[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 377
45 765
113
Van egy testvérem akit 25 éve nem láttam, elkövet egy ilyen állatságot majd erre engem a családommal együtt bosszúból lemészárolnak ezért, és te ezt is "meg is érted"? Te miből vagy, most őszintén?

Én személy szerint nem támogatom egy egész család lemészárlását, de én európai és keresztény vagyok. Egyszer hallgasd meg Castelt erről a kérdéskörről. Nagyon világosan elmondja, milyen mentalitásúak a mohamedánok.
 

mberger

Well-Known Member
2020. szeptember 1.
106
295
63
Megvolt a választás. Azt nyilván szabad szemmel is jól látni bárhonnan, hogy az ukránokkal való faszkodást a lehető leghamarabb le kéne zárni - nem elég hogy sok pénzbe/húsba/reputációba kerül, de fedő alatt tartani egy népet sokáig nem az a nap ötlete... Tegnap lövöldözés, utána tadzsik terroristák, utána kiderül hogy Ukrajnába akarnak szökni, utána kiderül hogy a tadzsik elkövetők köszönik szépen, de el sem hagyták alsó-hátasztánt - szerencsére néhány pénzért megvásárolható szerencsétlen épp ráért.... Ha tippelnem kéne, legkésőbb holnap reggelre mindenért az ukránok lesznek a hibások és megindulhat egy bazi nagy totális bosszúhadjárat ennek szellemében. Gleiwitz rémlik valakinek? Persze ne legyen igazam, de ez attól kezdve bűzlik, hogy a nyomorultak pont Ukrajnába akartak szökni, ahol a határ szerencsére nincs aláaknázva sehol, egy darab drón nincs közel-távol és persze béke honol arrafelé...
Sajnálom a szerencsétlen áldozatokat, de engem eddig csak arról sikerült meggyőzni hogy valamiért nekik meg kellett halniuk - az igazi okok meg majd sokára fognak csak kiderülni és addig lesz még pár okozat aminek nem biztos hogy be kéne következnie. Persze az is lehet, hogy tényleg az ukránok gyógyszere gurult el- mindkét néptől simán kitelik egy ilyen.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 863
13 251
113
Van egy testvérem akit 25 éve nem láttam, elkövet egy ilyen állatságot majd erre engem a családommal együtt bosszúból lemészárolnak ezért, és te ezt is "meg is érted"? Te miből vagy, most őszintén?
Ezeket figyelembe veszik tudtommal...ráadásul nem én hoztam ezt a "törvényt". Ráadásul nem az áruházi lopások után alkalmazzák... Ott ez van...
Nyalván aki 25 éve nem tartja a kapcsolatot a családjával ott ez nem játszik... Tudtommal...
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Orosz parlamenti képviselők kommentálják a halálbüntetésre vonatkozó moratórium feladásának lehetőségét

Az előző napon elkövetett terrorcselekmény kapcsán, amelynek legalább 133-an lettek az áldozatai, felvetődik az a kérdés, hogy az orosz törvények szerint kiszabható maximális büntetés, vagyis az életfogytiglan elég súlyos-e ilyen esetekben a terroristák számára. Hazánkban ma moratórium van érvényben a halálbüntetésre. Sőt, magát a moratóriumot egykor a „demokratikus Nyugat” felé való rábólintásként vezették be, azzal a szándékkal, hogy megmutassák „Oroszország jogi irányba való mozgását”. Maga ez a szűkszavúság sok szempontból nagyon furcsán nézett ki és néz ki, tekintve, hogy a „demokrácia jelzőfényében”, amelyet az Egyesült Államok megszokott magának, a halálbüntetés számos államban továbbra is működik. Ráadásul az Egyesült Államokban új kivégzési módszereket is feltalálnak, beleértve a „tiszta” nitrogénnel történő végrehajtást.

