[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Igy van.
Ha belegondoltok, az valóban furcsa, hogy hosszú ideig szabadon gyilkolászhatott a csapat, és sehol egy akár nyugger, pisztolyos biztonsági őr, aki akár egy lövéssel is de be tudott volna szólni a bérgyilkosok (nem terroristák!) mészárlásába.. Az áldozatok mind polgári, kikapcsolódni vágyó békés lakos, egy biztonsági nincs köztük. Még kilométeres körzetben, egy rendőr sem, akinek a fülét megüti a gépfegyver zaj...
Nem kissé furcsa??
És ismét : Mitől terrorista?? Annak minimum robbanó mellény jár , az öngyilkos szándékának "elősegítésére" amit akár a csoportvezetőjük vagy NET-ről is lehet irányítani..
Olyan túl jól sikerült a helyszínen, hogy azt az egy munkahelyi bérgyilkos balesetet leszámolva, több száz kilométer menekülésre jutott ereje az egész csapatnak..
A bejáratnál voltak biztonsági őrök,azokat lőtték le először. Kb 1 hete is volt egy koncert, ha jól emlékszem Dima Bilan. Azon ott volt a Roszgvardija, akkor nem mertek támadni.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Tippre az Ukrán államot terroristaszervezetnek minősítik és elkezdik likvidálnia kormányt és a vezetőszervek vezetőit, beleértve akár Zselét is.
Ahhoz tökösebbnek kellene /kellett volna lennie Putyinnak. Azért folyamadtak idáig a dolgok mert Putyin csak tili-tolizig. Ha keményebben lép felaz elején kevesebbet engedettvolna meg magának a nyugat és még az ukránok is.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 897
5 204
113
Dolgoztam a Papp Lászlóban. Egy az egyben ugyanez lenne a szituáció. Kinél és minek lenne fegyver? Nincs ilyen kihívás.

A terrorveszély miatti biztosítás a belügyi erők dolga lenne. Magyar relációban, ilyen helyzetben egy KR raj vagy TEK tűzcsoport a nagyobb rendezvények mellett. Ennek (OMON minimum) hiánya minimum megdöbbentő. Nekik van valös kihívásuk...
Főleg hogy a legközelebbi egység pár percre volt mégis sokáig zavartalanul "tombolhattak" a terroristák.Hogy ennek hanyagság vagy más oka volt erre választ valószinűleg soha nem adnak.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 471
46 397
113
Az az érdekes ebben a terrorcselekményben, hogy egy jópár közelmúlti eseményt összeköthet, és egy elég valószínű forgatókönyvet vázol fel.
Mi van akkor, ha közvetlen kapcsolat van Nuland lemondása, a terrorcselekmény, Ukrajna helyzete, és az USA kiszállása között.
Arra tudok gondolni, hogy az USA nyilvánvalóan ki akar már lépni a konfliktusból. Erre ráerősíthet egy Nuland által szervezett gusztustalan művelet, ami balul sül el. Emiatt Putyin bekeményítve "valódi háborút" indíthat, miközben a nyilvánosságra került adatok alapján Ukrajnára lehet terelni a gyanút.
Ezzel pedig elveszíti Ukrajna a kollektív nyugat támogatását.
Tulajdonképpen ez a 130+ civil élete lehet a katalizátor, hogy lezárják a felek az ügyet.
Mi van, ha Nuland balfogása már korábban kiderült, de nem tudták leállítani a műveletet. Emiatt kellett eltüntetni.
Szerintem nem volt véletlen, hogy az amerikaiak direkt, vagy indirekt módon jelezték az orosz fél felé az elszabadult műveletet.
Ezzel együtt nem tudom elképzelni, hogy az oroszok ne vették volna komolyan az amerikai figyelmeztetést.
A gyors és élve történő elfogás nekem eléggé gyanús. Ez akkor legjobban kivitelezhető, ha az oroszok már jó előre készültek rá.
Sajnos rossz ezt leírni, de szerintem az orosz fél tudhatott a műveletről, akár részletekbe menően is.
Pont a korábbi merényletek, az SMO megléte (folyamatos ukrán beszivárgásokkal), és az amerikai figyelmeztetés ellenére is ennyire letolt gatyával érhette őket.
Csakhát ez az egész Putyin malmára hajtja a vizet. Ha a bizonyítékokat felfedik, és egyételmű lesz az ukrán szál, akkor gyakorlatilag az ukránok bebuktak.
Az amerikai vonal felfedése viszont nem valószínű, mert akkor az már messzire vezető kérdéseket vetne fel.
(Konkrétan meg kellene válaszolni, hogy az orosz biztonsági szolgálatok mennyit tudtak az ügyről)
Később a béketárgyalások alkalmával ez az extra információ (mármint az amerikai érintettség) komoly zsarolási és alku alap lehet az orosz fél kezében.
Egy lehetséges amerikai érintettséget kijátszani nem biztos az oroszok érdeke....
Nálam a Nuland lemondásnak csak így van értelme. Ő volt az Ukrajna projektnek a szülőanyja. Túlzottan hozzá kötődött. Ha bukik a projekt, akkor neki is buknia kell!
Ezt vagy stílusosan intézte (esetleg ez a mű művelet volt az amnesztiájanak az ára), vagy egy elbaltázott művelettel tette fel az i-re a pontot.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Ha a Crocus City Hall támadói a Telegramon kommunikálnának, a Messenger alapítója nem segítené a nyomozást az ügyfelek adatainak megszerzésében?

