Biztos megint kapni fogok hideget - meleget, de nekem nem kerek ez a szevasztopoli ATACMS dolog.
Az eredeti hír arról szólt, hogy 5 db kazettás töltettel felszerelt ATACMS rakétát lőttek ki a kaprok szevasztopoli célokra, amiket az orosz légvédelem lelőtt. Az utolsót már csak a város közelében, és ennek roncsai, és a résztöltetek a strandolók közé csapódtak, haláleseteket és sérüléseket okozva.
Szerintem ez semmivel sem különb dolog, mint amikor az ukri légvédelem által lelőtt orosz cirkálórakéta roncsai lakóházba csapódva megölték az ott levőket. Ilyen pedig már volt párszor, mégsem volt felháborodás.
Miből sikerült azt a következtetést levonni, hogy a strand, és az ott levő civilek voltak a célpontok, amikor a rakétát lelőtték, nem rendeltetésszerűen működve csapódott be? Azt legfeljebb a légvédelem adataiból lehetne tudni, hogy mi és hol lett volna az ATACMS rakéták célja, ha nem lövik le őket.
Kazettás töltettel amúgy sem csak katonákat (embereket) lehet támadni, mint a médiában írják, hanem légvédelmi állásokat, tüzér ütegeket, vagy bármilyen nem páncélozott területcélt is.
Szóval nekem az a véleményem, hogy nem feltétlenül terrortámadásról van szó! Nagyon is el tudom képzelni, hogy ez a támadás is valamelyik, a város közelében települt Sz-400-as üteg ellen indult, mint nem egy az utóbbi időben, csak ilyen szerencsétlenül végződött. Az orosz PR pedig rájátszott az emberek természetes felháborodására, és szándékos terrortámadásnak állítja be a dolgot. Mi pedig felültünk nekik.
Persze ez csak az én véleményem, hiszen én sem láttam a rakéták pályaadatainak elemzését, de ezt is egy lehetséges forgatókönyvnek tartom, ami nem mond ellent az ismert információknak.
Bárhogy is történt, már nem számít a halottaknak, a sérülteknek és a hozzátartozóiknak. Az ő számukra mindenképpen tragikus az esemény.