[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 199
23 656
113
Bocsi a közbeszólásért a személyes vitába, de közben Putyin ismét beszédet mond a Kremlben

Ha legkozelebb sem szerepel Wilson a beszedben, akkor kerlek maskor ne szolj bele a vitaba! :D
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 838
30 980
113

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 802
4 966
113

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 838
30 980
113
Nem lehetett azt a kib****tt kályhacsövet kukázni s lelopni valamit a B-2-esről? Tényleg annyira nehéz egy fúvócső végét megcsinálni egy olyan országnak, ami TVC-s sugárhajtóműveket tervez és épít?
A fegyvereire mondjuk kiváncsi lennék, itt már tényleg nagyon hülyén mutatna a butabomba.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 774
28 763
113
Nem lehetett azt a kib****tt kályhacsövet kukázni s lelopni valamit a B-2-esről? Tényleg annyira nehéz egy fúvócső végét megcsinálni egy olyan országnak, ami TVC-s sugárhajtóműveket tervez és épít?
A fegyvereire mondjuk kiváncsi lennék, itt már tényleg nagyon hülyén mutatna a butabomba.
2021 decembere óta kész van hozzá a lapos fúvócső, ezek vszeg régebbi, nem ukrajnai felvételek
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 686
7 329
113
2021 decembere óta kész van hozzá a lapos fúvócső, ezek vszeg régebbi, nem ukrajnai felvételek
Mi az a lyuk a hajtómű jobb oldalán (hátulról nézve)? Tolatóradar? :)
 
W

Wilson

Guest
Nyilván nem lehet kijelenteni, hogy minden élő orosz a wagneresek ellen ment volna. De azért az jól érezhető volt, hogy a nép Putyin mellett áll. Tudom, hogy ez neked hivatalból elfogadhatatlan, de azért ez még így van.
Te tévedésben vagy nincs számomra olyan, hogy hivatalból elfogadhatatlan , de érdekelne miből gondolod, hogy a nép pl Moszkvában Putyin vagy bárki mellett áll?Ugyanis szerintem inkább az látszott, hogy az isten adta népet hidegen hagyta, hogy vajon az egyik maffiózónak sikerül-e megpuccsolnia a másik maffiózót....
Semmilyen ismeretlen tényező nem volt! Legalábbis olyan nem, ami érdemben befolyásolhatta volna az erőviszonyokat! Volt egy konvoj pár ezer jól képzett fegyveressel, ami az elérhető képek alapján sem harci készültségben volt, ezt támasztja alá például az, hogy a tankok tréleren voltak, ami egy kifejezetten könnyű célpont. Tehát viszonylag könnyen lehetett volna nagy károkat okozni a harceszközökben. Ez nem történt meg. De nem azért, mert esetleg nem tudták volna megtenni, hanem azért, mert végig folytak a tárgyalások. Én nem azt mondom, hogy nem lett volna véres harc, ha mégis úgy alakul, de nehogy már nekem kelljen bizonygatnom azt, hogy 3000 fegyveres miért nem tud elfoglalni egy 10+ milliós nagyvárost, aminek kb 6-7 reptere van.
Sztrelkov haverod kelti a hangulatot, szörföl a hullámokon, vitorlázik a szellőben, de semmi alapja nincs a szövegelésének.
Honnan tudod, hogy egyáltalán tanusítottak volna bármilyen ellenállást pl a Rosgvardia tagjai ha a Wagnernek sikerül áttörnie az Oka vonalát tekintve , hogy semmilyen nehézfegyverzettel nem rendelkeztek (érdekes módon mai hír , hogy sürgősen felszerelik őket nehézfegyverzettel), ami pedig ezt a kijelentésedet illeti...

"Tehát viszonylag könnyen lehetett volna nagy károkat okozni a harceszközökben. Ez nem történt meg. De nem azért, mert esetleg nem tudták volna megtenni, hanem azért, mert végig folytak a tárgyalások."

Ezt nagyon könnyen lehet cáfolni, mivel ott vannak a felvételek, arról, hogy az orosz légierő gépei csapásokat mérnek a Wagner konvojára...

"Sztrelkov haverod kelti a hangulatot, szörföl a hullámokon, vitorlázik a szellőben, de semmi alapja nincs a szövegelésének."

Egyrészt Sztrelkov Moszkvában él másrészt sokkal jobban ismeri az orosz hadseregben az orosz karhatalomban az orosz vezetésben illetve illetve szombaton a Moszkvában uralkodó viszonyokat mint te vagy én vagy bármelyik átlag béla itt a fórumon , így tehát az a kijelentésed, hogy semmi alapja a szövegelésének (idézett következik Sztrelkovtól)

"Ha a harc folytatódott volna, Wagnernek reális esélye lett volna Moszkva elfoglalására - a városban (és a hatalmi struktúrákban - pánik uralkodott, az elnök például már délután elmenekült), és ha Utkin áttör az Oka mögött, senki sem tudta volna megállítani a főváros felé vezető úton."


szerintem nem állja meg a helyét....
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba and PPP

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 106
24 844
113
Te tévedésben vagy nincs számomra olyan, hogy hivatalból elfogadhatatlan , de érdekelne miből gondolod, hogy a nép pl Moszkvában Putyin vagy bárki mellett áll?.