A nap folyamán több töredék is megjelent azon személyek előzetes kihallgatásából, akiket a Brjanszk régióban vettek őrizetbe, és akiket azzal gyanúsítanak, hogy előző este terrorcselekményt követtek el a Moszkva melletti Krasznogorszkban.

Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója arról számolt be az elnöknek, hogy összesen 11 személyt vettek őrizetbe, akik közül négyen a Krókusz City Hall látogatói ellen elkövetett terrortámadás közvetlen elkövetői. E négy ember vallomását az interneten teszik közzé. Ezekben a vallomásokban az a közös, hogy mind arról beszélnek, hogy a Telegramon keresztül kapnak utasításokat, és magáról a „javaslatról” az emberek lelövésére.

Amint arról a Military Observer már beszámolt, az egyik letartóztatott - egy 1998-ban született tádzsikisztáni állampolgár – kijelentette, hogy feliratkozott egy bizonyos prédikátor, majd a „prédikátor asszisztense” csatornájára, akinek a nevét „nem tudja”, és felajánlotta neki, hogy bűncselekmény elkövetésével félmillió rubel pénzt keresnhet.

Egy másik azt mondta, hogy a csoport tagjaival a Telegramon keresztül is találkozott, és messengeren keresztül is kommunikált.

Ezek a tanúvallomások közvetlenül utalnak egy jól ismert vitára, amely egykor már felmerült (különösen egyrészt a bűnüldöző szervek, másrészt Pavel Durov között). Emlékezzünk vissza, hogy a 2017-es szentpétervári metró terrortámadása után a Telegram készítőjét kötelezték a terrortámadást elrendelők elérését segítő funkcionális kulcsok nyilvánosságra hozatalára, hiszen akkor a terroristák koordinációjáról is érkezett információ.

Végül Pavel Durov kitartása oda vezetett, hogy a Telegrammot blokkolták Oroszországban. Ám 2020 júniusában az RKN arról számolt be, hogy kész feloldani a Telegram blokkolását, azon az alapon, hogy – ahogy akkoriban elhangzott – a Telegram alapítója kifejezte készségét a terrorizmus és a szélsőségesség elleni küzdelemre.


Szóval itt van. Ha ez a hajlandóság Pavel Durov részéről megvan, akkor minden lehetőség megvan arra, hogy ne csak azokat a kapcsolatokat tanulmányozzuk, akikkel a terrortámadás elkövetői kapcsolatban álltak, hanem arra is, hogy kiszámítsuk a tartózkodási helyüket, úgymond ezeknek a kapcsolatoknak a kapcsolatait - a általános, hogy nyomon kövesse az adatok és a bűnözői lánc igen széles körét, talán egészen a valódi kurátorokig, a kurátorok kurátoraiig és a terrortámadás szervezőiig. Határozza meg ennek a „segédprédikátornak” a részleteit úgy, hogy megtudja, kinek dolgozik. Természetesen beszélhetünk zárt chatekről, hogy a levelezés csak a felhasználók telefonjaiban marad meg, de ez az az eset, amikor a címkék minden esetben megmaradnak, és a felhasználók telefonja észlelhető, tanulmányozható.

