Azt kérdeztem, hogy mit mondanak róla. Ne keverd össze a kettőt...Ha akkora kurvanagy szakértő vagy a témában, amekkora nem vagy, akkor miért itt kérdezgeted, hogy miért emelték meg?!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azt kérdeztem, hogy mit mondanak róla. Ne keverd össze a kettőt...Ha akkora kurvanagy szakértő vagy a témában, amekkora nem vagy, akkor miért itt kérdezgeted, hogy miért emelték meg?!
A nekilódult gazdaság sem mindig előnyös,mert megugorhat az infláció.Amikor csökken az infláció,akkor csökkentik az alapkamatot,hogy gerjesszék az inflációt. Akár az is lehet,hogy az adott ország devizájának az árfolyamát szabályozzák. Recesszió,vagy fellendülés szabályozása. Különben is tegnap csődbe mentek.Azt kérdeztem, hogy mit mondanak róla. Ne keverd össze a kettőt...
Ha a gazdaságba kivülről bele kell nyúlni az sosem jó, ha ezt ráadásul alapkamat emeléssel történik az még annyira sem jónak. Ez természetesen nem katasztrófa, de 2%-os emelés az nem helyreigazítás vagy korrekció. Ne hazudjuk a 2%-os emelést semminek vagy semmiségnek, ez a lényeg.A nekilódult gazdaság sem mindig előnyös,mert megugorhat az infláció.Amikor csökken az infláció,akkor csökkentik az alapkamatot,hogy gerjesszék az inflációt. Akár az is lehet,hogy az adott ország devizájának az árfolyamát szabályozzák. Recesszió,vagy fellendülés szabályozása. Különben is tegnap csődbe mentek.
Mivel ezekhez tök hülye vagy,ezért megpróbálom elmagyarázni. Először is nem kívűlröl nyúlnak bele,mert az adott ország jegybankja nem külső tényező. Nagyjából így tanították,hogy az alapkamat változtatásával a jegybank közvetetten befolyásolja az ország gazdaságát. Amennyiben a gazdaságban sok a pénz,az állandó kereslet révén,árfelhajtó hatású.Csökkenő pénzmennyiség esetén,csökken a kereslet,ami a gazdaság lassulásához vezet. Nem az alapkamat változás az indikátor,ez csak az olyan laikusok számára nyálcsorgató,amilyen te vagy.Ha a gazdaságba kivülről bele kell nyúlni az sosem jó, ha ezt ráadásul alapkamat emeléssel történik az még annyira sem jónak. Ez természetesen nem katasztrófa, de 2%-os emelés az nem helyreigazítás vagy korrekció. Ne hazudjuk a 2%-os emelést semminek vagy semmiségnek, ez a lényeg.
Nem külföldöt írtam, hanem külsőt... A gazdaságba egy nem gazdasági szereplő szól bele. A jegybank nem gazdasági szereplő.Mivel ezekhez tök hülye vagy,ezért megpróbálom elmagyarázni. Először is nem kívűlröl nyúlnak bele,mert az adott ország jegybankja nem külső tényező. Nagyjából így tanították,hogy az alapkamat változtatásával a jegybank közvetetten befolyásolja az ország gazdaságát. Amennyiben a gazdaságban sok a pénz,az állandó kereslet révén,árfelhajtó hatású.Csökkenő pénzmennyiség esetén,csökken a kereslet,ami a gazdaság lassulásához vezet. Nem az alapkamat változás az indikátor,ez csak az olyan laikusok számára nyálcsorgató,amilyen te vagy.
Itt egy elemzés,bár kétlem,hogy valami is derengene nálad az összefüggésekből
![]()
Oroszország már Japánt is előzi, és vásárlóerő-paritáson számolva a világ negyedik legnagyobb gazdaságává vált – makronom.eu
Tavaly a németeket előzték le, a Világbank júniusi adatai szerint pedig a japánokat küldték maguk mögé a vásárlóerő-paritáson (PPP) számolt GDP-ben. Mégis mi fűti ennyire az orosz gazdaságot?makronom.eu
Te szerencsétlen,ez a világon mindenhol így működik. A jegybankoknak ez a feladata. Tényleg egy nyomorult forma vagy bazdmeg, Mi a lóf@szt akarsz elmagyarázni,amikor lövésed sincs a gazdaság működéséről?Nem külföldöt írtam, hanem külsőt... A gazdaságba egy nem gazdasági szereplő szól bele. A jegybank nem gazdasági szereplő.
