-ben, hogy:
"Ha millióknak el kell veszni, VESSZEN EL!!! Ki fogna most fukarkodni - életével?"
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Állítólag Zsukov mondta, hogy több embert kell a frontra hajtani mint amennyi lőszere van az ellenségnek.
Azért nem is. De nézd csak:Na azért nehogymár ők maguk legyenek a felelősek azért, hogy mások (Hitler és szövetségesei) megölték őket!!!
Nagyon belekapaszkodtál ebbe a 100 millió + bolsevik kombóba (bár a következő hozzászólásában megazez leírta, hogy összesen irtottak ki a komcsik ennyit, ami egy sűrűn hangoztatott szám, nem tudom, mi az igazság). Lehet, hogy „csak” 30, vagy 25,de nekem ebből a szögből nézve az is irdatlan soknak tűnik.... Pláne úgy, hogy polpot bácsiék azért is elvittek, ha szemüveges voltál, vagy volt a háznál lemezjátszó, esetleg könyvek...Tudod mit. Tegyük inkább 1000 millióra. Aztán meg 10 milliárdra.
Nekem is megvan a Krausz Tamás féle könyv, meg voltam könyvbemutatóján is, ahol kérdések is elhangzottak, és volt olyan válasza, hogy: hát miért ne hihetnénk azoknak vallomásoknak, amit az NKVD jegyzett le a sokszor írástudatlan károsultak elmondásai alapján...A drága németek/románok/magyarok megölték, halálra dolgoztatták éhen halatták őket. Igen, többek közt a magyar megszállási körzetben is 200 ezerre tehető a tisztogatásokban megöltek száma...
A magyar megszálló erőket nem menti, de a szovjet számot ez esetben konkrétan tízzel is lehet osztani! A magyar megszálló erő egy népirtó, gyilkoló, erőszakoló, fosztogató horda volt, ez kétségkívül tény. Csakhogy nem volt több százezer áldozata. Egész falvakat égettek fel a magyarok ez is tény, de, kik gyilkoltak ott és miért:Hát nem tudom, nekem kicsit soknak tűnik. A szovjet adatok a mesekönyvek kategóriája. Érdekes, hogy akik egyébként mindenben kételkednek, ami az oroszoktól jön, az ilyeneket csont nélkül...
A szovjetek felépítettek egy legendavilágot a hős partizánokkal és a puszta gonoszságból a parasztokkal kegyetlenkedő megszállókkal, Zója Koszmogyemjanszkája stb. (akit a SzU bukása után felbukkant visszaemlékezések szerint az orosz parasztok vertek agyon, mert gyújtogatta az istállókat), Jöjj és láss stb. A valóságban a partizánok az NKVD arcvonal mögött tevékenykedő alakulatai voltak, nem öntevékeny helyi terminátorok, akik kimentek az erdőbe, és maguk is terrorizálták, irtották a parasztokat, ha nem működtek velük együtt, vagy árulással gyanúsították őket, de egyébként a vietkong is ilyen volt.
Azért nem is. De nézd csak:
https://media2.nekropole.info/2015/10/Gulag-Kolima-Gulag_562a0826b49c8.jpg
Szerintem nem véletlenül az a kép címe, hogy GULAG, meg Kolima így egyben...
Meg szerintem, akiknek ezeket kiutalták, azok se mind jutottak haza.
https://tv2.today/Images/49a474f5-e4b1-4982-adf2-49fe57192587.jpg
Nem vagok a számok avatott szakértője, de el tudom képzelni, hogy a komcsik számlájára az évtizedek alatt 5-10 millió név kerülhetett, anélkül, hogy épp háborúban álltak volna (húszas, harmincas, ötvenes évek).
Nagyon belekapaszkodtál ebbe a 100 millió + bolsevik kombóba (bár a következő hozzászólásában megazez leírta, hogy összesen irtottak ki a komcsik ennyit, ami egy sűrűn hangoztatott szám, nem tudom, mi az igazság). Lehet, hogy „csak” 30, vagy 25,de nekem ebből a szögből nézve az is irdatlan soknak tűnik.... Pláne úgy, hogy polpot bácsiék azért is elvittek, ha szemüveges voltál, vagy volt a háznál lemezjátszó, esetleg könyvek...
Nekem is megvan a Krausz Tamás féle könyv, meg voltam könyvbemutatóján is, ahol kérdések is elhangzottak, és volt olyan válasza, hogy: hát miért ne hihetnénk azoknak vallomásoknak, amit az NKVD jegyzett le a sokszor írástudatlan károsultak elmondásai alapján...
Ugyen Katyn-ról is csak a színtiszta igazat...
