Félreértés ne essék, dudi ezt nem neked címezem vagy személyeskedés, csak az agresszió szót meglátva pavloviasan egy kis leolvadás következik.
Szóval nem jogi/terminológiai értelemben használva mégis mi a rojtos faszom értelme és haszna van annak, hogy ukránbarát oldalról nincs egy olyan mondat, amiben témától/helyzettől függetlenül ne fonnák bele, hogy muh orosz agresszió? Tágabb személyes körből származó ismerős is odajött egyszer ukránozni egyet hozzám (nem is én vetettem fel a témát az a röhej, én ittam volna békésen) és bármilyen harci helyzet elemzése szóba került az lesöpörve mert muh az orosz agresszió és persze Bucsa. És ezt számos liberális-ukránbarát helyen látom (meg néha itt a fórumon is), hogy nem képesek túllépni azon, hogy de az orosz agresszió. Oké, igen orosz támadott, de ez a muh orosz agresszió szajkózása egyszerűen lehetetlenné teszi velük az aktuális helyzet elemzését.
- Beleszállt a meghibásodott ukrán Sz-300 rakéta az odesszai székesegyházba? OROSZ AGRESSZIÓ
- Ukrán ellentámadás beszarik az első napon, mert nem kéne 5 tankkal a kiépített védelmi vonalat támadni? OROSZ AGRESSZIÓ
- Polákba átrepül a meghibásodott ukrán légvédelmi rakéta? OROSZ AGRESSZIÓ
- Nem kapnak az ukránok elegendő légvédelmi rendszert nyugatról? OROSZ AGRESSZIÓ
- Donyeck lakónegyedeit 155 millis tüzérséggel lövi Tarasz? LEGNAGYOBB OROSZ AGRESSZIÓ
És ugyanez igaz a világ kurvájaként működő médiára is, amely szintén vessző helyett is az orosz agresszió kifejezést használja hangolatkeltésként. Attól még, hogy mindenhova odaírjátok az ukránok nem kapnak több fegyvert, nem lesz nekik légifölényük, nem lesznek többen, nem lesz kisebb a veszteségük, nem fognak a halottak feltámadni, és végképp nem fogja az oroszokat érdekelni. Cserébe az évek óta eltemetett hitelesség után a sajtótermékek jelentős része nem több, mint bugos Oblivion NPC-ként ugyanazt kerregő buborék, ahol aztán csodálkoznak, hogy jé ezt a fos minőséget már a mesterséges intelligencia is tudja, nem kell ehhez ember.
Meg akkor a végére még egy whataboutism is legyen, avagy bezzeg Irak, Líbia, Szíria, Jemen vagy egyéb beilleszthető konfliktus esetén ugyanezek a sajtótermékek nem ordították, hogy háddeháddehádde muh amerikai agresszió. Én tényleg csak annyit szeretnék, hogy egy konfliktus elemzése hadd történjen már szakmai-hadászati alapon és ne az legyen, hogy az egyik oldal kibaszott károgó npc-ként leragad azon, hogy HÁDDEAZOROSZOK. Komolyan, ha a második világháborúban is így tolták volna, hogy háddeháddeagresszió akkor Schicklgruber kartárs Londont és Moszkvát is lefestette volna a vászonjára ott helyben személyesen egy Kübelwagen tetejéről.
Ha esetleg sok lenne a leolvadásom, nyugodtan töröljétek.