De még mindíg ott tartunk, hogy ugyanazt mondod mint én. Zavar/baj van a gazdaságban emiatt a jegybanknak egy eleg drasztikus lépest kellett tennie a 2%-os alapkamat elemléssel. Az inflációval kapcsolatban sem mondasz nekem ellent, mert az alapkamat növelését te is inflációcsökkentő beavatkozásnak írod le.
Jobb lett volna ha hallgatsz! Ekkora marhaságot!A gazdaságba egy nem gazdasági szereplő szól bele. A jegybank nem gazdasági szereplő.
Menj el a németekhez és kérdezd meg, hogy mekkora gazdasági szeteplő az állam, de említhetném az államokat és Japánt is.Jobb lett volna ha hallgatsz! Ekkora marhaságot!
Sőt, az állam se külső tényező. A legnagyobb foglalkoztató: közoktatás, egészségügy, közigazgatás, hadsereg. Téged is ő fizet.
Emellett kötelessége is a beavatkozás. A szabadversenyes kapitalizmus remek példákat hozott arra, hogy gazdasági szereplők egy részét igenis pofán kell vágni, mert a profithajszában nem lehet a gyeplőt elengedni.
Három gazdasági problémákkal teli országot soroltál fel, milyen célból?Menj el a németekhez és kérdezd meg, hogy mekkora gazdasági szeteplő az állam, de említhetném az államokat és Japánt is.
Most akartam belinkelni, nagyon jó.11 perc,hallgasd meg.
Akkor újra. Az alapkamat emelése nem jó dolog. Az alapkamat emelése soha nem azért történik, mert minden fasza. Az alapkamat emelése valóban nem tünet, hanem a tünetre való reagálás. Tehát nem az alapkamat megemelése a probléma, hanem az alapkamat megemelése, csak egy válasz a problémára. Éppen ezért lehet belemagyarázni mindent.
Nem az a baj, hogy fájdalomcsillapítót kell szedni, hanem az, hogy fáj valami.
az annak amiket állítanak az orosz hadiipa elmúlt 10 évének működéséről, akkor az sokkal inkább a minden szintű lopás optimalizálásáról szólt mint bármi másról. Gyakorlatilag csak azért termeltek, hogy ne tűnjön fel, hogy milyen mér
Most akartam belinkelni, nagyon jó.
Azt mondja, hogy csak 1 gombnyomás és menne a 4. megmaradt ÉÁ vezetéken a gáz. Csakhát nem kell a németeknek.
Azoknak kellene, de a nagy vízen túlról gyorsan elintéznék, hogy a megmaradt 4 se legyen ép, így inkább nem kell, gondolnak a jövőre és bíznak benne, hogy változik majd valamit.Most akartam belinkelni, nagyon jó.
Azt mondja, hogy csak 1 gombnyomás és menne a 4. megmaradt ÉÁ vezetéken a gáz. Csakhát nem kell a németeknek.
Szerintem egy ilyen hibát kijavítani max egy ¼ év lehet! Nem a tudás hanem az akarat hiányzik csak!Azoknak kellene, de a nagy vízen túlról gyorsan elintéznék, hogy a megmaradt 4 se legyen ép, így inkább nem kell, gondolnak a jövőre és bíznak benne, hogy változik majd valamit.
A német példánál maradva: az nem beavatkozás amikor az állam támogatja (több ezer euróval) az elektromos járművek vételét? Hány ilyen példa van még országonként, egyes fogyasztói és vállalkozói csoportok támogatására? Vagy különadójára. Ez nem beavatkozás?Menj el a németekhez és kérdezd meg, hogy mekkora gazdasági szeteplő az állam, de említhetném az államokat és Japánt is.
Ha jól emlékszem Ozy már megszakértette nekünk, hogy a felrobbantott vezeték teljes hosszában kuka, mert a belső falazat nem kompatibilis a tengervízzel.Szerintem egy ilyen hibát kijavítani max egy ¼ év lehet! Nem a tudás hanem az akarat hiányzik csak!
Kivéve, ha az oroszok csinálják, mert akkor természetesen jó és abban is igazad van, hogy a 20%-os alapkamat nem jó, kész szerencse, hogy az oroszoknál nem is 20% az alapkamat, hanem 21 ami természetesen jó...Ez így van.
Az alapkamat emelkedésének oka lehet
- a saját gazdaság hitelezésének lehűtése
- megugró államháztartási hiány fedezésének biztosítása (kötvénykibocsátáshoz)
- saját fizetőeszköz árfolyamának stabilizálása
- nemzetközi helyzet lekövetése - ha a nagy játékosok emelnek, ált. mindenki emelni szokott)
A 20% közti alapkamat nem jó.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..