[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 499
113
A dezinfó működés közben!
  • a Wagnernek van Pancirja!
  • a Wagner lelőtt egy An-26-ot!!
(a videó tavalyi…)
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 497
93 675
113
Nem vitatva a tényállításokat: te elfogadhatónak tartod-e 10-20-50 ezer katona feláldozását (látszólag értelmetlenül), ha a mérleg másik serpenyőjében az orosz állam léte, és egy olyan hosszú távú stratégia győzelemre juttatása van, amely biztosítja az állam globális pozíciójának erősítését? És itt egy 140 milliór országról beszélünk.

Ezért írtam, hogy fogalmunk sincs. Ráadásul egyikünk sem vezetett egy atomhatalmat 25 éven át. Ez olyan pozíció, ahol a pozíciódból adódóan saját katonáid tízezrei is csupán parasztok a sakktáblán, és lehet most fel kell áldozni ennyit, hogy az orosz állam léte fennmaradjon.

Ki Prigozsin, hogy felülbíráljon ilyen döntéseket?
Sztem Prigo egy arc. Nem ő döntött, hanem a szponzorai. Azok pedig az orosz elitből jönnek

Elnézve a harcokat, a polgárháborút, mert ez már az, tök mind1 meddig tart, Putyin ma végképp lehúzta Oroszországot a budin.
Jól indult, összeszedte a káoszból az országot, de sikerült egy polgárháborúba taszítania. Így a tevékenysége történelmi távlatból károsabb mint Jelciné. Ami nem semmi
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 534
8 880
113
Próbáltam, de nem tudom megosztani.
Aki akarja kövesse.
9612ad41c9ec4f77ebca95f551ca4c5293a26c95.jpg
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 497
93 675
113
Te ilyen kurvanagy tudósnak tűnsz már megint, világosítsd már fel a világtalanokat, kik pontosan a Wagner szponzorai? Forrással.
Qrvára nem tudom, de ilyen fegyveres erőt saját szakállra nem tud fenntartani.
Ha meg Putyin építtette a rá támadó ellenséget, arra mit mondjak???
 

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
358
2 116
93
SIMPLICUS THE THINKER elemzi a Prigozsinnal kapcsolatos mai híreket és helyzetet:
https://simplicius76.substack.com/p/special-report-emergency-situation

Az elemzés végén található egy közvélemény-kutatás és a jelenlegi (06.24 11:00) állása, lásd alább:

Mi a véleményed a helyzetről?

Az Orosz Védelmi Minisztérium által kidolgozott művelet 41%

Prigozhin tényleges puccskísérlete 25%

Prigozhin + Putyin Shoigu eltávolitását intézi 10%

Prigozhin titokban együttműködik az SBU/CIA-val 24%



Ha úgy gondolod, hogy ez egy valódi puccskísérlet, kit támogatsz?


Prigozhint a korrupt Orosz Védelmi Minisztérium ellen 4%

Az Orosz Védelmi Minisztériumot az áruló Prigozinnal szemben 82%

Az Orosz Védelmi Minisztérium és Prigozin egyaránt „kuka” 13%



A helyzet megoldása érdekében mit tegyen Putyin?


Shoigu és Geraszimov kirúgása 7%

Prigozhin letartóztatása/bebörtönzése 91%

Távozzon, hogy Prigozhin kapjon hatalmat 2%
 

Lemas

New Member
2021. szeptember 18.
2
10
3
Lehet itt valamiféle orosz mestertervet gyanítani a mostani események mögött, de ahogy az elmúlt lassan másfél évet nézem, nem az oroszok elképzelései szerint alakulnak az események. Ha már csak azt nézem, hogy a nagy igyekezetben, hogy ukrán területen legyen egy pufferállam, ami távol tartja a NATO-t, szóval ebben a nagy igyekezetben mellékesen sikerült elérni, hogy az évtizedeken át semleges északi szárnyon sikerült egészen a határra magukra húzni a NATO-t Svéd és Finnország személyében.....azt mondanám, hogy több tucat ukrán leopard kilövése, meg patriot üteg lealázása sem változtat azon, hogy nem jó irányba halad az orosz stratégia. És ennek újabb jele, hogy az amúgy a rendszer egyik fő haszonélvezőjének tekinthető Wagner megy bele egy ilyen, ha balul sül el, akkor az egzisztenciális létüket kockára tevő kalandba.....Lehet itt a fotelből azt mondani, hogy eddig minden az orosz mesterterv szerint alakul (értsd ezeréves technika reaktiválásával, a szükséges minimum erők mozgósításával ledarálni és kivéreztetni az ukránokat, valamint a nyugati katonai tartalékokat lenullázni), de azért sokat elmond az orosz katonai kilátásokról, frontviszonyokról, hogy több ezer ember akadt a fronton, akik lényegében katonai zendülést, azaz a legsúlyosabb államellenes cselekményt és ennek retorzióját is hajlandóak vállalni inkább, mint maradni a lövészárokban....
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 499
113
Kadirov is megszólalt, kb azt mondja mint Hókuszputyin:
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 499
113
több ezer ember akadt a fronton, akik lényegében katonai zendülést, azaz a legsúlyosabb államellenes cselekményt és ennek retorzióját is hajlandóak vállalni inkább, mint maradni a lövészárokban....
…akik nem a reguláris erők része, és nem tudjuk pontosan hányan indultak Rosztov meg Voronyezs irányába.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 499
113
Qrvára nem tudom, de ilyen fegyveres erőt saját szakállra nem tud fenntartani.
Ha meg Putyin építtette a rá támadó ellenséget, arra mit mondjak???
Az eddig ismert verzió szerint a Wagnernek kb a katonák zsoldja, a személyi felszerelés, meg a napi kiadások mennek “saját“ pénzből (amit az állam fizet), a haditechnikát kvázi használatra kapják, azért elvileg nem fizetnek (és nem saját, hanem az államé az is).
 

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 947
7 711
113
Van itt Wagner légvédelem is.Keszultek. mindez semmit nem ér, csak akkor ha Moszkvában is kitör a puccs. Tüntetés, katonai egységek átállása.

A dezinfó működés közben!
  • a Wagnernek van Pancirja!
  • a Wagner lelőtt egy An-26-ot!!
(a videó tavalyi…)


Egy Wagner tengerallatjárót láttak szent pétervár felé menni , nagy a baj

toad-screaming.gif