[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 359
113
A Crocus tulajdonosa elmondta, hogyan léptek be a terroristák a terembe
...
Araz Agalarov pontosította, hogy a terroristák nem az ajtón, hanem a szomszédos kiállítási központ ablakán léptek be a csarnokba, és lőni kezdtek mindenre, amit láttak. Megjegyezte, hogy az egyik őr meghalt, a másik pedig megsebesült.
...
Akkor idáig 2 biztonsági veszteség.. , akiknek lehet h 1 lövésre sem jutott lehetőség. Azért látjuk h ez a létesítmény azért igen impozáns - volt. A védelmük tán nem volt alulméretezve, vagy lazításképp csak ez a 2 fő volt szolgálatban..
Akkor összesen ennyi volt a helyszinen?
Érdekes kérdés lehet az is hogy az első "tünetek " után legalább a tűzjelzőt betörve , mikor indítottak riasztást..
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 350
10 740
113
Bármennyire is elszántak a merénylők szerintem visszatartja őket egy urban legend és emiatt viszonylag kevés merénylet van, hogy az elfogott merénylőknek még a rokonságát is likvidálják. Hogy ez mennyire igaz fogalmam sincs, de abban biztos vagyok, hogy a vallatók nem csak 8 óra hosszan kérdezgetik őket, mert az emberi jogok megilletik őket. No, meg nem is kímélik őket. Elfognak ők olyat is mondani, amit nem is akartak.

Putyin szavai azért sejtetik a fenti urban legend lehetőségét.

" A terrortámadás minden elkövetője, szervezője és megrendelője igazságos büntetést fog kapni – hangsúlyozta az államfő.
„Terroristáknak, gyilkosoknak, alantas embereknek, akiknek nincs nemzetiségük, és nem lehet irigylésre méltó sorsuk, rájuk a megtorlás és a feledés vár. Nekik nincs jövőjük” – fogalmazott."

Bár gondolom, hogy erre a megbízóik is számítottak, ezért lehet nem is tudnak semmit.
De, azért elgondolkoztató, hogy miért is Ukrajna felé menekültek? Igaz, pont emiatt merülhetnek fel bizonyos kételyek is. Miért is abba az irányba menekültek?

" ...A terrortámadás minden elkövetője, szervezője és megrendelője igazságos büntetést fog kapni – hangsúlyozta az államfő..."
vagy így volt ez megtervezve
az A terv hogy a helyszinen megölik őket a biztonságiak, ha mégsem és elfognák őket akkor A/B terv hogy nem tudnak úgyse semmit a megbízók kilétéről
a B terv hogy ha mégse ölnék meg őket a helyszinen és nem is fognák el őket akkor menekülés közben majd csak megölik őket, B/B ha meg mégis elfognák őket menekülés közben akkor még mindig nem tudnak semmit a megbízók kilétéről
a C terv hogy ha a tenoristák szokatlanul életképesek és sikeresen átjutnak ukrajnába, ez esetben ott várja őket egy szálelvarró egység, a szálelvarró egységet meg kijevben egy szálelvarráselvarró egység és itt vége is a sztorinak, az ukrajnai rész már jól irányítható és kontrollálható
itt a B/B tervig jutott el a projekt
most az a rész jön, hogy a szálak mennyire vannak elvarrva, lesz-e bizonyíték a megbízók kilétére
mindenesetre az első pillanatban két lehetséges megfejtés látszott, a muszlim szélsőséges és az ukrán szál, ebből az eddig megismertek alapján a muszlim szélsőséges verzió kizárható, a maradék opciók száma meg egy
kérdés hogy az ukránok egyedül szervezték meg a projektet vagy usa támogatással, utóbbi esetben van-e jelentősége a nuland ügynek, ha a nulandot emiatt tették lapátra akkor ki rendelte meg a mainstreamnél az "isis volt" kampányt amit aztán az szakszerűen le is adott (a cnn címlapon még e percben is ez az égvilágon semmivel alá nem támasztott viszont láthatóan cáfolható isises verzió van kinn)
kérdés hogy az ukránok egyedül szervezték meg a projektet vagy usa támogatással, utóbbi esetben van-e jelentősége a nuland ügynek,
Ebben az esetben viszont egyszerubb lett volna rendesen megszervezni a menekulesuket es az ukriknal elvarrni a szalat. Igy ez nagyon kellemetlen lehet majd akar a felbujtoknak is, mert lehet, hogy kozvetlen infoik nincsenek a terroristaknak, de a sok kozvetett infobol, sok mindent ossze lehet rakni. Itt raadasul (ha jol szamolom) 5 info forras maradt eletben.

