Igen, ahogy én tudom, szenzorfúzióra képesek a korszerű 4+ gépek is(ezt a ++++++++++++-t hagyjuk már el, ha lehet, mindenki tudja, hogy miről van szó, szerintem). Ahogy pl. ha jól tudom, pl. a Typhoon is tud szupercirkálni, bár lassabban, mint az F-22, ez tény. De mi van azzal a szerintem nem elhanyagolható dologgal, hogy a szupercirkálás ha jól tudom, pont arra lett kitalálva, hogy úgy tudjon menni sokáig gyorsan, tehát hangsebesség felett egy vadász, hogy nem csökken drasztikusan az exponenciálisan megnövekedett forszázs alatt a hatósugara, s ebben az F-22-nél is csak az a bibi, hogy bár szupercirkál, valóban, Mach 1.4-1.6 körül, csak olyat zabál közben a hajtómű, hogy ez SZINTÉN nagyon csökkenti a harci hatósugarat, meg őrjáratozási időt. Akkor hol van ebben az akkora előny? Biztos jó dolog, de ÍGY én ebben csodát nem látok, nem vakulok meg a hangzatos új képességektől... Az sejthető, hogy a repfedélzeti fázisvezérelt radarokban a TOP az USA. Ahogy azért hogy kukacoskodjak kicsit, állítólag a NEM radar alapú, hanem passzív rendszereket tekintve, meg a RAFI és főleg a Typhoon hangyafasznyit sincs lemaradva, az oroszok meg az aktív ellentevékenységet kifejteni képes konténereikkel húznak sanszosan nagyot, s azért én mondjuk ha már CSAK a radarokat nézzük, egy PESA BARS-ot, vagy egy Typhoon CAPTOR-t sem tartok hasznavehetetlen elavult kacatnak.
Rakéta fegyverzet terén, megint csak ott van egy raklap találgatás, épp hol tart a D AMRAAM, vagy az EU szinekben a Meteor, esetleg az Oroszoknál a kismillió makett közül melyik tudna hirtelen a raktárból előugrani, ha kéne, vagy lesz akár a közeljövőben, olyan eszközök közül, amik böhöm nagyok, és böhöm messzire repülnek, ha már mindenkinek a BVR képesség a fétise...
Abban egyet értünk, hogy jelenleg a legkifinomultabb technika sanszosan az F-22, abban már nem, hogy a kifinomult technikát meg se fogja tudni szorongatni az egyszerűbbet, de váratlant mutató, s ár érték arányban, meg nagyon, DE NAGYON nem vagyok meggyőzve, hogy megéri a 200 millió dolcsis F-35 majd, mint jövendőbeli US alaptípus, pusztán azért, mert 5.gen...