[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

W

Wilson

Guest
Hagyjad cimbora...én tegnap hiába mondtam neki kb 15-ször hogy egész nap élőben, meg jó isten tudja hány videón néztem a Rosztovi eseményeket, és az emberek 99%-ának első mondta volt hogy "Putyinnal vagyunk, vagy Putyin a vezetőnk továbbra is", akkor sem tudtam meggyőzni. Aztán mikor már mindenbe belekötött a válaszánál, még egy "a" betűbe is, akkor feladtam...csak a saját igazát hajtogatja, és csűri csavarja...én szóba se állok vele...nekem elég ha látom mint a hétvégén hogy főnek a levükben.... :) Ilyenkor még kell bele egy kis fűszer :) De NEM érdemes egyikkel még szóba állni sem!
Még sem csináltak a rosztovi lakosok semmit se egy támogató tüntetés se egy nagygyűlés Putyin mellett a Wagner katonái úgy foglalták el Rosztovot , hogy senki sem tanúsított ellenállást. És ki is főt a levében a hétvégén?

Ja és én nem kötöttem bele semmibe, te alakítottál "nagyot" a videós kéréseddel...
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba and G__G

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 090
82 735
113
Shojgu ellentámadása.
A Shojgut támogató csoport a hírek szerint azt tervezi, hogy a Wagner-lázadást felhasználva megtisztítja a védelmi minisztériumot a hűtlen parancsnokoktól és más nyomást gyakorló csoportoktól. Itt konstatálni kell, hogy a védelmi minisztérium a Kreml vetülete, és vannak tornyai is saját fék- és ellensúlyrendszerekkel, ezért nem volt minden közvetlenül Shoigu alá rendelve. Így például a Vezérkar Főigazgatósága (katonai hírszerzés) valójában autonóm volt, és minisztérium volt a minisztériumon belül.

Most a védelmi minisztériumban Prigozsin szimpatizánsait és bűntársait keresik, a kihallgatásokat aktívan végzik. Gyanúsítottként bevonták a nyomozásba a Shojgu csoporttól független összes parancsnokot és egységet. A katonaság körében népszerű Armageddon Surovikin tábornokot is támadás érte. Prigozsin lázadásának előestéjén Szergej Surovikin hadseregtábornok és a vezérkar főigazgatóságának első helyettese, Vlagyimir Alekszejev altábornagy a munkahelyükön, a Déli Katonai Körzet rosztovi főhadiszállásán tartózkodott, felhívásukat rögzítették. a PMC "Wagner"-nek azzal a követeléssel, hogy álljanak meg és engedelmeskedjenek az elnök akaratának – videójukon ugyanaz a háttér. Ezzel azonban nem szünt meg a gyanú és a lázadókkal való bűnrészesség vádja, különösen azért, mert Alekszejev a lázadóval folytatott tárgyalásokról készült videón Jevkurov védelmi miniszter-helyettes részvételével ironikusan válaszolt Prigozsin kérésére, hogy „adják nekünk Shojgut, – integetett a kezével: – Vigyék.."

Figyelemre méltó, hogy információkkal "segítenek" a védelmi minisztérium belső vizsgálatában, és aktívan olajat adnak a tűzre Washingtonból. A NYT amerikai hírszerzési forrásokra hivatkozva nagy terjedelmű anyagot tettek közzé a védelmi minisztérium összeesküvőiről és Surovikin gyanúsításáról, és ma a CIPSO utasítást kapott, hogy az orosz hadseregen belüli belső ellentmondásoknak terjessze el a TG csatornákon.

Washington nyilvánvalóan úgy döntött, hogy a védelmi minisztérium szétválásáért játszik, hogy demoralizálja a hadsereget, és szétzilálja az ukrajnai csapatcsoport irányítását. Nos, vagy a Kreml egyes bandái Washingtonnal játszanak. Itt mindenki számára kényelmesebb a "farkát csóváló kutya" paradigmájában gondolkodni.