Ez persze nem ment fel senkit az elődeink közül sem, akik légbőlkapott elképzelések alapján végeztek megtorlásokat arrafelé...
(bár az is megfontolandó, hogy kevesebb partizántevékenység nyilván kevesebb megtorlást vont volna maga után)
Hát ha tudták volna előre, hogy már csak fél év...Értem, hogy az orosz csapatok kivoltak merülve, de kibírnak még fél évet és véget ért a háború. Fölesleges volt a területekről való mondás ,
A magyar megszálló erőket nem menti, de a szovjet számot ez esetben konkrétan tízzel is lehet osztani! A magyar megszálló erő egy népirtó, gyilkoló, erőszakoló, fosztogató horda volt, ez kétségkívül tény. Csakhogy nem volt több százezer áldozata. Egész falvakat égettek fel a magyarok ez is tény, de, kik gyilkoltak ott és miért:
1. A német einsatzgruppe-k megoldották a zsidókérdést. A magyar megszálló erő csak ritkán vett részt kivégzőként a zsidótlanításban, viszont magát a folyamatot végig támogatta, lényegében az történt, hogy a magyarok vezényelték le a gettók kiürítését és kísérték a zsidókat a tömegsírokig, ahol az einsatzgruppe németjei vagy helyi segédszolgálatosok végeztek velük.
2. A szovjet partizánok, akik egyrészt banditizmusból, másrészt a felperzselt föld taktikája végett és harmadrészt politikai megtorlásból iszonyú népirtást vittek végbe a helyi civil lakosságban azokon a területeken, ahol tevékenykedtek. Általános volt, hogy a szovjet civilek maximálisan együttműködtek a németekkel és magyarokkal is, csakhogy a partizán gyilkosaiktól, kínzóiktól megszabadítsuk őket.
Ez a két tényező okozta a legbrutálisabb civil veszteségeket, a zsidókat a németek, a parasztok többségét a szovjet partizánok gyilkolták le. És ezután jöttek a magyarok, akik időről-időre szembetalálták magukat ezekkel a bandita/partizán erőkkel, amely erők jobban voltak felfegyverezve mint ők. Nem is nagyon szerettünk velük harcolni, a partizánok elleni magyar harc kimerült a számháborúban, ami felégetett falvakról és agyonlőtt partizánok ezreiről tanúskodik, csakhogy fegyverek meg legföljebb mutatóba voltak ugyanezekben a jelentésekben. Ezek az állítólagos "partizánok" ugyanazok a szerencsétlen parasztok voltak, akiket a izgazi partizánoks is sanyargattak. Így könnyű volt sikereket jelenteni és kockáztatni se kellett a vérszomszjas szovjet banditákkal való harcot, márcsak azért sem, mert a fosztogatás és nemi erőszak hétköznapivá vált a magyar megszállók között (erről aggódó német jelentések tanúskodnak), így adta magát, hogy a partizánháború ürügyén mindenki azt tegyen, amihez hatalma volt. A magyaroknak meg abszolút hatalmuk volt azok fölött a parasztok fölött.
Hát ha tudták volna előre, hogy már csak fél év...
Ha a mi elődeink is tudták volna előre mondjuk 1918 őszén ,hogy ez, meg az lesz , akkor nem rágták volna meg a csühös népségek az oszág oldalát... ennyire...
Na ilyen véleményt így leírva még nem láttam. Szóval már itt tartunk, hogy Hitler tetteit mentegetitek, hogy az nem is volt annyi, amennyi.
Lassan eljutunk a közelmúlthoz is, amikor a Nyugat és a nagyon ukránok azt állították, hogy Donyeckben is az oroszok magukat lőtték. A végén még majd azt is leírjátok, hogy a 27 millió szovjet áldozat is saját magát lőtte le.
Nincs szabad kijutásuk a világtengerekre. A Boszporuszon át vezet az út a Földközi-tengerre. Épp azért akarták a jenkik a Krímet, hogy majd blokkolják az orosz flotta kijutását a Földközi-tengerre.Rendben, megtartják Konstantinápolyt. Ha az a város Leninék kezébe kerül, ma egy lakótelepet találnánk a helyén, kis tulzással. Ja, és a Fekete-tengeren mindenkinek kuss. A szovjetek nem tudták volnamegtartani sem, csak lerombolni.
Pont ezt írtam. De az oroszoknak minek is cirkálni a Földközi-tengeren? Semmi bajom az oroszokkal, csak a felvetését a kérdésnek nem értem. Konstantinápoly sosem volt orosz föld! Bizánc bukása óta Törökország. Kicsit túlzónak érzem ezt a Boszporuszt Oroszországnak dolgot.Nincs szabad kijutásuk a világtengerekre. A Boszporuszon át vezet az út a Földközi-tengerre. Épp azért akarták a jenkik a Krímet, hogy majd blokkolják az orosz flotta kijutását a Földközi-tengerre.