Akkor felkészül Nuland is?
Most egy hónap alatt kettő kora ötvenes eü. dolgozó munkatársunk halt meg tüdőembóliában. S ez természetes halálnak számít.
Szóval én nem nézek ki belőle hosszú nyugdíjas éveket, még ha az oroszok nem rögtön, nem ott és nem úgy szoktak bosszút állni, ahogy más népek.
Biden is?

Valahol azt olvastam hogy talán 4-5(?) személyen keresztül bárkihez el lehet jutni a világon a kontaktokon keresztül.
(S belegondoltam: tényleg)

Meglesznek a legfőbb döntéshozók is.
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
342
2 282
93
Azért van egy kis deja vu érzésem..Most nem tudok már pontos dátumokat nem vagyok ennyire képben de 2022 ben az ukránok sokáig próbálkoztak mindenféle eredménytelen kis támadásokkal .Én is elkönyveltem hogy milyen kis nevetséges próbálkozások.,,Aztán jött az áttörés ,Herszon elvesztése ,visszavonulás és Szurovikin vonal.Most is próbálkoztak ezekkel a határbetörésekkel ami hasonlóképp értelmetlen és eredménytelen kis diverzáns akció .Majd jött ez.Hasonló mintázat ahogy kibontakozik.Már ez csak ilyen fantáziálás .
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 067
26 632
113
Bármennyire is elszántak a merénylők szerintem visszatartja őket egy urban legend és emiatt viszonylag kevés merénylet van, hogy az elfogott merénylőknek még a rokonságát is likvidálják. Hogy ez mennyire igaz fogalmam sincs
Nem igaz. Oroszország legalább annyira jogállam, mint mi. Az átlag orosz legnagyobb sajnálatára, többek közt az ilyen terror miatt!
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
999
1 572
93
Akkor idáig 2 biztonsági veszteség.. , akiknek lehet h 1 lövésre sem jutott lehetőség. Azért látjuk h ez a létesítmény azért igen impozáns - volt. A védelmük tán nem volt alulméretezve, vagy lazításképp csak ez a 2 fő volt szolgálatban..
Akkor összesen ennyi volt a helyszinen?
Érdekes kérdés lehet az is hogy az első "tünetek " után legalább a tűzjelzőt betörve , mikor indítottak riasztást..
Nem tudom mennyire igaz, de tegnap azt olvastam valahol, hogy a biztonságiaknak csak sokkolója meg gumibotja volt. Lőfegyver senkinél sem. Nem tudom ez mennyire reális, de pl. magyar plázákban sem láttam fegyvert viselő biztonságiőrt Én.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 067
26 632
113
Nem tudom mennyire igaz, de tegnap azt olvastam valahol, hogy a biztonságiaknak csak sokkolója meg gumibotja volt. Lőfegyver senkinél sem. Nem tudom ez mennyire reális, de pl. magyar plázákban sem láttam fegyvert viselő biztonságiőrt Én.
Dolgoztam a Papp Lászlóban. Egy az egyben ugyanez lenne a szituáció. Kinél és minek lenne fegyver? Nincs ilyen kihívás.