És ha a világ valóban elítéli a terrorizmus minden megnyilvánulását, ahogyan azt a Külügyminisztérium és az Elysée-palota ma kijelentette, akkor hogyan tudnának ellenezni, hogy még tovább menjenek a nyomozásban való segítségnyújtás tekintetében - és például a Telegramon kívüli ügyfelek azonosítása révén, például olyan kapcsolatokon keresztül, amelyeket Zuckerberg úr képes nyomon követni. Vagy még mindig félnének a saját útjukat járni...?

Az az érdekes ebben a terrorcselekményben, hogy egy jópár közelmúlti eseményt összeköthet, és egy elég valószínű forgatókönyvet vázol fel.
Mi van akkor, ha közvetlen kapcsolat van Nuland lemondása, a terrorcselekmény, Ukrajna helyzete, és az USA kiszállása között.
Arra tudok gondolni, hogy az USA nyilvánvalóan ki akar már lépni a konfliktusból. Erre ráerősíthet egy Nuland által szervezett gusztustalan művelet, ami balul sül el. Emiatt Putyin bekeményítve "valódi háborút" indíthat, miközben a nyilvánosságra került adatok alapján Ukrajnára lehet terelni a gyanút.
Ezzel pedig elveszíti Ukrajna a kollektív nyugat támogatását.
Tulajdonképpen ez a 130+ civil élete lehet a katalizátor, hogy lezárják a felek az ügyet.
Mi van, ha Nuland balfogása már korábban kiderült, de nem tudták leállítani a műveletet. Emiatt kellett eltüntetni.
Szerintem nem volt véletlen, hogy az amerikaiak direkt, vagy indirekt módon jelezték az orosz fél felé az elszabadult műveletet.
Ezzel együtt nem tudom elképzelni, hogy az oroszok ne vették volna komolyan az amerikai figyelmeztetést.
A gyors és élve történő elfogás nekem eléggé gyanús. Ez akkor legjobban kivitelezhető, ha az oroszok már jó előre készültek rá.
Sajnos rossz ezt leírni, de szerintem az orosz fél tudhatott a műveletről, akár részletekbe menően is.
Pont a korábbi merényletek, az SMO megléte (folyamatos ukrán beszivárgásokkal), és az amerikai figyelmeztetés ellenére is ennyire letolt gatyával érhette őket.
Csakhát ez az egész Putyin malmára hajtja a vizet. Ha a bizonyítékokat felfedik, és egyételmű lesz az ukrán szál, akkor gyakorlatilag az ukránok bebuktak.
Az amerikai vonal felfedése viszont nem valószínű, mert akkor az már messzire vezető kérdéseket vetne fel.
(Konkrétan meg kellene válaszolni, hogy az orosz biztonsági szolgálatok mennyit tudtak az ügyről)
Később a béketárgyalások alkalmával ez az extra információ (mármint az amerikai érintettség) komoly zsarolási és alku alap lehet az orosz fél kezében.
Egy lehetséges amerikai érintettséget kijátszani nem biztos az oroszok érdeke....
Nálam a Nuland lemondásnak csak így van értelme. Ő volt az Ukrajna projektnek a szülőanyja. Túlzottan hozzá kötődött. Ha bukik a projekt, akkor neki is buknia kell!
Ezt vagy stílusosan intézte (esetleg ez a mű művelet volt az amnesztiájanak az ára), vagy egy elbaltázott művelettel tette fel az i-re a pontot.
- Nem Graham a Nuland utódja? Nem ezt levezényelni ment Kijevbe?
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 395
8 605
113
Tényleg ennyire terhelt lennél? Az orosz vezetés hibázik,az botrány,ha bármelyik nyugati hibázik akkor az rendben van,és nem történt semmi. Saját magadból csinálsz bohócot.

Senki nem mondta, hogy ha egy nyugati ország hibázik, akkor az rendben van. Ezt nem tudom honnan veszed. Sőt, az ellenkezőjéről inkább volt szó, hogy baj ott is. De most nem a nyugati országokról van szó. Sehogy nem kerül ide. Most Oo a téma. És az hogy figyelmeztetés ellenére történt ott ilyen. Itt engedd el a nyugati országokat, foglalkozz csak Oo-gal.
 