Éppen hogy fontos dolog lett volna, ha megtartják Konstantinápolyt a Boszporusz ellenőrzése miatt és a keleti keresztény ortodox egyház miatt. Értem, hogy az orosz csapatok kivoltak merülve, de kibírnak még fél évet és véget ért a háború. Fölesleges volt a területekről való mondás , amiket már nem tudtak visszaszerezni. Másik dolog, hogy a bolsevikok (Leninék) a német császár parancsát teljesítették a marxista-leninista ideológiás projekttel.
Nem véletlenül utálja Putyin Lenint, mikor többször azt nyilatkozta, hogy időzített bombát helyezett a SZU alá.
A 2, világháború iletve a Nagy Honvédő Háború egy másik téma-nem arról írtam.
Nos ha 27 millió az összes, akkor abban azok is benne vannak, akiket a háború alatt maguk a komcsik daráltak le, például azért mert nem jutott nekik puska, csak lőszer, és mikor menekülőre fogták volna, akkor az NKVD-sek lőtték le őket.Értsétek már meg, hogy az "összesen mennyi embert irtottak ki a kommunisták" téma nem kisebbíti Hitler tetteit,a 27 millió szovjet Hitler és csatlósai által való leölését.
Ez olyan szempontból is érdekes, mert mikor én jártam iskolába, akkor még 22 millió volt ez a szám...Meg érdekes különben az is, hogy bizonyos áldozatok száma (Holodomor, kommunizmus áldozatai, stb.) fokozatosan emelkedik, míg a 27 millió szovjet áldozat számát pedig csökkenteni próbáljátok.
Eléggé fundamentalista módon próbálod nézni a világot..."Ez a két tényező okozta a legbrutálisabb civil veszteségeket, a zsidókat a németek, a parasztok többségét a szovjet partizánok gyilkolták le."
Aha. Értem már. Hogy úgy lehessen Hitler tetteit kisebbíteni, hogy közben a Holokausztot ne kelljen tagadni, most azt találtátok ki, hogy a németek csak a zsidókat ölték le, a szovjeteket nem, mert a szovjetek saját magukat ölték le. "Ügyes."
Nos ha 27 millió az összes, akkor abban azok is benne vannak, akiket a háború alatt maguk a komcsik daráltak le, például azért mert nem jutott nekik puska, csak lőszer, és mikor menekülőre fogták volna, akkor az NKVD-sek lőtték le őket.
Illetve azok is, akiket az „ellenséggel való együttműködésért” végeztek ki szintén a komcsik, és ott gondolom a Gulag sem állt le csak azért, mert háború van, stb...
Szerintem itt nem ennyire egyszerű a matek, mint azt Te látod.
Erről eddig nem hallottam... (mondjuk az nem jelent semmit)Ha jól emlékszem a 27 millióba beleszámolták a (megszállt) lengyel területekről elhurcolt holokauszt áldozatokat, akikről utólag kiderült alaposan eltúloztak az első becslések. Na meg politikai célja is volt az "ekkora áldozatot hoztunk" kártyának.
De amúgy nem ezt írta le...Mellesleg 15 perc sem kellett hozzá, hogy valaki (blogen) ezt írja le.
Tervezték a Boszporusz hadmüveletet az I.világháború alatt, de az 1917. februári forradalom miatt erre nem került sor.Konstantinápolyt mikor foglalták el, hogy meg kellett volna tartani? Az 1878-as bevonulásra célzol, mert az 1.vh alatt a közelében sem voltak az oroszok.
Biztosítják a szabad kereskedelmet, hajózást. Novorosszijszk kikötőjéből hatalmas olajszállítmányok indulnak útnak a Boszporuszon áthaladva a világ több országába.Pont ezt írtam. De az oroszoknak minek is cirkálni a Földközi-tengeren? Semmi bajom az oroszokkal, csak a felvetését a kérdésnek nem értem. Konstantinápoly sosem volt orosz föld! Bizánc bukása óta Törökország. Kicsit túlzónak érzem ezt a Boszporuszt Oroszországnak dolgot.
Na ilyen véleményt így leírva még nem láttam. Szóval már itt tartunk, hogy Hitler tetteit mentegetitek, hogy az nem is volt annyi, amennyi.
Lassan eljutunk a közelmúlthoz is, amikor a Nyugat és a nagyon ukránok azt állították, hogy Donyeckben is az oroszok magukat lőtték. A végén még majd azt is leírjátok, hogy a 27 millió szovjet áldozat is saját magát lőtte le.