A terrorveszély miatti biztosítás a belügyi erők dolga lenne. Magyar relációban, ilyen helyzetben egy KR raj vagy TEK tűzcsoport a nagyobb rendezvények mellett. Ennek (OMON minimum) hiánya minimum megdöbbentő. Nekik van valös kihívásuk...
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
999
1 572
93
Dolgoztam a Papp Lászlóban. Egy az egyben ugyanez lenne a szituáció. Kinél és minek lenne fegyver? Nincs ilyen kihívás.

A terrorveszély miatti biztosítás a belügyi erők dolga lenne. Magyar relációban, ilyen helyzetben egy KR raj vagy TEK tűzcsoport a nagyobb rendezvények mellett. Ennek (OMON minimum) hiánya minimum megdöbbentő. Nekik van valös kihívásuk...
A térkép szerint kb. egy jó km van a komplexumtól a 25 Опорный пункт, ami valami rendőrőrs szerüség, bár nem egészen értem a dolgot, valaki majd megmondja. Szóval elméletben közel van egy ilyen rendőrállomás. Viszont maga a komplexum ahol a támadás történt igencsak nagy. A riasztás után kell egy két perc amig elindulnak, a pánikoló emberek akár a forgalmat is belasíthatják menekülés közben, továbbá a komplexum is elég nagynak tűnik. Kb. 5-15 percük volt a támadóknak mindenre, amig a rendőrség odaért és lezárta a környéket. Amig meg a komolyabb alakulatok kiértek, az szintén nem 5 perc volt.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 067
26 632
113
A térkép szerint kb. egy jó km van a komplexumtól a 25 Опорный пункт, ami valami rendőrőrs szerüség, bár nem egészen értem a dolgot, valaki majd megmondja. Szóval elméletben közel van egy ilyen rendőrállomás. Viszont maga a komplexum ahol a támadás történt igencsak nagy. A riasztás után kell egy két perc amig elindulnak, a pánikoló emberek akár a forgalmat is belasíthatják menekülés közben, továbbá a komplexum is elég nagynak tűnik. Kb. 5-15 percük volt a támadóknak mindenre.
Magyarország élénkzöld zóna normálisan. Itt nincs fenyegetettség. Ha akkora lenne, mint az oroszoknál vagy franciáknál (narancssárga a mi narratívánkban), akkor így menne:
  • BM továbbképzés a nagy rendezvények vagyonőreinek csomag- és személyátvizsgálás vonalon. Legalább csoportvezetői szinten.
  • állandó raj, tűzcsoport szintű KR vagy TEK jelenlét minden nagyobb rendezvényen.
  • szakasz szintű készültség 0-24-ben KR szinten.
  • minden nagyobb rendezvényen operatív összekötő a KR részéről.
Ezek analóg hiánya a durva orosz részről. Nagyon durva a békeidős magyar narratíva felől. Mi a fasz van ott! o_O
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
999
1 572
93
Magyarország élénkzöld zóna normálisan. Itt nincs fenyegetettség. Ha akkora lenne, mint az oroszoknál vagy franciáknál (narancssárga a mi narratívánkban), akkor így menne:
  • BM továbbképzés a nagy rendezvények vagyonőreinek csomag- és személyátvizsgálás vonalon. Legalább csoportvezetői szinten.
  • állandó raj, tűzcsoport szintű KR vagy TEK jelenlét minden nagyobb rendezvényen.
  • szakasz szintű készültség 0-24-ben KR szinten.
  • minden nagyobb rendezvényen operatív összekötő a KR részéről.
Ezek analóg hiánya a durva orosz részről...
Azért Moszkva nem éppen egy kis város. Annyi bevásárlóközpont, mozi, színház, templom van ami támadás célpont lehet, hogy tengernyi rendfentartóra lenne szükség ezek folyamatos biztosításához. Amennyit tudok, ez a hely, kb. olyan mint az A34. Egy elitebb koncert helyszín.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 067
26 632
113
Azért Moszkva nem éppen egy kis város. Annyi bevásárlóközpont, mozi, színház, templom van ami támadás célpont lehet, hogy tengernyi rendfentartóra lenne szükség ezek folyamatos biztosításához.
Nem. 10 operatív a rendezvényeken, 20-30 belügyes készültség ugyanott és kb száz fős tartalék. Objektíve ez egy moszkvai szintű szükséglet. Vagy kétszer ez. A gyakorlati igény vs rendelkezésre álló erő közti orosz differenciától szakad le a pofám. Minden adott lenne nekik.

