EGY NYILATKOZAT FORDÍTÁSA, ÁTÉRTELMEZÉSE, MEGHAMISÍTÁSA:
Putyin Kárpátaljáról – Tucker Carlson interjú
Moszkva, 2024. február 9. péntek (MB)
A kárpátaljai magyarok szeretnék, ha földjük újra történelmi hazájukhoz tartozna – jelentette a Magyar Békekör Vlagyimir Putyin orosz elnök Tucker Carlson amerikai újságírónak adott interjújára hivatkozva.
A második világháború után Ukrajna kapta a korábban Magyarországhoz és Romániához tartozó, ma Nyugat-Ukrajnához tartozó területek egy részét – jegyezte meg az orosz vezető.
“
Tulajdonképpen biztosra veszem, hogy a Nyugat-Ukrajnában élő
magyarok szeretnének visszatérni történelmi földjükre” – mondta Putyin.
Moszkva, 2024. február 9. péntek (MB) A kárpátaljai magyarok szeretnék, ha földjük újra történelmi hazájukhoz tartozna – jelentette a Magyar Békekör Vlagyimir Putyin orosz …
bekekor.wordpress.com
De vannak más fordítások (és értelmezések):
Tucker Carlson kérdésére, hogy felajánlott-e valaha Orbán Viktornak területet Ukrajnából, Putyin határozott nemmel válaszolt.
Közölte, hogy erről soha nem is beszélgettek a magyar miniszterelnökkel, azt azonban mosolyogva megjegyezte, hogy
az azért lehetséges, hogy az
ott élő magyarok örülnének annak, ha visszakapnák ősi földjüket. Arról is mesélt egy történetet, hogy amikor még a szovjet időben Ukrajnában utazott, akkor hallott embereket oroszul és magyarul beszélni, de ukránul soha.
Az interjút a legnagyobb titokban hozták tető alá.
index.hu
A Google fordítás az oroszok által leközölt hivatalos angol verzióból:
Vlagyimir Putyin : Soha. Soha nem mondtam el neki. Egyetlen alkalommal sem. Erről még nem is beszéltünk,
de azt pontosan tudom, hogy az ott élő magyarok vissza akartak jutni történelmi földjére.
Az Euronews nem a gugli fordítót használja, mert van nekik oroszul tudó, de félrefordító (hamisító) hű lakájuk:
Carlson: Megmondta Orbán Viktornak is, hogy esetleg van mód a terület visszaszerzésére?
Putyin (némi töprengés után): Soha. Soha nem mondtam neki. Ugyanakkor
abban sem vagyok egészen biztos, hogy az ott élő magyarok vissza akarnának térni eredeti hazájukba. Felidézte fiatalkora egyik autóútját Ukrajnán keresztül, ahol orosz és magyar feliratokat látott, és egy népcsoportot, melynek öltözete és viselkedése merőben különbözött a szovjetekétől. Ezek voltak a magyarok.
Carlson: Mondta Orbán Viktornak, hogy esetleg van mód a terület visszaszerzésére?
Putyin (némi töprengés után): Soha. Soha nem mondtam neki. Ugyanakkor abban sem vagyok egészen biztos, hogy az ott élő magyarok vissza akarnának térni eredeti hazájukba. Felidézte fiatalkora egyik autóútját Ukrajnán keresztül, ahol orosz és magyar feliratokat látott, és egy népcsoportot, melynek öltözete és viselkedése merőben különbözött a szovjetekétől, némelyikük cilindert viselt. Ezek voltak a magyarok.
A többszáz milliós nézőtábor magyar idő szerint éjféltől tekinthette meg Vlagyimir Putyin beszélgetését Tucker Carlsonnal, a Fox News korábbi sztárjával, annak fizetőfal mögé rejtett felületén. Kezdetnek az interjú néhány csomópontját említjük meg.
hu.euronews.com
1. Tulajdonképpen biztosra veszem, hogy a Nyugat-Ukrajnában élő magyarok szeretnének visszatérni történelmi földjükre
2. Azt pontosan tudom, hogy az ott élő magyarok vissza akartak jutni történelmi földjére.
3. Ultrahang verzió
Valójában azt biztosan tudom, hogy az ott élő magyarok vissza akartak jutni történelmi földjére.
19:19
Index félrefordítás
4. Azért lehetséges, hogy az ott élő magyarok örülnének annak, ha visszakapnák ősi földjüket.
Euronews hamisítás
5. Abban sem vagyok egészen biztos, hogy az ott élő magyarok vissza akarnának térni eredeti hazájukba.