  • Tetszik
Reactions: G__G and honved

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 324
8 103
113
Csak erős idegzetűeknek!!!!!
Még jó, hogy volt idejük kitakarni a mocskok arcát. Melyik vagdosta vajon késsel a nyakát a fickónak?
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Az USA nem figyelmeztette az orosz nagykövetséget a készülő terrortámadásokra

Az Egyesült Államokban működő orosz nagykövetség nem kapott semmilyen figyelmeztetést vagy értesítést az amerikai hatóságoktól a közelgő moszkvai terrortámadásokról. Erről Anatolij Antonov, Oroszország amerikai nagykövete számolt be.

Az Egyesült Államok információkat kapott arról, hogy egyes "szélsőségesek" terrorcselekményeket készítenek elő Moszkvában, miután terjesztették az erre vonatkozó jelentéseket.

Washington állításai azonban, miszerint figyelmeztették volna az orosz diplomáciai képviseletet a zsúfolt helyeken előkészített támadásokról, hamisak.

Nem történt semmilyen kapcsolatfelvétel, az orosz nagykövetség önállóan ellenőrizte az információkat.

Előzetesen semmilyen értesítést, üzenetet nem kaptunk, de figyeltünk rá.
Nem volt kapcsolatom a Fehér Házzal vagy a Külügyminisztériummal ebben az ügyben.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 937
18 426
113
Az amerikai vonal felfedése viszont nem valószínű, mert akkor az már messzire vezető kérdéseket vetne fel.
(Konkrétan meg kellene válaszolni, hogy az orosz biztonsági szolgálatok mennyit tudtak az ügyről)

Az amerikaiak jeleztek nekik, hogy valami terrortámadás készül, alapvetően koncert helyszínen. Az oroszok visszautasították, hogy a jelzés csak amerikai provokáció.

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 377
45 768
113
Az amerikaiak jeleztek nekik, hogy valami terrortámadás készül, alapvetően koncert helyszínen. Az oroszok visszautasították, hogy a jelzés csak amerikai provokáció.

Az Index nagyon pontatlan, jó lenne eredeti forrásokra utalni. A féligazság rosszabb, mint ha hallgatunk a vizsgálat végéig. Boki írta, hogy két héttel ezelőtt ott volt a koncert biztosításán a belső rendért felelős orosz egység. Ha jól emlékszem, a figyelmeztetés egy konkrét időtartamra szólt, bár például ez is lehet félrevezető.
A másik: Ahogy a nyugat-európai országok, úgy Oroszország is a migráció célpontja különösen az isztánok országaiból. Ezt Baranyi Balázs a Helyzet című blogjában ezzel a terrortámadással kapcsolatban elmondta. És nagyon sokan illegálisan tartózkodnak elsősorban a nagy városokban. Ezek a bevándorlők végzik el azt a kevésbé kvalifikált munkát, amire már nincs orosz jelentkező. Ez, ahogy Nyugat-Európa országaiban, a terrorveszély növekedésével jár. És az eltérő kultúrával való ütközés is jellemző, csakúgy mint a migránsokat fogadó országokban.
Na most lehet elismerni a magyar kormány migráció elleni fellépését. Én nem vagyok pesti, de nálunk is vannak elegen például Budapesten. Bár vannak kétségeim, hogy a migráció megállítható-e. Lehet, hogy történelmietlen a párhuzam, de nekem Európa első századaiban történő népvándorlások kora rémlik fel.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 377
45 768
113
154-re nőtt a Crocus városházánál történt terrortámadás áldozatainak száma
A moszkvai régió egészségügyi minisztériuma frissítette a Crocus városházán történt terrortámadás áldozatainak listáját , jelenleg 154-en szerepelnek rajta.
A hivatalos adatok szerint 107-en kerültek kórházba, 44-en járóbeteg-ellátásban részesültek, további három beteget hazaengedtek. A listát a Moszkvai Régió Egészségügyi Minisztérium hivatalos honlapján tették közzé.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 846
35 418
113
Az amerikaiak jeleztek nekik, hogy valami terrortámadás készül, alapvetően koncert helyszínen. Az oroszok visszautasították, hogy a jelzés csak amerikai provokáció.

Hivatalosan nem jeleztek semmit az orosz hatóságok felé.
Saját állampolgáraikat figyelmeztették a fokozódó terrorveszélyre. Tehát tudomásuk volt arról, hogy valami készül.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Ukrajna azt állítja, hogy a Moszkva külvárosában található Krasznogorszkban található koncerthelyszín elleni támadás az orosz különleges szolgálatok hadművelete lehet, amely Ukrajnát hibáztatja, és ezzel egy sor új katonai műveletet indokol.