Mi a faszt csinálnak azok ott!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 535
113
Ez mi ez? Erről lemaradtam (metszés közben bajos fórumozni).
Metszés ilyenkor? Fül?
A lettek nem engedik meg az az embereknek hogy virágot vigyenek az orosz nagykövetség elé megemlékezésul. A világon ha jól tudom csak ők és az ukránok nem engedik. Az ukránok az internetes reszvetnyilvanitast, lajkolast is büntetéssel fenyegetik.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 535
113
A terroristák testkameras felvételei a tamadasrol. Nem tűnnek rutinos fegyveresek, inkább csürhe.

 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 044
10 861
113
A lettek nem engedik meg az az embereknek hogy virágot vigyenek az orosz nagykövetség elé megemlékezésul. A világon ha jól tudom csak ők és az ukránok nem engedik. Az ukránok az internetes reszvetnyilvanitast, lajkolast is büntetéssel fenyegetik.
Erre (lettek) első felindulásomban akartam írni egy műveletlen kommentet, tele káromkodással és csúnya szavakkal, de mivel mostanában megint sok ókori sztoikust olvasok,így hallgatok Epiktétoszra és nem fordulok ki magamból.

Csak annyit,hogyha ez a viselkedés,amit a lettek és litvánok előadnak nyugati érték, akkor semmiképpen sem akarok a nyugathoz tartozni.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Az egyik terroristát már azonosítottak a szörnyű támadás résztvevői között
Bevallotta, hogy "különleges küldetésen" van.

Ezt a fickót nem sokkal azelőtt tartóztatták le, hogy Ukrajnába menekült volna, és ő a szőke hajú, világos szemű, aki kendőt és egyszerű pólót viselve ártatlanokat gyilkolt a koncertteremben.

Ő Rusztam Azsijev, egy 42 éves ukrán állampolgár, aki "volt katonaembernek" vallja magát, azt mondja, hogy "különleges küldetésen" volt. (Groznij, Csecsen-Ingus AszK - 1981 április 12.) Ezredesi rangban harcolt a Második csecsen háborúban. Részt vett a Szíriai polgárháborúban 2013-2022.

Miután Törökországban telepedett le, egy kisebb bérgyilkos osztag célpontjaként találta magát, akiknek az MİT török hírszerző ügynökség szerint azt a parancsot adták, hogy öljék meg elsődleges célpontjukat, egy Törökországban élő csecsen disszidens, Abdul-Hakim Sisani nevű személyt, aki a szíriai ellenzék oldalán harcolt, akiknek sikerült letartóztatniuk a merénylőket, mielőtt azok végrehajtották volna küldetésüket, amelyet szerintük az FSZB és a Moszkva-barát csecsen elnök, Ramzan Kadirov rendelt el.

Ukrajnában harcol 2022-től: 2023 Bahmut-i csata, 2023 betörések Belgorodi területre, 2024 betörés Nyugat-Oroszországba, 2024. különleges küldetés =Moszkvai bátor műsorszolgáltatás.

- A csecsen harcos lesüllyedt a terroristaságig.

A videóban az ukrán útlevele is megjelenik, bizonyítva, hogy az "ISIS" az egyszerűen nyugati hazugság.

- Akármilyen fölkészült volt, töredelmes vallomás tett. (És még szereket se kellett beadni neki.)


Ukrajnába csak ő ment volna vissza, mert még további feladatai vannak. Társait lelőtte volna.


A holnapi oroszországi nemzeti gyásznapot követően "a bűnözésre adott válaszaink példátlanok lesznek" - mondják moszkvai források.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 945
41 175
113
Csak erős idegzetűeknek!!!!!