Először is a D2O-s max hatótavolsága 24 km míg a Himarsok (amelyeket Ukrajna fog kapni) 80 km hatótávolságú (nagy valószínűséggel irányított) rakétákkal is fel lesznek szerelve.Tehát 3*akkora hatótávolsággal rendelkeznek és nem csak néhány km-l.
És ez mennyiben jelent jelentős változást Moszkva és az ukrán határ közötti távolságra? HIMARSok jövetele ma még semmit nem jelent az orosz területek mélységének fenyegetése tekintetében. Holnap egy csettintéssel, egészen pontosan konténer cserével gyökeresen megváltozhat és itt elő sem akarom hozni azokat a mondatokat, hogy Zelenszkij az offenzíva előtt pár nappal atombombáról álmodott.
még kilátásban sem volt nyugati nehéz technika szállítása Ukrajnába
Ahhoz képest milyen jól sikerült! Még egyszer, a tényeket lehet rosszul láttam, mégis én azért több hitelt adtam azoknak az ukrán álmoknak, ahol nyíltan leírták egy évvel az offenzíva előtt, hogy ők ezeket szeretnék, te leírtad, hogy kizárt, hogy megkapják és 3 hónap alatt megtörtént előkészület nélkül az, amire más országokban 5-10 éves előkészületet várnak meg mi is éves távlatokban szervezünk meg átképzéseket már rutinos tüzéreknek ilyen rendszerek átvétele előtt.
Náluk meg 30 évig nem működik semmi és csak most 3 hónapig passzol minden és sikerül letárgyalni olyanokat, amit más előkészítés nélkül 5 év alatt nem tud.
Ukrajna a lehetőségek hazája. Ott az is megtörténhet, ami más országokban nem. És ez úgy tűnik, nem csak negatív rájuk nézve.
Harmadszor,te miről beszélsz? Az ukrán topikban az ukrán haderő felfegyverezéséről beszéltél most meg arról, hogy én nem hittem abban az invázió előtt ,hogy Putyin megtámadja Ukrajnát.
Tényleg több körön keresztül voltak vitáink arról, hogy nem hitted azt, hogy Ukrajna felfegyverzése Oroszország ellen realitás, mert szerinted az egész ország jelentéktelen Putyinnak is, Bidennek is. És tényleg nem hittél abban, hogy ez a támadás meg fog történni, emlékezz vissza, azon a bizonyos héten csütörtökig minden reggel megkérdeztem tőled, hogy tényleg nem lesz, mert felidegesített, hogy a hétfői beszéd után is még abból indultál ki, hogy Odessza megtámadása szóba sem kerülhet. És fél évvel korábban is erről vitáztunk, csak te az utolsó héten -úgy tűnik most sem- voltál hajlandó elfogadni, hogy pont az történik, amit én korábban feszegettem. Vissza lehet keresni, hogy miről vitáztunk Karácsony előtt, miről még régebben meg miről utána.
Arról nem tehetek, hogy nem voltál és nem vagy hajlandó látni, hogy lassan minden megvalósult abból, amiről akkor vitatkoztunk és nem hitted, hogy bekövetkezhet.