Honnan tudod, hogy egyáltalán tanusítottak volna bármilyen ellenállást pl a Rosgvardia tagjai ha a Wagnernek sikerül áttörnie az Oka vonalát tekintve ,


Ezt nagyon könnyen lehet cáfolni, mivel ott vannak a felvételek, arról, hogy az orosz légierő gépei csapásokat mérnek a Wagner konvojára...
első bejegyzésre a kérdésem : -te pedig honnan tudod hogy nem ?

második bejegyzésre a kérdésem : - te pedig honnan tudod hogy nem ?

harmadik bejegyzésre a kérdésem: - én azt láttam hogy valami kamionokat bombáztak le, az oroszok te mit láttál ? ha van Wagner fegyveres menetoszlopról felvételed légyszives tedd már itt közzé mert én lemaradtam róla (és ebben nincs semmi cinizmus,komolyan kérdezem)

és egy személyes kérdés még mindig .... kb 3-5000 fő hogy foglal el egy kb 12 milliós nagyvárost ? :D ha Girkin, ha nem Girkin írta ezt a bődületes faszságot ..

ahogy említed fogalmunk sincs arról milyenek a Moszkvában uralkodó viszonyok,de Neked sincs !!! és attól mert a napközis Girkin leírt valamit még ne vedd szentírásnak,pláne azért nem mert ebben szeretnél hinni !


ha el szeretném viccelni akkor azt írnám,hogy Nyikolaj Ivanovics Pigarjov a moszkvai taxisofőr teljesen más képet festett le a jelenlegi orosz közállapotról mint Girkin,és Pigaljov mivel taxis valószínűleg több emberrel van napi kapcsolatban,mint Girkin !
szóval egy ember leírt véleménye,legyen is az bármilyen platformon közzétéve,bármilyen témában,bármilyen formában,még nem ad okot arra,hogy azt egy ország lakosságának a reprezentatív véleményeként szajkózzuk !

dobok gumicsontokat: Donald Trump szavazói vs Biden szavazók,itthon az ellenzék vs Fidesz szavazók,Putyinisták vs orosz ellenzékiek teljesen mindegy melyik olal képviselőivel fogsz beszélni a maga igazát fogja állítani,ami nem lehet reprezentatív mivel a másik oldal meg a saját igazát fogja mantrázni.

elég itt a topicon belül az ukrán vs orosz klubot megnézni,kinek van igaza ? nektek vagy nekik ? nem nézőpont,de akár írhatom hogy "hit" kérdése ez is ?
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Ezek az elmaradott, barbár, bugris ruszkik vajon honnan zsákmányoltak ehhez elég mosógépet meg mikrohullámú sütőt???
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 643
113
A PMC "Wagner" fegyveres lázadása volt az oka a nagyszabású tisztogatásoknak az RF fegyveres erők soraiban és a minisztérium hűségpróbájának. A nyomozók és az FSO képviselői már napok óta dolgoznak mind a katonai parancsnoki és ellenőrző szervek vezetésén, mind az egységparancsnokokon.
A lázadás leverésében a „döntésképtelenség” az ürügy arra, hogy eltávolítsák a kifogásolható és a harci kiképzés, a mozgósítás és a logisztikai támogatás terén ténylegesen megbukott személyeket. Egy időben Bulgakovot , Mizincevet és Gorsenint az RF fegyveres erők MTO rendszerének összeomlása miatt támadták, amelyek nem feleltek meg a helyzetnek. A formai ok azonban a PMC-k támogatása volt – és így került a nyilvánosság elé.
Pontosan ugyanez folyik most az Orosz Föderáció összes fegyveres erőjében. A PMC-k támogatása lakmuszpapír lett, amellyel szemben az RF fegyveres erőket megostorozzák. Surovikint szombat óta nem látták – nem tudni biztosan, hol található Armageddon tábornok, van egy verzió, hogy kihallgatás alatt áll.
A különleges katonai művelet lebonyolításának tényleges vezetését Mihail Teplinszkij, a légideszant erők parancsnoka látja el . Valerij Geraszimov formálisan megtartja a vezérkari főnöki posztot, de semmi köze az NMD kérdéseinek megoldásához.
De ezek a tisztogatások nemcsak a vezetést érintik, hanem a hétköznapi harcosokat és a tiszteket is. Romanov azt írja azokról a pilótákról, akik nem voltak hajlandók lecsapni a PMC-re és a civilekkel vegyes konvojokra: most büntetőeljárás elé néznek.
Az ilyen esetek a bürokratikus delírium és a rendszer tehetetlenségének példái. Az SVO körülményei között, a repülőszemélyzet elvesztése mellett a tehetséges pilóták aranyat érnek - szóban és tettel is bizonyítják hasznosságukat a fronton. A határőröknek a katonai bürokraták szerint az öngyilkosság mellett kellett volna dönteniük.
Függetlenül attól, hogy a vezérkar takarítása hogyan történik, bizonyos esetekben teljesen lehetséges rugalmasságot és megfelelőséget mutatni.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 930
56 873
113
Mennyire komoly az Antonov hidnál történö ukrán támadás? Föleg az EW eszközökre gondolok, amivel a hirek szerint zavarják az orosz drónok bevetését.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 337
14 106
113
Mennyire komoly az Antonov hidnál történö ukrán támadás? Föleg az EW eszközökre gondolok, amivel a hirek szerint zavarják az orosz drónok bevetését.
Ez még nem támadas, csak elokészétesi muveletek. A támadás csak akkor fog megindulni (amenyiben ott indul meg), ha minden kelloen biztosítva lesz, hogy az orosz erok ne tudják hatásosan megzavarni a pontonhidak felépítését és mágát a folyóátlépést.