- Ez dőlt meg az ukrán ezredes elfogásával!
Egy kicsit előre nyilatkoztak, azt hitték, nem lesz élő, aki rájuk valljon.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 360
113
Bár vannak kétségeim, hogy a migráció megállítható-e
Így van. Ameddig külső erők az afrikai migránsokat "gyártják" a szülőföldjükön mesterségesen generált háborúkkal, addig onnan megállíthatatlanul jönni fognak mint a sáskák. Főleg, hogy az utazásukat fejenként "ismeretlenek" fejenként pár ezer euróval segítik.

10 évvel ezelőtt, egy külső belgrádi benzinkútnál láttam szőnyegen táborozó, ránézésre nagyon szegény migráns családokat, akiknek kezében okoskodó telefon volt, azon olvasgatták az utasításokat..
Azok a telefonok jobbak voltak, mint akkor amit én használtam..

Igy a migránsolást kiváltó okokat kell megszüntetni, bizonyos személyekkel szervezetekkel együtt, hogy mindegyik maradjon a s@ggén a saját hazájában..
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Így van. Ameddig külső erők az afrikai migránsokat "gyártják" a szülőföldjükön mesterségesen generált háborúkkal, addig onnan megállíthatatlanul jönni fognak mint a sáskák. Főleg, hogy az utazásukat fejenként "ismeretlenek" fejenként pár ezer euróval segítik.

10 évvel ezelőtt, egy külső belgrádi benzinkútnál láttam szőnyegen táborozó, ránézésre nagyon szegény migráns családokat, akiknek kezében okoskodó telefon volt, azon olvasgatták az utasításokat..
Azok a telefonok jobbak voltak, mint akkor amit én használtam..

Igy a migránsolást kiváltó okokat kell megszüntetni, bizonyos személyekkel szervezetekkel együtt, hogy mindegyik maradjon a s@ggén a saját hazájában..

Én papíron láttam még a legelején mikor megindultak.
Országokra le volt bontva, pl. hogy nálunk Zuglóban kell leszállni a vonatról és végig volt fotózva melyik sarkon melyik épület mellett kell elhaladniuk, hol van Western Union ha pénz kellene és a Keletiben melyik vonatot keressék...
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 362
77 042
113
Így van. Ameddig külső erők az afrikai migránsokat "gyártják" a szülőföldjükön mesterségesen generált háborúkkal, addig onnan megállíthatatlanul jönni fognak mint a sáskák. Főleg, hogy az utazásukat fejenként "ismeretlenek" fejenként pár ezer euróval segítik.

10 évvel ezelőtt, egy külső belgrádi benzinkútnál láttam szőnyegen táborozó, ránézésre nagyon szegény migráns családokat, akiknek kezében okoskodó telefon volt, azon olvasgatták az utasításokat..
Azok a telefonok jobbak voltak, mint akkor amit én használtam..