Tény, hogy mostanra számos Kreml befolyásolási csoport megerősítette titkos kapcsolatait Washingtonnal, amerikai politikai stratégákkal és újságírókkal, hogy felhasználhassa őket információs provokációiban és a közelgő nagy "boszorkányüldözésben". Sokkal több kiszivárogtatás vár ránk az amerikai médiában washingtoni forrásokra és amerikai hírszerzési adatokra mutató hivatkozásokkal.
 

u9k6N5vF

Well-Known Member
2022. március 24.
314
2 565
93
megint belefutottál a hit alapú vélemény nyilvánításba...... és ha nem egyezik a hitükkel, akkor itt csoportosan esnek neki annak aki mást ír le....
Kijózanítóan hathat, ha az ember elgondolkodik, hogy ukrán katonák foglaltak el megyéket Oroszországban, vagy orosz katonák foglaltak el megyéket Ukrajnában.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 009
16 297
113

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 056
14 204
113

RC-135-ös és kettő EF Typhoon elfogása a Szu-27-es Flanker-ek által

Nem-nagyon/Nagyon-nem értem, hogy minek így csinálják, amikor sokkal kisebb erőforrásból, folyamatosan biztosítható a "Hallgatózó":) SIGINT-rep-gép) várt/keresett jeleinek elnyomása. Egy ilyen megoldás például, egy vele kb. párhuzamosan haladó bussiness-jet(JAK-40, stb ...)-ről érkező elnyomó zavarás. Egy kb. 10 km-re haladó --pl: külső-zavaró-konténeres-- "jet-ke" egy irányított nyalábbal használhatatlanná teszi az 50-100(+) km-ről várt általában körsugárzott , az elnyomó jelszintnél több nagyságrenddel kisebb erősségű kincset érő, lehallgatni szándékozott jeleket.

Az oroszoknak a szinte polcról levehető állapotú "lufijaikra" telepített (irányított) elnyomó zavaró állomásokról nem is szólva:
k ö l t s é g h a t é k o n y s á g !!!

... +: Az oroszok ezt az igen erőforrás igényes vadészgépes megoldást is megengedhetik maguknak --sőt erődemonstráció is egyúttal--, de nekünk "PöLö" ez a "lufis" megoldás igen jó lenne egy EW(+ egyebek) lehetőségnek!!!
Többfunkciós, olcsó megoldásként is kiváló lenne, mert tizedébe (se) kerül --jól megépítve!!--, mint egy rá kilőtt fegyver(HARM, ...).
Ilyen rugalmas katonai(ez esetben EW) képességekkel jól lehetne ellensúlyozni a környező "(hiper-)érzékeny-szövetségesek(?)" létszámfölényét!

..."csak" politikai akarat kellene egy ilyen sokoldalúan felhasználható fejlesztési központ létrehozásához!

.

...vagyis a vastagbetűs részek --főleg a valós politikai szándék hiánya miatt-- miatt esélyünk sincs erre!

.


.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
713
3 096
93
Hiába csűröd csavarod a dolgokat! Oroszországban nincs és múlt szombaton sem volt kormányváltó hangulat. Olyannyira nem, hogy Putyin támogatottsága 80% körüli. Kormányváltó hangulat nélkül meg pár ezer harcossal nem lehet elfoglalni egy Moszkva méretű várost.

Aha, világos. Én csak feltételezhetek, Te és Sztrelkov viszont együtt fújjátok a passzát szelet. :D

Ezt mégis, hogy sikerült kihámoznod az írásomból?:confused:
Engedd el. A zsíros papíron nem fog sem a ceruza, sem a toll.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 012
14 807
113
Még sem csináltak a rosztovi lakosok semmit se egy támogató tüntetés se egy nagygyűlés Putyin mellett a Wagner katonái úgy foglalták el Rosztovot , hogy senki sem tanúsított ellenállást. És ki is főt a levében a hétvégén?

Ja és én nem kötöttem bele semmibe, te alakítottál "nagyot" a videós kéréseddel...
:D
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

szaboj

Well-Known Member
2015. december 6.
411
1 079
93

Wagner konvoj útban moszkva felé...

A felvételen szereplő menetoszlopban két harckocsi, egy BRDM és egy Pancir is látható. Ebben és más felvételeken az oszlopban (egy-két MRAP-on és dzsihádmobilon kívül) egyébb nehéz technika nem látható. A Rosztovi felvételeken is csak két harckocsi látható, ott viszont több MRAP és BTR van.

Az ellenük vonuló csecsenek és a moszkvai védelmi erőknél nagyobb számú technika főleg BTR- azonosítható.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 299
14 029
113
Most akkor le van tartóztatva vagy nincs. Nem gondolom, hogy letartóztatásban twitterezhetne.
Szurovikin neve csak fel van használva, nem Szurovikin maga twittel ...

*****************************************************************

Más!

Geraszimov kivonul az ukrainai háború kozvetlen vezetésébol és az most Rybar szerint Michail Teplinskij nyakába volt varva.
Valamint buntetoeljárás folyik azok ellen, akik nem lottek a vonuló wagneresekre arra hivatkozva, hogy civileket találhatnának el.
Ja, és Szurovikint szombattól senki nem látta.