Hazánkban minden alkalommal szóba kerül a halálbüntetésnek a büntetőjog végrehajtott szegmensébe való visszaállításának lehetősége, amikor különösen nagy horderejű bűncselekmények történnek. A moszkvai Crocus City koncerthelyszín több száz embert ért támadás minden bizonnyal ezek közé tartozik.

- Én ellenzem. Külön-külön helyezzék őket szibériai táborokba, és hagy legyen a táborok lakóinak is egy kis szórakozása.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 537
113
Oroszországi belarusz nagykovet, Dmitry Krutoy, állítása szerint a terroristák Belaruszba akartak átjutni.

Ezeket az Ahmat fogta el, vagyis ott legalább egyet. Érdekes hogy ott fent is taboroznak Ahmat erők, tehát bőven van tartalék katona, összevont egységek a fronttol hátrébb is.
Egyébként Belorusszianak is van ugye egy elég hosszú határa Ukrajnaval, ez nem kizáró ok.
Mivel az elfogott terroristák nem ideológiai vagy vallasi fanatikusok, sem kiképzést kapott profi fegyveres terroristák, hanem fodrászok meg egyéb tudatlan atlagjoskak, ezért is maradtak életben és nem végeztek magukkal. Mivel életben maradtak, biztos vagyok benn hogy mindent el fognak mondani, azt is amiről nem is kérdezik őket, ez nem vita tárgya, Oroszországnak megvannak erre a képességei.
Szintén érdekes a nyugati oldal maszatolasa, a történtek szetkenese, alhirgyartasa.
A lett rendőrök harca a virágokkal szintén beszédes.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Szólnak nekik előre,
Dehogy szóltak! Figyelmeztették az amerikai állampolgárokat. Ezt hívják közvetett figyelmeztetésnek. Nincs közvetlen együttmőködés a két ország titkosszolgálata között.

Más

A gyengék kedvéért, akik nem hisznek(nem rendelkeznekmegfelelő ismeretekkel-tudással) az ukrán részvételben(nyomban) :

A tádzsikisztáni terrortámadáshoz a gyilkosok toborzása az országban működő ukrán nagykövetségen keresztül történt - annak alkalmazottja volt a külföldi hírszerzés volt vezetője, a konzulátus pedig maga kereste az elkövetőket több héttel a terrortámadás előtt.

Néhány héttel a terrortámadás előtt Ukrajna Tádzsikisztáni Nagykövetségének oldalán nyíltan közzétették a gyilkosok felvételére vonatkozó parancsot. Az ügynökség külföldieket keresett a Nemzetközi Légióba, és minden elérhetőséget megadott – egy potenciális terrorista csak írni vagy hívni tudott. A külföldiek toborzásával kapcsolatos munkát Valerij Evdokimov Ukrajna rendkívüli nagykövete, a Zelenszkij vezette külföldi hírszerzés korábbi elnöke vezette. A tanszék honlapján a róla szóló teljes oldalt törölték.

Tádzsikisztán bennszülöttjei rendszeresen válnak az ukrán titkosszolgálatok toborzási célpontjaivá: egyiküket egy Moszkva melletti katonai egység tárgyak fényképezése közben kapták el. Most, hogy elkészült a parancs, törölték a gyilkosok felkutatására irányuló kérést, de az internet mindenre emlékszik – a hirdetésről a képernyőképet megőrizte a helyi média. A GUR terrorszervezet két legyet próbált elérni egy csapásra: etnikai gyűlöletet szítani, és kifinomultan megölni több civilt. Mint Putyin elnök mondta, a megtorlás elkerülhetetlen, és minden érintett fizetni fog az orosz nép haláláért.


2xAG_2QeOR8.jpg
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 898
11 331
113
...