Igy a migránsolást kiváltó okokat kell megszüntetni, bizonyos személyekkel szervezetekkel együtt, hogy mindegyik maradjon a s@ggén a saját hazájában..
Külső erők által generált afrikai háború? Van egy rossz hírem: nem kell semmiféle külső erő ahhoz, hogy azok ott Afrikában mészárolják egymást. Hiába tette be a lábát Afrikába a 20. majd a 21. század, az emberek gondolkozás megmaradt valahol azon a kőkorszaki szinten ahol azelőtt álltak mielőtt odament a fehér ember.
Semmi más nem történt, csak sokkal hatékonyabb fegyvereik lettek mint a lándzsa így a törzsi háborúik hirtelen átcsaptak széleskörű népirtássá ami elől nenekül a rengeteg szerencsétlen (akik, azért lettek rengetegen, mert hirtelen jött modernitás a mélysegénységgel párosulva népességrobbanást okozott) aki nem akarja, hogy megöljék azért, mert a szomszéd törzsnek AK van bunkó helyett.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 091
25 051
113
soron kívül berántott sorállománnyal és mozgósítottakkal nem lehet hadsereg létszámot növelni, mert azok idővel leszerelnek hazamennek
ezek átmeneti megoldások rendkívüli esetre, tipikusan háború idejére
hivatásosokkal lehet létszámot növelni és azzal ha a sorállomány szolgálati idejének a hosszát növelik (ugyanannyi sorköteles dupla annyi ideig szolgálva dupla sorállomány létszámot eredményez)
A rendelkezésre álló teljes sorozott állománynak csak egy részét hívják be, azért is volt jellemző pl. a Magyar Néphadseregnél, hogy kitolódott a sorozottak átlag életkora. Oroszországban jóval több hadköteles van, mint amennyit behívhatnak egyszerre. szerintem egy 2-3 milliós hadsereget is fel tudnának tölteni, de ezek addig a gazdaságból hiányoznak és ez a nagyobb probléma. A 2 új szárazföldi hadsereg létszáma kb. 250.000-300.000 fő körül mozoghat.
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
342
2 289
93
Az az érdekes ebben a terrorcselekményben, hogy egy jópár közelmúlti eseményt összeköthet, és egy elég valószínű forgatókönyvet vázol fel.
Mi van akkor, ha közvetlen kapcsolat van Nuland lemondása, a terrorcselekmény, Ukrajna helyzete, és az USA kiszállása között.
Arra tudok gondolni, hogy az USA nyilvánvalóan ki akar már lépni a konfliktusból. Erre ráerősíthet egy Nuland által szervezett gusztustalan művelet, ami balul sül el. Emiatt Putyin bekeményítve "valódi háborút" indíthat, miközben a nyilvánosságra került adatok alapján Ukrajnára lehet terelni a gyanút.
Ezzel pedig elveszíti Ukrajna a kollektív nyugat támogatását.
Tulajdonképpen ez a 130+ civil élete lehet a katalizátor, hogy lezárják a felek az ügyet.
Mi van, ha Nuland balfogása már korábban kiderült, de nem tudták leállítani a műveletet. Emiatt kellett eltüntetni.
Szerintem nem volt véletlen, hogy az amerikaiak direkt, vagy indirekt módon jelezték az orosz fél felé az elszabadult műveletet.
Ezzel együtt nem tudom elképzelni, hogy az oroszok ne vették volna komolyan az amerikai figyelmeztetést.
A gyors és élve történő elfogás nekem eléggé gyanús. Ez akkor legjobban kivitelezhető, ha az oroszok már jó előre készültek rá.
Sajnos rossz ezt leírni, de szerintem az orosz fél tudhatott a műveletről, akár részletekbe menően is.
Pont a korábbi merényletek, az SMO megléte (folyamatos ukrán beszivárgásokkal), és az amerikai figyelmeztetés ellenére is ennyire letolt gatyával érhette őket.
Csakhát ez az egész Putyin malmára hajtja a vizet. Ha a bizonyítékokat felfedik, és egyételmű lesz az ukrán szál, akkor gyakorlatilag az ukránok bebuktak.
Az amerikai vonal felfedése viszont nem valószínű, mert akkor az már messzire vezető kérdéseket vetne fel.
(Konkrétan meg kellene válaszolni, hogy az orosz biztonsági szolgálatok mennyit tudtak az ügyről)
Később a béketárgyalások alkalmával ez az extra információ (mármint az amerikai érintettség) komoly zsarolási és alku alap lehet az orosz fél kezében.
Egy lehetséges amerikai érintettséget kijátszani nem biztos az oroszok érdeke....
Nálam a Nuland lemondásnak csak így van értelme. Ő volt az Ukrajna projektnek a szülőanyja. Túlzottan hozzá kötődött. Ha bukik a projekt, akkor neki is buknia kell!
Ezt vagy stílusosan intézte (esetleg ez a mű művelet volt az amnesztiájanak az ára), vagy egy elbaltázott művelettel tette fel az i-re a pontot.
Kinek az érdeke?A kérdés.Putyin hatalmát az orosz belső viszonyokat nem borítja ez a merénylet.Én is arra gondoltam(arra is..)Hogy az Usa szeretne már gyorsítani...Vagyis hogy Putyin rendezze már le az Ukrikat.Most kapott felhatalmazást..?Occón kici pénzből..De pont ez benne a "zseniális".Ilyen kubikosokat miféle titkosszolgálathoz lehetne kötni?Mégis hatékonyak voltak.Viszont akkor az ukrán reakciókat kell figyelni.Mert akkor ez az ő bőrükre megy ..