Jajaja, úgy nem rúgják össze a port a nyugattal, hogy Yüanban tolja az elszámolást Szaúd-Arábia és Kína. Tudod hogy mit jelent ez a világgazdaságban? Hogy ez önmagában egy nyílt teljes frontos letámadás a dollár ellen, s így a Pax Americana ellen?Ne legyetek ennyire egyszerűek. Ha ránézel a világra, akkor nem UK van elszeparálva a modern technológiáktó, nem UK van jelentősen elszeparálva világ két legfizetőképesebb piacától.
Ez a világ nem a fejlődő országok körül forog, ahol még vannak pozíciói az oroszoknak. Mindenki beszél itt a nagy orosz kínai szövetségről, csak nem tudom, hogy milyen alapon amikor Kína kb közölte az oroszokkal, hogy old meg magad ahogy tudod, de siess mert ártasz az üzletnek. Oroszorságnak olyan szövetségese van amelyik tevőlegesen is hajlandó segíteni: Irán és Észak-Korea. Ez 2023-ban az orosz szövetségi rendszer. Mindenki emlegeti a BRICS országokat, de kérdem én, hogy hol is vannak ezek? Hát sehol, csendesen figyelnek jó messziről, mert nem érdekük Oroszország miatt összerúgni a port a nyugattal.
India is a helyett hogy bojkottálná az oroszokat, veszi - nyilván jó áron, de akkor is veszi!!! - az oroszok nyersanyag és energiahordozóit, megy az átcímkézés, és mindketten jól járnak. Mi - a világ nyugati része meg - kifizetjük a felárat, a hülyeadót, és úgy csinálunk mint ha most de kurva okosak lennénk, a morál mellett!!!
Kb. ugyan ezt eljátssza amúgy a NATO tag Törökország is, meg Öböl menti olajosok!
A marhára elszigetelt Orosz gazdaság meg növekszik, a nagyon mindenhová elérő csodálatos Brit meg csökken.
Ezt nem én állítom, hanem az AMERIKAI IMF!!!
Közben Oroszországban a helyszíni videók szerint MINDEN van, tele vannak a bevásárlóközpontok, oké hogy nem McDonaldsban eszik a hamurgert, hanem valami átnevezett cirilbetűs néven, de még az is maradt. A lenézett - nem cutting edge technikával rendelkező/legfizetőképesebb piacával rendelkező - világ részénél meg csak két dolog van ami a globális nyugatnál nincs/nincs elég: demográfiai jövő, és nyersanyag.
Kína meg nem is kell támogassa az oroszokat közvetlenül/nyíltan, veszélyeztetve további rá kiszabott szankciókat, mert ott van rá Irán, akit már amúgy is szankcionál a nyugat minden formában, miért rúgná össze jobban a port velük Kína - ártana saját magának feleslegesen - ha megvan a kerülő út?
Hozzáteszem hogy én azért abban sem vagyok biztos, hogy pl. chippek azon az igen gyéren lakott/nem rövid közös határon nem-e cserélnek gazdát néha?!
Mert azt azért remélem Te sem hiszed el, amit pont a szépreményű Brit hírszerzők mondanak menetrend szerint, hogy totál kifogytak az oroszok, és már mosógépekből, meg mikrókból szerzik be a chippeket a Kalibr-ekhez, Iszkanderekhez?! Mert úgy elfogytak, hogy hetente lövik rommá az ukri infrastruktúrát ilyen mosógépcsippektől hajtott prec fegyverekkel tényszerűen.
Azért teljesen nem hülyék a kínaiak sem teljesen, pont látják a saját közép-hosszú távú geopolitikai realitásukat, meg hát az USA is nyíltan megmondta, hogy ŐK a fő ellenség, néha rittyentenek egy - egy komolyabb hadgyakorlatot is közösen, az hogy nem harcolnak még százezrével kínai katonák a Donbasszban, az egy dolog, pontosan tudják a kínaiak, hogy ha az oroszokat megreccsentik, ŐK lesznek a következők.
Pont elég fejfájást okoznak a nyugatnak már most is (az USA-nak biztosan) a puszta létükkel a Csendes-Óceáni térségben.
Azért az USA felett is van épp egy "elsodródott kínai meteorológiai" ballon, ha minden igaz, ugye...