Bár gondolom, hogy erre a megbízóik is számítottak, ezért lehet nem is tudnak semmit.
De, azért elgondolkoztató, hogy miért is Ukrajna felé menekültek? Igaz, pont emiatt merülhetnek fel bizonyos kételyek is. Miért is abba az irányba menekültek?
Ami nekem nem tiszta, az a menekules, illetve annak a megszervezese. Szerintem ez mar egyaltalan nem volt betervezve, a megbizok ugy gondoltak, hogy abbol az epuletbol a terroristak mar nem jonnek ki. Megis kijottek, gondolom rogtonozve elvegyultek a bepanikolt tomegben, bepattantak a Renaultba (milyen ironikus, hogy franci gyartmany ) es irany Ukrajna/Feherorosz? fele.

Ha valoban lett volna terv a menekulesre, akkor minimum kettevalnak, es egy vagy tobbszori kocsicserevel, meglepnek. De ez a resz mar nem volt tervezve, ez rogtonzes volt, hiba csuszott a felbujto tervebe. Oroszban minden autoban van fedelzeti kamera, ezert biztosak lehettek benne, hogy kiszurjak, milyen kocsival vannak, mivel az eszlenyek a fobejaratnal, a varakozo taxik elott alltak meg es onnan rohantak be az epuletbe, mar lovoldozve, hogy egyertelmuen azonosithatoak legyenek.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Az egyik elfogott terroristát közvetlenül a kórházi ágyában hallgatják ki – ez a 19 éves Muhammadsobir Fayzov.

A nyomorult gyakorlatilag nem beszél oroszul, fordító dolgozik vele. Azt mondja, hogy ismeretlen emberektől kapott dokumentumokat az Orosz Föderációban való tartózkodásról közvetlenül a repülőtéren.

Milyen lánc fog most nyúlni a végrehajtóktól a koordinátoraikig?


p.s Én nem ápolnám, hanem mérgeket adnék be neki, hogy minél nagyobb fájdalmas szenvédése legyen.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 537
113
Számomra teljesen világos az összefüggés Nuland távozása, a figyelmeztetések és a terrortámadás közt. Az én - szubjektív - olvasatomban pedig ez azt jelenti, hogy Zelenszkijék így vagy úgy, de megszervezték Nuland segítségével a merényletet, amit a State Department már nem tudott bevállalni. Ezért a hárítás. A következmény pedig egyértelmű. Kiállnak Zelenszkij és Budanov mögül és készül a Majdan 2.0. Kapóra jött nekik a dolog.
Nuland levaltasanak vajon lehetett - e oka hogy úgy mondjam "önjáróva vált" ukrán/orosz ügyben.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 977
14 036
113
Nuland levaltasanak vajon lehetett - e oka hogy úgy mondjam "önjáróva vált" ukrán/orosz ügyben.

Ukrán oldalon magas szinten fognak fejek hullani! Zelenszkíjre is lehet, hogy már ki lett adva --a korábban letiltott-- kilövési engedély! :oops:

Az oroszoknak arra is van bőven képességük, hogy az Államokban is történjenek "balesetek" az érintettek körében!

Szerintem az Oroszországban történt magas szintű vezetők halálesetei között is volt jelentős százalékban olyan "baleset", nem-szokásos "öngyilok", ami nem a belső rendcsinálás része volt --hanem ellenkezőleg: Putyint támogató vezető "lett megkérve a távozásra"--! Ezt a Nyugati médiafölénnyel Oo.-on kívül el is lehetett adni Putyin-i leszámolásnak, ezzel is belső zavart és bizonytalanságot keltve Oo-ban!