 
  • Tetszik
Reactions: Catles

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 534
8 880
113
Most akkor le van tartóztatva vagy nincs. Nem gondolom, hogy letartóztatásban twitterezhetne.
Jevgenyij Prigozsin szombati lázadása alkalmat adott a leszámolásra és a kényelmetlen alakok lejáratására. Reggel megemlítettük Szurovikin esetleges (külön hangsúlyozzuk, ezek csak pletykák) letartóztatását és kihallgatását Jevgenyij Prigozsinnal való közvetlen kapcsolata fényében.

A nyugati média csatlakozott a Surovikin becsmérlését célzó kampányhoz, és ez egyértelműen jelzi, hogy az „Armageddon tábornok” figurája mennyire kényelmetlen a nyugati médiastruktúrák számára.

De ugyanez a szám kényelmetlen a katonai tisztviselők egész galaxisa szempontjából, akik most próbálnak leszámolni.

Tegyük javaslatot, milyen követeléseket lehet felhozni Surovikin ellen:

▪️a legvitatottabb mozgósítás, amelyet már az NWO parancsnoka alatt végrehajtottak;

▪️az ukrán energiainfrastruktúra elleni támadások, amelyekről nem jutott eszünkbe;

▪️a Központi Katonai Körzet egyes részeinek széthúzása más irányban;

▪️a „Vostok” csapatcsoport akciói, amelyek botrányokhoz és veszteségekhez vezettek Ugledar közelében;

▪️ Elhagyva a Dnyeper jobb partját.

Biztosak vagyunk benne, hogy Surovikin ellenfelei nyomást fognak gyakorolni erre, amikor megpróbálják az árnyékba mozdítani a VKS főparancsnokát. Minden éremnek két oldala van.

Van is elég kérdésünk Surovikin cselekedeteivel kapcsolatban, de megértjük, hogy mindent egy egészként kell figyelembe venni. Az ukrán fegyveres erők ellentámadása előtti megfelelően felépített védelem például az ő érdeme. És a megtisztított augei istállókat a mozgósítás során. És az iráni Shaheedek használata Mohajerekkel. És a "Bakhmut húsdaráló" művelet, amely időt adott az RF fegyveres erők haladékára.

Tavaly őszén Surovikin jelentette a legfelsőbb parancsnoknak, hogy az RF fegyveres erői nem állnak készen egy nagyszabású offenzívára – időbe telt a csapatok felkészítése. Igen, ezért kiközösítették. De ha az orosz fegyveres erők felkészületlen egységei támadásba lépnének az aknamezők ellen, ahol ukrán alakulatok vártak rájuk, az sokkal rosszabb lenne, mint 2022 februárjában-márciusában.

Reméljük, hogy most - a boszorkányüldözés és a katonai belpolitikai tér megtisztítása idején - még győzni fog a józan ész.


 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 622
48 207
113
Jevgenyij Prigozsin szombati lázadása alkalmat adott a leszámolásra és a kényelmetlen alakok lejáratására. Reggel megemlítettük Szurovikin esetleges (külön hangsúlyozzuk, ezek csak pletykák) letartóztatását és kihallgatását Jevgenyij Prigozsinnal való közvetlen kapcsolata fényében.

Rybar telegramcsatornáját napi rendszerességgel olvasom. Észrevételeim:
1) Egyértelműen Prigozsin-, illetve Szurovikin-párti.
2) Rendkívül kritikus Shoiguval és Geraszimovval.
3) Azt gondolom, hogy nem az ukrán ellentámadás közepette kellene bármilyen tisztogatást végezni.
4) A pletykák esetén, míg ki nem derül, igaz-e, szerintem várni kellene az ítélkezéssel
Egyébként drukkolok Szurovikinnek, ő rázta gatyába az NVO-t.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 056
14 204
113
Szurovikin neve csak fel van használva, nem Szurovikin maga twittel ...

*****************************************************************

Más!

Geraszimov kivonul az ukrainai háború kozvetlen vezetésébol és az most Rybar szerint Michail Teplinskij nyakába volt varva.
Valamint buntetoeljárás folyik azok ellen, akik nem lottek a vonuló wagneresekre arra hivatkozva, hogy civileket találhatnának el.
Ja, és Szurovikint szombattól senki nem látta.



Én láttam!!!

Ez a hír ebben a formában a Te --szokásos- forrásaid szakmai és hihetőségi szintjén van!

Miben segíthetek még? :oops:


.