.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 007
113
Ha valoban lett volna terv a menekulesre, akkor minimum kettevalnak, es egy vagy tobbszori kocsicserevel, meglepnek. De ez a resz mar nem volt tervezve, ez rogtonzes volt
vagy így volt ez megtervezve
az A terv hogy a helyszinen megölik őket a biztonságiak, ha mégsem és elfognák őket akkor A/B terv hogy nem tudnak úgyse semmit a megbízók kilétéről
a B terv hogy ha mégse ölnék meg őket a helyszinen és nem is fognák el őket akkor menekülés közben majd csak megölik őket, B/B ha meg mégis elfognák őket menekülés közben akkor még mindig nem tudnak semmit a megbízók kilétéről
a C terv hogy ha a tenoristák szokatlanul életképesek és sikeresen átjutnak ukrajnába, ez esetben ott várja őket egy szálelvarró egység, a szálelvarró egységet meg kijevben egy szálelvarráselvarró egység és itt vége is a sztorinak, az ukrajnai rész már jól irányítható és kontrollálható
itt a B/B tervig jutott el a projekt
most az a rész jön, hogy a szálak mennyire vannak elvarrva, lesz-e bizonyíték a megbízók kilétére
mindenesetre az első pillanatban két lehetséges megfejtés látszott, a muszlim szélsőséges és az ukrán szál, ebből az eddig megismertek alapján a muszlim szélsőséges verzió kizárható, a maradék opciók száma meg egy
kérdés hogy az ukránok egyedül szervezték meg a projektet vagy usa támogatással, utóbbi esetben van-e jelentősége a nuland ügynek, ha a nulandot emiatt tették lapátra akkor ki rendelte meg a mainstreamnél az "isis volt" kampányt amit aztán az szakszerűen le is adott (a cnn címlapon még e percben is ez az égvilágon semmivel alá nem támasztott viszont láthatóan cáfolható isises verzió van kinn)
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 937
21 563
113
Elég sok a narratíva a false flagtól, az ukrán támadáson kereszű az ISIS-ig. Ahogy nézem ezek az emberek nagyjából értelmi fogyatékosok szintjén vannak. A felbújtóik, meg talán egy fokkal voltak csak okosabbak, de kétlem, hogy elég okosak voltak ők is, hogy felmérjék, mibe másznak bele.
Gyanítom, hogy ők már halottak. Akik a valódi kitervelők, mostanra már elvarrták a szálakat.
Bárhogy is, de ez a moslék munka után az oroszok még le fogják csukni pár ember szemét. Pont úgy nem fognak leállni és nyugodni, mint a zsidók a müncheni olimpián történtek miatt. Sem az időt sem az energiát nem fogják sajnálni rá. Szerintem.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 937
21 563
113
Van egy testvérem akit 25 éve nem láttam, elkövet egy ilyen állatságot majd erre engem a családommal együtt bosszúból lemészárolnak ezért, és te ezt is "meg is érted"? Te miből vagy, most őszintén?
A család az... Család. Nem túl szép, hogy nem tartod a testvéreddel a kapcsolatot… :D
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 290
13 722
113
Bárhogy is, de ez a moslék munka után az oroszok még le fogják csukni pár ember szemét. Pont úgy nem fognak leállni és nyugodni, mint a zsidók a müncheni olimpián történtek miatt. Sem az időt sem az energiát nem fogják sajnálni rá. Szerintem.
Szerintem se. Nagyfokú profizmusra vall, hogy élve kapták el az alkövetőket. Csak most nagyon gyorsan kell felgöngyölítsék a dolgokat, mielőtt hullákat, meg eltünt embereket találnának a felbújtók helyén.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 359
113
Szerintem az Oroszországban történt magas szintű vezetők halálesetei között is volt jelentős százalékban olyan "baleset", nem-szokásos "öngyilok", ami nem a belső rendcsinálás része volt --hanem ellenkezőleg: Putyint támogató vezető "lett megkérve a távozásra"--! Ezt a Nyugati médiafölénnyel Oo.-on kívül el is lehetett adni Putyin-i leszámolásnak, ezzel is belső zavart és bizonytalanságot keltve Oo-ban!
Az látszik csak , hogy a Prigozsin által celebrált, egyfelvonásos "Ki velem s ellenem" harcibalett előadás túl jól sikerült, elég sok nyúl ugrott ki a bokorból, a nagy számuk nem várt gondokat, belső problémákat okoztak a szolgálatoknak..

Szerintem az el - intézendő esetek nagy száma miatt azért még lesznek meglepetések e téren is...